Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 juli 2017 av pipilotta i klotterplank (11 svar)
Fågelkunnigga i forumet...

Kaj-unge. Vad kan den gilla för foder? Den här ungen verkar vara totalt övergiven. Vet att man inte ska bry sig i vissa naturliga lagar men kan inte ibland inte låta bli....


Som medlem kan du här läsa lite kort info om pipilotta och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Ingrid W
Medlem 2015-04-10
#1 5 juli 2017 av Ingrid W Re: Fågelkunnigga i forumet...

Har du väntat länge utan att några föräldrar synts till? Ibland överges fågelungar ganska länge medan de vuxna söker mat. Om du vet att den är övergiven tycker jag du ska kontakta KFV, Katastrofhjälp Fåglar och Vilt, de kan säkert tipsa dej om vad man kan ge en liten kaja  Du hittar telefon till lokala kontakter på deras hemsida

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#2 6 juli 2017 av hundöga återkomst Re: Fågelkunnigga i forumet...

Som tidigare svar! Kontakta viltvårdare. Enligt lag får man inte föda upp vilda djur, som kan präglas av människan. Ofta avlivas dom. Man måste ha tillstånd att hjälpa vilda djur.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 6 juli 2017 av Ayrin Re: Fågelkunnigga i forumet...

Om den fortfarande är kvar så kan du väl bara ge den lite bröd eller nåt? De flesta kajor bor ju i städerna och äter sopor och matrester, så lite bröd lär ju inte ställa till det för den.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#4 6 juli 2017 av pipilotta Re: Fågelkunnigga i forumet...

  Bor ju i en förort men kan aldrig undgå alla djurungar så här års. Vet ju att det är bäst att naturen har sin gång .Min hund hittar oftast sjuka, expemplar och stirrar på mig om vad jag ska göra.....Det gäller både fågelungar och igelkottar....Min hund försöker inte attackerar eller liknande...Jag kan inte, hur jag än vill, bryta av nacken på en fågelungen men tro att någon ska komma åkandes är lite långsökt...

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#5 6 juli 2017 av Ayrin Re: Fågelkunnigga i forumet...

Varför ska du bryta nacken av den? :O För det första är det ju *inte* ett vänligt sätt att ta livet av den, och för det andra är det ju inte som att det hjälper den.


Sätt upp den i ett träd om du nu kan få tag i den, ge den en brödbit lite nu som då. Vad fan, inte blir det sämre av det, alternativt bara ge attan i den.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#6 6 juli 2017 av Ayrin Re: Fågelkunnigga i forumet...

Om du nu mot förmodan känner att du borde ta livet av den (om den är skadad typ) så ta tag i benen och slå bakhuvudet på den mot nåt hårt, typ diskbänkskanten. Prova om den är medvetslös genom att peta på ögat, ingen reaktion = medvetslös. Sedan hugger/skär/klipper du huvudet av den. Flaxande efteråt är fullt normalt och inget tecken på att du misslyckats bedöva.


(saker man vet när man har höns...)

Svara på detta inlägg

bes
Medlem 2013-02-02
#7 6 juli 2017 av bes Re: Fågelkunnigga i forumet...

Det är jättevanligt den här tiden på året att fågelungar ramlar ur boet. Särskilt trastar, kajor och skator brukar jag se här hemma. De är i en ålder då de börjar bli mer aktiva och rörliga, samtidigt som de fortfarande inte är flygga. Vanligtvis matar föräldrarna dem på marken, och eftersom tiden mellan detta stadie och tills de blivit flygga är såpass kort så överlever de oftast.


Vi människor är lite väl hjälpsamma ibland och vill så gärna rädda och hjälpa, men när det gäller vilda djur så gör man dem oftast en otjänst genom att försöka ta hand om dem. Fågelungar som "räddas" och matas i fångenskap överlever sällan på grund av det enorma stresspåslaget det innebär, och man kan säga att det blir en slags systemkollaps till slut och de dör.


 

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#8 7 juli 2017 av pipilotta Re: Fågelkunnigga i forumet...

Ja, det här är den värsta tiden på året när det gäller hur naturen gör sig påmínd. Kaj-ungen har försvunnit men i stället har det dykt upp ett måssyskonpar som verkar vilsna. Det tar 10 min promenad men jag kan inte släppa dem ur tanken. Jag har aldrign "tagit hand om" något djur som vuxen, däremot släpade jag hem både det ena och det andra som barn.


Däremot har jag räddat 5 st igelkottsungar från motortrafikleden här i närheten och det kändes inte alls fel, det var en nödsituation enl mig.

Svara på detta inlägg

Hrímnir
Medlem 2005-10-08
#9 8 juli 2017 av Hrímnir Re: Fågelkunnigga i forumet...

Att djurungar verkar vilsna betyder inte att dom ÄR vilsna. Tänk på de totalvirriga fjolårskalvarna (älgarna) som vimsar runt och inte vet vart dom ska ta vägen när mammorna stött bort dem.


Måsungarnas föräldrar kommer med mat åt dem men givetvis verkar de vilsna undertiden föräldrarna är borta. Världen är stor och konstig när man är en liten måsunge.


Det är fint att du bryr dig men verkar ungarna inte skadade (eller i fara som kotteungarna) så är det säkerligen så att det inte går någon nöd alls på dem.


ha en bra kväll.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#10 10 juli 2017 av pipilotta Re: Fågelkunnigga i forumet...

Ja, idag fick jag kontakt med den ena fiskmåsungen, den var överkörd. Den andra såg jag inte till.


Vi har haft väldigt dåligt med igelkottar senaste säsongen och nu kan jag inte låta bli att mata kommande generation med uppblött kattmatsfoder.


Tyvärr kan jag inte reagera riktigt korrekt när jag ser något djur som verkar vara i fara. Men tycker det blir mycket lugnare när djur av alla de slag växer till sig,kottarna får sin mat, tror inte jag gör någon större skada heller.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Glad Påsk alla här på forumet!   [3] 12 apr: pipilotta 13 apr: Ayrin Varför har det blivit så här på forumet??   [14] 2 okt: pipilotta 13 dec: Dorra Dålig fart på forumet ?   [10] 23 jun: Borzoi 23 jul: jeja2000 Hej, ny här på forumet   [3] 25 jul: JockeAndersson 27 jul: hundöga återkomst "Knepiga" vovve (forumet)   [3] 12 aug: Scherzi 12 aug: Hortensia Åsikter om forumet   [17] 23 jan: Varg 1 feb: DearHound Frågor om forumet   [2] 2 okt: Scherzi 2 okt: kacher saknar två saker med det nya forumet...   [6] 1 aug: Obelix 2 aug: Obelix Förkortningarna i forumet?   [11] 16 feb: LitetFluff 17 feb: Chelsea-smile Problem/buggar på forumet   [12] 17 jan: voffanna2 18 jan: voffanna2
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Grand Danois | Jack Russell Terrier | Boxer | Fransk Bulldogg | Shetland Sheepdog
© 1998-2023 Enfinia AB