Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 juli 2017 av wilma4 i skaffa hund (2 svar)
Hur hittar man rätt tollare

Har läst i alla trådar jag hittat, sök runt på SKKs uppfödarlista och pratat med andra ägare, men känner mig ändå inte klokare på hur jag ska hitta en bra tollare. Jag är helt ny på rasen men läst mig till att den stämmer in på vad jag söker och passar min livstil, men är har också fått höra att rasen är spretig och att det finns individer som är nerviga, otrygga, skotträdda osv. Har även stött på ett sådant extremt exemplar och blir livrädd att jag får en sån hund. Hur hittar jag rätt?


Kommer främst fokusera på apportering och lydnad men skulle vilja testa lite agility och lite trickträning. Har tidigare haft labbe men vill ha något smidigare och med lite mer fart, så fastnade för tollare. Är jag rätt ute? Har inte det minsta bråttom med att skaffa ny hund så det får ta den tid det tar. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om wilma4 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#1 6 juli 2017 av hundöga återkomst Re: Hur hittar man rätt tollare

Tror att många köper Tollare för den är så söt. Men inser inte att det är en arbetskrävande ras. Har en vän som har haft Tollare som fick en hjärndefekt(som finns i rasen) och avlivades. Har själv fått uppfattning, att det är en ras som är svår när det gäller det mentala. Om man läser om rasens mentala bit, så innebär det mycket olika symtom. Vid jakt så ska Tollarn springa(som vid lek) fram och tillbaka på stranden och locka fram änder  som blir nyfikna på, vad hunden gör. Själv tycker jag det är en svår ras.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#2 6 juli 2017 av Ayrin Re: Hur hittar man rätt tollare

Rädslor o liknande ärvs ner rätt starkt, så kolla om du kan hitta en uppfödare som gör MH/BPH, då kan du iaf veta att föräldradjuren hade en rimlig mentalitet (och gärna deras kullsyskon, föräldrar, osv). Sedan bör du åka och hälsa på dem och se att du trivs tillsammans med dem... sedan har du väl som gjort allt du kunnat och får lita till turen ;).

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Gammal Tollare och återhämtning   [5] 11 jun: PerHo 14 jun: PerHo Tollare - uppfödare som jagar   [3] 31 aug: moranka 1 sep: moranka Var hittar man EIC remiss   [1] 9 jul: Bic 9 jul: Lona Hur stort aktiveringsbehov Tollare?   [0] 23 jan: Maddison Aussie, Stabyhoun, Tollare??? Vad tror ni?   [5] 17 dec: Maddison 14 jan: saraleppanen Hund blir dödssjuk och hittar ingen anledning   [5] 23 okt: clager 9 aug: ygdrsil Klåda men hittar inget   [5] 14 maj: vicpalm 15 maj: vicpalm Hur hittar jag en Shikoku-ken?   [11] 20 mar: Danto 11 apr: Sezziyanen Tollare på foder?   [0] 26 sep: matilda Hittar ni valptänderna?   [5] 8 sep: Fru Almqvist 9 sep: Flisan och Ludde
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Labrador Retriever | Chihuahua | Dvärgpinscher | Fransk Bulldogg | Schäfer | Rottweiler | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB