Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 juli 2017 av aussielover i vård & skötsel (3 svar)
Frågor om äldre hund

jag har en australisk terrier som precis fyllt 13 år. 


Han är frisk och pigg. För ca ett år sedan så börja han bli mer rädd för saker. Han går undan när man hostar, nyser mm. Tycker att det har tilltagit på sistone då han lätt stressar upp sig. Förstår att det har med hörseln att göra. Kan vissa ljud bli förstärkta i hundens öron? Är det något speciellt som jag behöver tänka på? 


Tacksam för tips! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om aussielover och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Starcastle Hounds
Medlem 2002-03-09
#1 23 juli 2017 av Starcastle Hounds Re: Frågor om äldre hund

Det kan vara att hunden börjar bli senil.
Min nu 16-åriga hund har gått på medicin för det under 1,5 år nu och är mycket bättre. Inte så att hon har återgått till sitt yngre jag men hon sover mindre nu, är mer alert och tar del av omgivningen och flocken och visar inga tecken på förvirring, som hon gjorde före medicinering.https://dogdementia.com/symptoms/

https://dogdementia.com/treatment/

Svara på detta inlägg

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#2 13 januari 2018 av Voff 92 Re: Frågor om äldre hund

Jag har en 12årig liten blandras som hittills inte visat mycket ålderstecken. Men rätt nyss också blivit lite mer lättskrämd, speciellt för rörelse på håll.


Tex mötte vi igår en familj med barnvagn och en liten 2åring som skrämde honom bara han såg dem en bra bit bort. Förut har han älskat och blivit glad av barnvagnar och små barn.


Även bresening i plast som blåste skrämde honom rejält en gång. Upplever inte att det är ljudet utan synen av det för min hund.


Så det är nog ett ålderstecken men vad jag läst kan det vara första symptom på demens med. Min är väldigt olika dag till dag, gissar att om 2år när han är lika gammal som din så kan de symptomen blivit varje dag istället.


Lycka till med din lille pensionär. 

Svara på detta inlägg

Bamsen74
Medlem 2018-02-14
#3 14 februari 2018 av Bamsen74 Re: Frågor om äldre hund

Du har en gammal hund så det kan vara olika saker,dålig syn eller hörsel. Har haft erfarenhet av 2 senila hundar och det jag märkte först var att dom började kissa inne trots att dom nyss varit ute, mer ängsliga och hade svårt att komma till ro. Men självklart kan dom första symptomen vara olika för varje individ. Hoppas att du fått lite att gå på i allafall .

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Adoptera hund - försäkring och frågor   [2] 16 aug: datapata 10:01: datapata Saluki frågor ....   [2] 13 maj: dragontear 13 maj: dragontear Frågor kring smart halsband för hundar   [1] 19 mar: petterhg 19 mar: syteryster Schäfervalp 5 månader. Frågor..   [4] 12 mar: NSaZ 13 mar: Juno Frågor om allergi - utredning och Apoquel   [0] 23 dec: Mallans Valp på 10 veckor. Frågor om koppelträning.   [3] 21 okt: Happier 22 okt: Ayrin Frågor om klövjeväskor   [1] 14 sep: duende 14 sep: Ayrin Äldre hund dålig syn   [0] 15 aug: talita Löp på äldre tik   [2] 13 maj: Bernernennen 21 maj: Voff 92 lite frågor ang dvärgschnauzer   [3] 19 jan: Tingeling 24 sep: gnilrub
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Golden Retriever | Boxer | Dvärgpinscher | Chihuahua | Labrador Retriever | Finsk Lapphund
© 1998-2019 Enfinia AB