Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 augusti 2017 av PixieMånstråle i valpforum (3 svar)
Tagit hem rädd och nervös Cavalier-valp... Tips?

Hej! 


Var och hämtat världens goaste lilla tik på 12 veckor, så detta är alltså bara hennes 3:e dag i hemmet. Har träffat henne två gånger tidigare, föräldrarna är sociala och framåt och det var hon också när jag var hemma hos henne. 


Men här verkar hon så nervös! Detta är min första hund så jag har svårt att avgöra vad som är normalt... vill gärna bara få tips på hur jag kan få henne att känna sig tryggare. Hon går omkring med svansen mellan benen och hukar med kroppen, när jag närmar mig blir hon jätteglad och den lilla svansen viftar och viftar men är alltjämt infälld. Hon kommer fram till mig, vill sitta i knät, är jättekelig osv, men kroppsspråket känns så otroligt undergivet och räddhågat. Hon är cool när jag går ut ur rummet och börjar inte gnälla, som nu har hon lagt sig självmant i sin egen bädd och jag sitter i rummet bredvid. Hon vågar ta små promenader på egen hand på gräsmattan när jag sitter på trappan, men hon har inte sprungit runt och undersökt hemmet och lekt med massa saker så som jag inbillade mig att en valp skulle bete sig. 


Det jag är rädd för är att familjen med två barn på snart 5 och snart 8 kommer hem imorgon... Jag ska givetvis förklara för barnen att de får vara lugna runt henne och inte för högljudda osv i början. Men jag är bara nervös att hon ska bli skräckslagen. För en liten stund sedan satt hon på golvet en bit ifrån mig och jag råkade tappa min mobil på golvet, då sprang hon skräckslaget iväg. 


Jag kanske inte behöver oroa mig för att denna valp inte ska passa in med oss - hon kanske kaxar på sig? Enligt uppfödaren var hon en av de mest framåt och kaxiga i flocken, så jag hoppas verkligen att hon kommer tuffa på sig. Jag behöver väl inte tänka i termer av att jag kanske borde lämna tillbaka henne...? 


Hur mycket tid ska man ge en hund innan den visar sina "sanna färger?"


Som medlem kan du här läsa lite kort info om PixieMånstråle och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Juno
Medlem 2016-03-16
#1 4 augusti 2017 av Juno Re: Tagit hem rädd och nervös Cavalier-valp.....

Gah, de kommer redan imorgon alltså. Det lämnar inte mycket tid att vinna över en skygg valp på. Först och främst ta några djupa andetag och se till att du utstrålar lugn och trygghet. Du har full koll och det finns inget att vara rädd för. Se till att hänga så mycket du bara kan och lek och kela med valpen nu innan de kommer hem. Precis innan barnen kommer, sista halvtimmen, så kan du vara lite coolare och svalare. Se sedan till att barnen är det bästa som hänt henne. När de är närvarande så flödar godisbitarna och uppmärksamheten. Om de (av misstag förstås) skrämmer valpen eller bonkar in i henne så så kommentera det sakligt "Blev du bonkad?" eller "Var det en hög skräll?" och deklarera sedan att det var ju tur för det betyder GODIS för valpar! Hurra!


Skydda valpen och se till att hon får tillräckligt med vila och en lugn plats att dra sig undan på. Spendera tid ute på gräsmattor och andra platser där det är lättare att barn kan vara barn utan att de skräller och dräller alltför nära. Ja tänk dig du och valpen på en picknickfilt och barnen som kutar runt och leker sina lekar på lite avstånd.


Jag vet att burar inte är poppis i sverige, men en lagom stor bur med öppen dörr (den kanske går att ta bort?) och övertäckta sidor kan vara det perfekta stället för en skygg valp att betrakta världen ifrån. En fördel är att det är väldigt enkelt för barnen att förstå att när hon är där så får de inte störa.

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 4 augusti 2017 av Torparinnan Re: Tagit hem rädd och nervös Cavalier-valp.....

Det tar ett tag för valpen att landa, bli trygg med dig och ny miljö, att anpassa sig att vara ensam utan mor och syskon som varit tryggheten hela dess liv så ha bara tålamod och se till att valpen får anpassa sig i lugn och ro.


Precis som Juno skriver är det viktigt att valpen får lugn och ro nu i början. Att den får vänja sig med barnen under stillsamma och lugna former. Barnen kan ju leka på sina rum om det är högljudda och stökiga lekar. Viktigt är ju att valpen själv får söka kontakt med barnen under översikt av dig och att dom låter valpen vara ifred för övrigt.


Yviga och stojiga barn är ofta skrämmande för en trygg och självsäker valp och en försiktig valp behöver man ju vara ännu mer försiktig med. Valpar behöver sin ostörda sömn många timmar per dag så förslager om bur utan dörr dit valpen kan söka sig och få vara ifred är bra.


Lycka till nu !

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#3 5 augusti 2017 av hundöga återkomst Re: Tagit hem rädd och nervös Cavalier-valp.....

Är du trygg med uppfödaren? Inga undringar vilka de är? Sen som de andra skriver, låt valpen få landa. Att byta sin trygga miljö, kan påverka till och med den självsäkra vuxna hund. Men fortsätter det och det inte avtar, kanske  en vet. undersökning skulle vara en stor hjälp.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Känns omöjligt att köpa en Cavalier! Behöver tips!   [2] 1 mar: fyratassar 1 mar: fyratassar Cavalier King Charles Spaniel   [1] 3 feb: smulisa 3 feb: STB Val av ras - cavalier?   [11] 4 jun: Capsicum 22 sep: Leias husse Ni med cavalier King Charles   [2] 16 mar: Sussane 17 mar: Sussane Någon som tagit med sig hund till UK?   [5] 12 feb: Puddingpastejn 30 mar: Puddingpastejn Snart hämta valp, vad ska vi tänka på? Nervös!!   [4] 4 dec: ImFabulous 5 dec: Gurkans Hjälp tagit över en hund   [3] 6 okt: Ida88 7 okt: Ayrin Köpa cavalier king Charles spaniel trots riskerna?   [3] 22 feb: HappyoMois 26 feb: pipilotta Nervös hund i bil   [5] 10 jul: Hundstore 11 jul: Hundstore Cavalier eller Cavalier MIX, var ??   [2] 7 nov: Dessismatte 8 nov: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shih Tzu | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Schäfer | Golden Retriever | Fransk Bulldogg | Chihuahua
© 1998-2021 Enfinia AB