Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 augusti 2017 av Skruttan166 i valpforum (2 svar)
Fralla 3.5 månader


Vi har skaffa oss en otroligt snäll och pigg liten hane. Vi har haft honom sedan 8 veckor. I början var han väldigt lugn och harmonsik. Men efter några veckor så blev han så otroligt hispig och vild. Lyssnade aldrig på vad vi sa  han jagade katterna och var allmänt jobbig. Vi visste att det var mycket jobb men denna lilla envetna rackaren tog nästan knäcken på oss. Så vi införskaffade oss ett adaptil halsband. Nu är han mycket mer lugn och harmonisk. Lär sig väldigt snabbt. Men han är riktigt envisen och hugger mot händerna. Vi försöker avleda men det känns som att han bara blir vildare. Och skäller för han inte får bita. Skäller på gästerna och ska bita dom i fötterna. När han inte får komma upp i soffan står han och gnyr o skäller.


Vi har tuggben, leksaker det mesta som han mer än gärna tuggar på. Men för en stund sen börjar han igen. Vatten finns. Mat får han. Vi går ut med honom väldigt ofta.


Men just det där skällandet blir man ju galen på. Försöker avleda med vattenspruta, burk med makaroner i att skaka, godis. Nu har vi börjat att han får vara i köket med in till vardagsrummet har vi kompostgaller. Tills han är lugn.


Nån som har eller haft samma problem med sin fralla? Vad har ni gjort? Vad ska jag göra? 


Han är ju fortfarande valp men vi vill inte ha en skällande och bråkig hund när han bli vuxen


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Skruttan166 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#1 13 augusti 2017 av hundöga återkomst Re: Fralla 3.5 månader

Gå igenom rasens historia! Dog,moloss typ. hormonfa( troligtvis på väg in i unghundsfas m.m. Tycker inte om, att man ska droga hundar( ska bara göras i nödfall) för att kunna hanteras. Kontakta rashundsklubben för att få råd.

Svara på detta inlägg

Månen
Medlem 2017-05-16
#2 14 augusti 2017 av Månen Det är en valp!

Mitt främsta tips är att ha i åtanke att en så liten valp är en bäbis! 
Visst ska du lära den vad som är rätt och fel, men det är inte så konstigt att den inte vet det från början och att den vill leka med exempelvis katterna.  Franska bulldogar är ju dessutom kända för att vara clowner. 
Många olater försvinner bara hunden blir stimmulerad och inte har tid att tänka ut "hyss"
För många valpar blir det så mycket "fy" i början att de slutar lyssna eller får dåligt självförtroende, vilket i sig ökar destruktiviteten. 

Tycker även att du bör gå en valpkurs med hunden så att du kan få tips av en erfaren hundtränare som ser vad hunden gör tillsammas med vad du gör. Det är inte allttid att man sänder ut de signaler man tror att an gör.  
Eller bara för att det ofta finns flera sätt att hantera en situation på. 

Man bör inte droga hundar för att kunna hantera dem, speciellt inte valpar. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp 4 månader, tunga är lite röd vid två tänder.   [2] 2 feb: Emilabby 2 feb: Emilabby Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta 4 månader dvärgschnauzer- könsmogen?   [1] 1 mar: Cilja77 1 mar: Ayrin Hund går in i "Trans" - 9 månader Amstaff   [2] 20 jul: Grovlös 21 jul: Torparinnan Chihuahua 8 månader patella luxation   [2] 30 aug: Tanjae 31 aug: Gurkans Är min fralla dräktig?   [3] 26 jun: Addeadde1 28 jun: Gurkans Valp 3 månader separationsångest   [3] 12 maj: emmaelina95 12 maj: Torparinnan Valp 5 månader - delvis rumsren, tips?   [2] 22 jun: hejsansvejsan! 22 jun: hejsansvejsan! Arg valp, 5 månader   [5] 24 feb: Cocoon 4 mar: sammy1960 Fralla som tar "hoppsasteg"   [2] 15 nov: FranskBulldog05 15 nov: FranskBulldog05
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chinese Crested Dog | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Finsk Lapphund | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB