Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 augusti 2017 av Fursten i övriga hundfrågor (3 svar)
Behöver hjälp med 9 månaders Fransk Bulldog

Hej är helt ny på denna sidan och behöver lite råd och tips.


Jag fick för ca en vecka sedan en Fransk Bulldog valp på 9 månader som behövde akut omplaceras då matte lagts in på psyket. Han har blivit lämnad mycket och haft det lite svårt men är en helt underbar hund. Informationen jag fått om honom är knapphändig och väntar på att få mer. reg nr och chipnr osv. Han kommer från Spanien och kan ha olika reg nr. Dock är det ingen smuggelhund eller liknande. Det är svårt att få information pga att jag bara är i kontakt med mattes syster som sen har kontakt med matte. Ett problem är att han är oförsäkrad och jag vet att Frank Bulldog kan vara rätt sjukdomsdrabbad. Jag har snackat med min vän som jobbar på modernaförsäkringar och han förklarade att jag inte kan skydda mig mot vissa typer av åkommer om han blir försäkrad vid 9 månaders ålder. Tex höftdysplasi. Jag har 15 års hundvana och det fungerar superbra. Han var vädligt orolig i början och bajsade kissade inne och så men har blivit så lugn och fin nu och extremt tillgiven. Mitt jobb tillåter mig att alltid vara med honom så det funkar bra. Jag är jävligt orolig att något ska hända eller olyckan ska vara framme och så är han oförsäkrad. Mattes syster jobbar på att fixa fram all info och även på att få honom försäkrad. Det är inte meningen att jag ska behöva ligga ute med pengar och de betalar all mat osv. Någon som har några tips på vad ni hade gjort? Jag får väl gå till min veterinär och kolla upp om han ens är chippad. Tacksam för svar!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Fursten och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 23 augusti 2017 av Ayrin Re: Behöver hjälp med 9 månaders Fransk Bulldog

Hejsan!
Eftersom ägarens syster nu håller på att ordna med försäkring så är det väl inte så mycket att göra annat än att leva på som vanligt? Möjligen skaffa fram en offert på försäkring och skicka till henne för att, så att säga, snabba på förloppet lite?


Samtidigt kan jag känna att om du nu inte ens ska behålla hunden (antar jag, när de nu står för alla kostnader?), så är väl knappast huruvida höftledsdysplasi täcks eller inte riktigt ditt problem? Eller missförstår jag något nu? För annars känns det som den enda intressanta biten för dig, torde vara att ha en rimlig täckning för eventuella *akuta* ingrepp.


Lycka till med hunden, och välkommen till Vovve :).

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#2 23 augusti 2017 av hundöga återkomst Re: Behöver hjälp med 9 månaders Fransk Bulldog

Har hunden pass? Efter som den kommer från Spanien. Kan tänka att den är importerad och då gäller väl många regler att den har olika vaccinationer m.m.  Finns många sjukdomar i Spanien.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#3 23 augusti 2017 av hundöga återkomst Re: Behöver hjälp med 9 månaders Fransk Bulldog

Hur vet du, att denna hund inte är en smuggelhund?

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Valp 4 månader, tunga är lite röd vid två tänder.   [2] 2 feb: Emilabby 2 feb: Emilabby Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2 Fransk bulldog kissar inne   [2] 23 aug: frallanallan 24 aug: Ayrin Ögonfärg - fransk bulldogg 12 veckor   [1] 8 aug: Maxxi 8 aug: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Dobermann | Chihuahua | Schäfer | Jack Russell Terrier | Shetland Sheepdog | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB