Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 september 2017 av puppy17 i skaffa hund (4 svar)
Vilken ras ska jag välja?

Jag sitter i valet och kvalet om hurvida jag ska köpa en till hund, och i sånt fall vilken ras jag ska välja.

Lite bakgrund: Jag har tidigare haft schäfrar och har varit väldigt aktiv med dem. Har tränat (lydnad och spår främst) och motionerat mycket. Börjar dock närma mig 30 och känner att det kanske blir problematiskt att ha en så pass krävande ras om jag kanske vill ha barn inom en inte allt för avlägsen framtid.


Skulle vilja ha en hund som gärna går långa promenader i skogen men inte går i taket av en lite lugnare dag. Inte allt för mycket hjärngympa bör krävas. 1 timmes långpromenad om dagen, lite längre promenader på helgerna och träning någon dag i veckan är det som jag känner är realistiskt för mig att erbjuda oavsett hur framtiden ser ut.


Har gott om små raser som jag skulle kunna tänka mig, men vill helst ha en stor hund som jag kan känna mig trygg i skogen med. Jag bor på ett ställe där det sker en hel del överfallsvåldtäkter och liknande och sedan min sista schäfer gick bort så känner jag mig inte längre trygg att gå ensam i skogen. Därför har jag nu slutat göra det som jag egentligen älskar mest av allt.


Helst en frisk ras såklart, och gärna en hund som inte har något emot att dra en släde/skrinda.

Tar tacksamt emot förslag! :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om puppy17 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Shannesii
Medlem 2017-07-30
#1 23 september 2017 av Shannesii Re: Vilken ras ska jag välja?

Kanske ska titta på något åt svensk/finsk lapphund hållet? låter som om de skulle passa i ditt hem. Ganska små hundar dock.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#2 23 september 2017 av hundöga återkomst Re: Vilken ras ska jag välja?

Eftersom ni har erfarenhet av schäfer, kanske satsa på rasen igen. Träna lydnad, samtidigt ni drar barnvagnen. Finns barnvagnar som man kan använda vid löpträning, samtidigt som hunden får motion. Spåra som tröttar ut energin på hunden. Sen försöka få en frisk schäfer angående att dra pulka. Hade jag vetat när mina barn var små, så hade jag satsat på schäfer.Hade ett helsike att få mina hundar gå fint vid barnvagnen. Men en schäfer är mycket signalkänslig och vill vara till lags. Lättare att träna upp.

Svara på detta inlägg

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#3 23 september 2017 av Sezziyanen Re: Vilken ras ska jag välja?

Jag skulle säga dvärgschnauzer om du kunde tänka dig en såpass liten hund. Hänger med hur långt som helst, går att träna med också när du vill det, men är inte lika krävande som brukshundar då..


Men annars kanske det vore värt att kolla på dalmatiner? 

Du vet ju uppenbarligen förresten hur man aktiverar en ras som schäfer. Dvs, du kanske inte har några stora ambitioner längre, men jag kan tänka mig att ni ändå borde klara av en (kanske snäppet lugnare) brukshundsras, dvs utifrån att de skall aktiveras och motioneras tillräckligt, men kanske inte behöver nå nån viss tävlingsnivå. 


Eurasier verkar vara en trevlig sällskapshund som hänger med på det mesta å,tror de flesta som har dem inte tränar så värst, men känner en ung sådan som är en jäkel på att spåra! Lite lagom mellanstor sådär. 

Svara på detta inlägg

Evolve
Medlem 2009-10-26
#4 27 september 2017 av Evolve Re: Vilken ras ska jag välja?

Backar upp på dvärg och dallis.


Eurasiern är jag lite svajig till. Även om avlandet börjar stabiliseras mer i Sverige så har jag förstått att det kan skilja enormt på huruvida dom har jakt, vakt, reserverade och/eller lustfyllda till aktivering osv. Håller däremot med om att dom BORDE fungera, aktivitetsnivåmässigt.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälpguide för att välja pälslängd på skär   [1] 12 feb: Lovely havamalt 14 feb: aenima Hjälp från experter; vilken hundras kan passa oss?   [6] 11 feb: Rosa86 14 feb: aenima Vilken ras bör jag para min blandras med?   [6] 14 jan: DogLover85 27 jan: Mira och Esther Urinvägsinfektion, vilken antibiotika används?   [4] 8 dec: Chocolate AK 9 dec: Puddingpastejn Vilken ras passar oss?   [12] 24 sep: Nokko 6 okt: Dimma Vilken hundras passar mig?   [11] 4 jul: VovveVovveVovve 5 jul: VovveVovveVovve Vilken ras, identifiera   [1] 28 jun: Blade122222 28 jun: aenima Vilken bilbur till en Kia Ceed för en golden?   [5] 12 apr: Maria&Scilla 14 jul: Maria&Scilla Vilken hund kan passa med mig?   [1] 14 jan: Paprikus 15 jan: -Aslan pwd- Vilken hundras passar mig?   [3] 27 okt: Hannaandersson 28 okt: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Golden Retriever | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Papillon | Dobermann
© 1998-2023 Enfinia AB