Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
Nyhet 16 november 2017 av Hortensia i övriga hundfrågor (6 svar)
Nyhet: Hundpsykologen: Håll dig lugn om en hund attackera
"Hundpsykologen Caroline Alupo vet precis hur man ska agera om en aggressiv hund attackerar. Att försöka avvärja sig gör det bara värre, säger hon."

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Hortensia och gå vidare till medlemsprofilen.
Kommentera denna nyhet
Sida 1 av 1
1

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#1 16 november 2017 av Hortensia Re: Hundpsykologen: Håll dig lugn om en hund ...

Så oerhört skönt - och oväntat - att få höra vettiga åsikter om hundattacker i radio (sändes i P4 med anledning av lilla taxen Kajsas förfärliga - och alldeles onödiga! - våldsamma död).


Samma tips fanns ju förstås redan här på Vovve:


https://vovve.net/Rastplatsen/display_message.asp?tid=7191010&p=2


23 augusti 2015 av Hortensia


Jag skulle....
          Re: Attackerades av våldsam amstaff
          
Skulle inte tveka att använda kökskniv om en aggressiv hund tar sig in i huset och håller på att bita ihjäl min hund.
.,. aldrig någonsin kunna skada någon med en kniv...   


... och att göra en Amstaff illa när den har bitit sig fast, är rent kontraproduktivt om man vill minimera skadorna och lyckas rädda livet på offret. Man måste hålla huvudet kallt.


Kamphundsentusiaster har kanske en "break stick" till hands, men vi andra icke våldsbejakande individer kan med fördel "strypa loss" en Amstaff/Pitbull/Shitbull med ett retrieverkoppel...


... låta kopplet sitta kvar när besten har tuppat av, binda ihop käftarna på den - och låta bli att lämna tillbaka den till sin - - - ägare.


 


 

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#2 16 november 2017 av Hortensia Länken från radioprogrammet: Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#3 17 november 2017 av Hortensia Tillägger att ett kraftigt täcke med...

... en rejäl krage och helst ett atletiskt tvåbent promenadsällskap ökar överlevnadschanserna väsentligt när man rör sig i kamphundtätt område...


... vilket torde vara precis överallt i det nya, "spännande" Vilda-Västern-Sverige.


Till de kamphundägare, som läser vill jag säga: Ni borde skämmas över den vidriga terror ni, genom ett nonchalant rasval, utsätter omgivningen för.


 

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#4 17 november 2017 av hundöga återkomst Re: Hundpsykologen: Håll dig lugn om en hund ...

Att tro. att man kan stå stilla och det hjälper. Attackeras man av vissa raser, så hjälper det inte ett skit. Finns händelser där poliser har fått skjutit ihjäl hunden, när den attackerat sin husse m.m. En period såldes elpistoler, som hundägare till dessa raser. Så de kunde hantera en attack. Men det är förbjudet att äga elpistoler. En fick använda en matkniv och hugga hunden när den hade satt sig i magen på personen. Dessa raser behövs inte i samhället. Danmark förbjöd många raser och efter några så gick dessa fruktansvärda attacker ner i statistiken. Till och med Danska kennelklubben erkände, att det hjälpte. Visst kan alla hundar bita till, oavsett ras. Men vissa raser går in för att döda, de är avlade för detta. Sen skyller de som skyddar dessa raser, att Golden sker det många tillbud, Men det är som dag och natt. Har inte hört talas om goldenr.  har bitit ihjäl andra hundar och lemlästat barn och vuxna, som de raser som vissa försöker skydda. Dags för SKK vaknar för dessa raser och inte skylla på hundägaren. Tror inte en kamphundsägare m.m. tränar sina hundar, att bita ihjäl barn, vuxna m.m. Hunden har det i sig, och kan klara det själva utan ägarens hjälp.

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#5 17 november 2017 av Hortensia Jag håller med...

... om att ett genomtänkt rasförbud är nödvändigt i Sverige, eftersom det är enda möjligheten att komma tillrätta med det vämjeliga, importerade hundbarbariet, som skapar så oändligt mycket lidande i samhället.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#6 17 november 2017 av hundöga återkomst Re: Jag håller med...

Ett förbud på farliga hundraser, skulle hjälpa stort. Eftersom attackerna sker hela tiden. Det gäller både på människor och djur. Senast på människa, var den äldre mannen i juli som blev svårt biten av kamphund i ansiktet och nacke. Nu en tax blev ihjälbiten. Det talades till och med att förbjuda rottis i Danmark. Sen att det sker bitskador av tjänste hundar, är också ett problem. Men det står under en annan myndighet och ansvar.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Fungerar Vovves " Fråga Hundpsykologen"?   [1] 20 mar: Uems 20 mar: sendit Fungerar Vovves Fråga Hundpsykologen?   [0] 20 mar: Uems Min hund vill "attackera" daghunden när den kommer   [17] 21 jun: Tovelicious 21 jun: hundliv Aggressiv hund, vill attackera människor !   [141] 2 jan: z_Mortaza 4 jan: Vinces matte! Hunden attackera min hund!!   [7] 10 sep: e_thelberg 11 sep: e_thelberg Attackera annan hund=Människoaggressiv?   [22] 25 mar: melocotónita 29 mar: Kjelll Hundpsykologen Anders Hallgren   [24] 15 okt: Lord,s Matte 15 okt: BamZeke skriva fråga till hundpsykologen   [3] 8 okt: Sussi 8 okt: Sussi katt försökte attackera leon (kort rubrik)   [24] 30 sep: marijna 30 sep: marijna Hur får jag min hund att sluta attackera katter!   [4] 21 apr: Linda86 24 apr: Linda86
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bichon Havanais | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Schäfer | Labrador Retriever | Pudel | Dobermann
© 1998-2020 Enfinia AB