Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 november 2017 av LucasB i skaffa hund (3 svar)
Hjälp att hitta labradorkennel

Hej allihop!


Skulle vilja få hjälp och tips om kennel/uppfödare av labradorer med "jaktlabradorskropp" utan att vara rena jaktlabradorer. Dvs jag föredrar den smäckra kroppen men vill inte ha den energi och jaktinstinkt som dom rena jaktlabradorerna har. En Dual purpose med smal kropp som kommer vara en familjemedlem, hänga med på allt men som också ska kunna ta det lugnt utan att riva hemmet om den inte fått 3h träning innan.


 


Tack på förhand, mvh Lucas


Som medlem kan du här läsa lite kort info om LucasB och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Skogshyddan
Medlem 2017-11-21
#1 30 november 2017 av Skogshyddan Re: Hjälp att hitta labradorkennel

Small Miracles se annons

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#2 30 november 2017 av Gurkans Re: Hjälp att hitta labradorkennel

Det man måste förstå är att definitionen jaktlabrador är en subjektiv beskrivning av en hund som har en viss mängd engelska field triallinjer i stamtavlan. Det har alltså ingenting med utseendet att göra. Det finns stora och kraftiga jaktlabbar och små whippetliknande jaktlabbar. Det finns stora och tunga utställningslabbar och små och tunna utställningslabbar. Leta efter en bra uppfödare genom rasklubben. Det är långt ifrån alla utställningslabbar som är stora och tunga. Många, även sådana som vinner i ringarna, är sunda och rörliga hundar.


 

Svara på detta inlägg

Skogshyddan
Medlem 2017-11-21
#3 30 november 2017 av Skogshyddan Re: Hjälp att hitta labradorkennel

Du beskriver de avkommor som tiken haft tidigare. Både hane och tik fungerar väldigt bra i familjemiljö. Vi har hela valpkiullen runt oss hela tiden och ta upp en o en när vi tittar på TV för att få dom att slappna av med oss. Detta har verkat att fungerat bra på tidigare kullar. Vi tar bara en kull vart annat vart tredje år så då får man mycket tid över till att gära det bästa av dom. Vi har sålt de flesta tidigare till ledarhundsutbildning, de som inte har dugt till det har hamnat som asstnshundar någon har gått till tullen med väldigt bra resultat. Modern till nuvarande tik använde jag som stötande o eftersök. tiken nu har vi hos en fodervärd i byn här, så henne hätar jag när det är något besvärligt eftersök. Modern är numera i hundhimlen. Jag tänker behålla en tik till jakt o eftersök.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Efter operation av Urinsten (Hjälp/Råd)   [1] 21 mar: Silver08 23 mar: Puddingpastejn DESPERAT snälla hjälp   [4] 2 mar: mathildas 9 mar: Ayrin Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin Hitta rätt (diabetes)hund till vår familj.   [8] 14 jan: Diabeteshund 18 jan: Torparinnan tips och hjälp snälla   [1] 8 jan: Jeppeh1984 9 jan: aenima Hjälp med hundfoder   [3] 5 jan: Fjärilsligan 10 jan: Puddingpastejn Hjälp med "problemhund"   [2] 27 dec: Quariz 28 dec: Torparinnan Hjälp med råd och tips   [1] 5 dec: Marléne 5 dec: aenima Min sorg äter upp mig, hjälp!   [4] 26 nov: MinaÄlskadeHundar 12 dec: Min pärla Hjälp tagit över en hund   [3] 6 okt: Ida88 7 okt: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Puli | Jämthund | Labrador Retriever | Bichon Frisé | Gos d'atura Catala | Petit Basset Griffon Vendéen | Bichon Havanais
© 1998-2020 Enfinia AB