Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 november 2017 av pouncelciot i valpforum (3 svar)
Har min valp gått för mycket på asfalt?

Jag har en 4 månaders finsk lapphundsvalp. Första månaden så var vi på landet, och gick inte på asfalt överhuvudtaget. Senaste månaden så har vi bott i stan, och parken är någon kilometer bort. Jag har mest burit honom, men när jag inte orkat mer så har han fått gå. Jag har räknat ut att han gått sammanlagt ca 500 meter på asfalt många dagar. Ett par dagar uppemot en kilometer.


Jag har lite ångest över det här. Har han fått gå för mycket på asfalt? Det har varit i hans egen takt, men helst så ska de ju inte gå på asfalt alls. Hur gör andra med lite tyngre valpar?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om pouncelciot och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Sezziyanen
Medlem 2016-02-15
#1 30 november 2017 av Sezziyanen Re: Har min valp gått för mycket på asfalt?

Det är inte bra att bara gå runt på asfalt, men det är inget du ska gå runt och oroa dig för nu. Så jäkla brutalt farligt är det inte, absolut inget att gå och ha ångest för. Går du och grubblar på detta kommer du missa viktigare saker med din valp, och du kan iaf inte åka tillbaka i tiden :)

Men försök i framtiden gå mindre asfalt och mer kuperad terräng, bara för att det är bättre för att bygga muskler. Tänk inte att ni måste gå så långt heller nu när valpen är så liten, du kan ju rasta o leka i närområdet också. Eller ta bilen/bussen nånstans då o då. Det är viktigare att valpen får uppleva saker än att gå XX meter.


Men oroa dig inte. Det är det viktigaste. Din valp har inte gått sönder:) Lek med den och var glad!

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#2 30 november 2017 av pipilotta Re: Har min valp gått för mycket på asfalt?

Att få ångest över det hjälper inte varken dig eller din hund. Skulle jag försöka tänka bort asfalt skulle vi inte komma utanför dörren. Däremot går vi på gräsmattor, i snö så mycket vi kan. Använder Försvarets hudstift när trampdynorna ser lite för torra och trista ut.


Alla mina tre hundar jag haft har inte haft ledbesvär heller...Lycka till!

Svara på detta inlägg

-Aslan pwd-
Medlem 2012-02-11
#3 1 december 2017 av -Aslan pwd- Re: Har min valp gått för mycket på asfalt?

Jag tänker som så, att om en hund inte klarar av att gå några hundra meter på asfalt pga att den blir skadad/mår dåligt av det så är någonting allvarligt fel med aveln. En hund ska vara tålig och klara av flera underlag, likaså plan och kuperad terräng. Visst ska man försöka undvika att enbart gå på asfalt alla dagens promenader, särskilt med valpar, men blir det sådant ibland så är det inte hela världen, så länge man ser till att ta hand om tassarna. Särskilt på vintern, då många asfaltsvägar/trottoarer saltas, vilket kan irritera tassarna och man bör spola dem efter promenaderna. Det viktigaste är att försöka gå mycket på olika underlag, låta valpen gå "off pist" i skog och mark för att träna kroppen med mera. Men några hundra meter på asfalt är inget som hunden kommer bli dålig av, i så fall skulle något vara väldigt fel i mina ögon Min Aslan har gått både på asfalt, grus, stenlagda gator, jord, skog, skogsväg, sand, i vatten, snö, på is, olika underlag inomhus, och har gjort sedan han var liten. Det har inte varit några problem varken då eller nu.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tysk schäfervalp kräver mycket tålamod   [2] 7 mar: ada0 7 mar: aenima Rengöra skavsår, mycket päls   [2] 6 dec: Majala 6 dec: Majala min tik har mycket mjölk   [1] 11 okt: ingridpetersson 17 okt: Dimma Hur mycket ska man betala för en labrador valp?   [5] 26 sep: Camio 27 sep: my flatcoats Mycket fällande och ny soffa.   [4] 6 sep: angelica. 6 sep: Lona Valp gnäller mycket   [1] 15 aug: Lolli12 16 aug: aenima Hur mycket begränsar en hund livet?   [10] 18 mar: Emmela 19 mar: Bambikill Mindre ras med mycket GO!   [2] 11 nov: Elizo001 27 nov: -Aslan pwd- Hur mycket motion vågar jag ge min chihuahua?   [4] 7 okt: lillamini 8 okt: hundöga återkomst Hund som dricker för mycket   [4] 23 sep: Lolli12 24 sep: TindraFreya
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Golden Retriever | Jack Russell Terrier | Sussex Spaniel | Bullterrier | Tibetansk Spaniel | Shetland Sheepdog
© 1998-2020 Enfinia AB