Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
30 november 2017 av emmsenjiza i övriga hundfrågor (1 svar)
Hjälp! Få morgontrött hund till dagis.

Hej!


Har en finsk lapphundstik på 2,5 år som länge trilskats på vardagsmornarna. Det är psykiskt påfrestande och inte direkt relationsbyggande såsom det är i dagsläget.. Hon går på hunddagis och har gjort det sen hon var 1 år ungefär. Hon verkar trivas bra där, enligt personalen (som är jättetrevliga och som vi litar på), men vårt problem är att hon inte vill gå promenaden dit på mornarna.


Går jag sträckan själv kan jag hinna dit på 10 min, med henne får man räkna med minst 30 min, oftast lite mer än så, då vi inte vill stressa henne utan låter henne nosa osv en del. Hon är dock otroligt saktfärdig och vill stanna varannan meter, så mycket lockande och pockande blir det och visst drag i kopplet också för att man alls ska komma framåt (det är mest jag som lämnar henne men det är samma sak om min man gör det). Hon blir ofta lämnad så sent som möjligt på dagiset, vilket är 0930. Hon får således ganska rejäl sovmorgon, till strax innan 9 för det mesta.


På vardagsmornarna börjar kampen redan hemma då hon absolut inte vill gå ut då hon ligger och sover. Ibland får jag lyfta upp henne för att kunna ta på sele och koppel, hon låtsas inte höra eller lägger sig på rygg så fort man visar selen. 


Så en teori varför hon är så ovillig att promenera på morgonen är att hon är trött. Träffar hon sin bästis, en collie, blir det dock fart på henne, likaså om hon ser en ekorre eller liknande. Vi har försökt med både godis och leksaker, träning osv för att göra morgonpromenaden roligare men inget funkar en längre stund. Vi försöker också variera sträckan för att inte gå på samma ställe men ibland har man bråttom på morgonen och behöver gå den kortaste vägen helt enkelt. Det finns en sträcka som funkar bättre men den hinner man inte alltid med (då är hon mycket ’piggare’ plötsligt). 


Troligen är hennes beteende en kombo av morgontrötthet och ingen motivation/att hon tycker det är tråkigt. På helgerna när det är anda rutiner är hon inte alls lika seg. 


Vad ska vi göra för att få det bättre på morgonen? Hon är alltid glad när jag eller min man hämtar henne och då har hon mycket energi. Men det känns inget kul att behöva släpa henne till dagis, hon blir också ganska sur när det dras i kopplet, men då har man redan försökt att vara bestämd, eller locka med belöning osv. Är hon helt enkelt bortskämd och hur ska man isf komma till rätta med det? Står inte ut med detta längre..


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om emmsenjiza och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#1 1 december 2017 av hundöga återkomst Re: Hjälp! Få morgontrött hund till dagis.

Kan vara den mentala biten i rasen. Den vill vara med sin flock. Kanske hunden inte tycker att dagiset är hennes flock. Kanske inne i hormonfas och vill markera mycket. Tikar är mycket bra på detta. som hanhundar och då tar det  tid för hunden på promenad. Finns led defekt i raser och kan göra hunden stel efter sömn Rasen är mycket aktiv ras och behöver jobba. Hoppas ni hittar nyckeln och jobbar efter det.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Efter operation av Urinsten (Hjälp/Råd)   [1] 21 mar: Silver08 23 mar: Puddingpastejn DESPERAT snälla hjälp   [4] 2 mar: mathildas 9 mar: Ayrin Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin tips och hjälp snälla   [1] 8 jan: Jeppeh1984 9 jan: aenima Hjälp med hundfoder   [3] 5 jan: Fjärilsligan 10 jan: Puddingpastejn Hjälp med "problemhund"   [2] 27 dec: Quariz 28 dec: Torparinnan Hjälp med råd och tips   [1] 5 dec: Marléne 5 dec: aenima Min sorg äter upp mig, hjälp!   [4] 26 nov: MinaÄlskadeHundar 12 dec: Min pärla Hjälp tagit över en hund   [3] 6 okt: Ida88 7 okt: Ayrin Att köpa 14 veckor gammal hund. Hjälp!   [5] 29 aug: Rux 30 aug: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Fransk Bulldogg | Schäfer | Labrador Retriever | Grand Danois | Australian Shepherd | Bichon Havanais
© 1998-2020 Enfinia AB