Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 december 2017 av Beeergman i valpforum (8 svar)
Svår att få rumsren, desperat efter hjälp!

Ska försöka fatta mig kort, min kastrerade chi hane på 9 månader blir INTE rumsren och det tar snart kål på mig! Jag anser själv att jag har vart jätteduktig med träningen, och ironiskt nog kissar han bara inne när jag är hemma och oftast någon timme eller två efter en promenad.


Kan tilläggas att han kissar slut på blåsan varje promenad. Förbättring har skett men det händer fortfarande ett par-tre gånger i veckan.


Problemet är att han går iväg och gör det i ett annat rum som inte går att stänga dörrar till, och jag kan inte följa efter honom varje gång han går runt i lägenheten (19 gånger av 20 går han ju faktiskt bara o äter/dricker i köket). Svårt att ta honom på bar gärning liksom!


har testat Get off spray, hjälper lite men inte helt.


Desperat efter konkreta tips!

Raser: Chihuahua

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Beeergman och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 2 december 2017 av Torparinnan Re: Svår att få rumsren, desperat efter hjälp!

Vissa är ju sena med att bli rumsrena så om du vet att han kissar inne 1-2 timmar efter promenaden så testa att ta ut honom en snabbis mellan promenaderna. Min förra tik kunde knappt hålla sig en timme vid den åldern men runt året så vände det så ha tålamod.

Svara på detta inlägg

z_FlisansMatte
Medlem 2011-06-06
#2 2 december 2017 av z_FlisansMatte Re: Svår att få rumsren, desperat efter hjälp!

Vår malteser blev inte helt rumsren förrän vi 1,5 års ålder. Hon kunde göra det hon skulle utomhus och sen igen inomhus efter bara en timme eller så. Vi trodde hon aldrig skulle sluta med det, men plötsligt blev hon 100% rumsren bara så där. 


Vår toypudel däremot, blev helt rumsren när hon bara var 6 månader....hon fixade det själv kan man säga.


Det är nog väldigt individuellt verkar det som.


Kan tillägga att vi rastar dom var fjärde timme ungefär, det blir 5 ggr om dagen för oss

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#3 4 december 2017 av hundöga återkomst Re: Svår att få rumsren, desperat efter hjälp!

Markerings kiss kan vara jättesvårt att hantera. Fyspray och sten hård kontroll, inte låta hunden vara lös själv. Träning, träning!! Det som kan vara jätte jobbigt, är när de har fattat att det är förbjudet, så kan man ha otur att kanske en besöks hanhund markerar en gång, så får man börja om från början. Att hunden är kastrerad, gör inte att de slutar markera.

Svara på detta inlägg

SanCha
Medlem 2003-09-19
#4 4 december 2017 av SanCha Hej!

Stäng för med grind - kompostgaller el annat så inte hunden försvinner från synfältet. Sedan skulle jag också rek. att du tar ut hunden lite oftare och tills det sitter i skallen att det är ute man gör det här. Sedan kan du ju sakta baka åter till vanliga rasttider. Beröm massor utomhus och inne visar du inget. Ta lite ättiksprit i vattnet som du torkar av med det sista du gör så verkligen urinlukten försvinner från supernosen.


 


Lycka till också!


 


MVH//Sanna

Svara på detta inlägg

Lovely havamalt
Medlem 2007-04-23
#5 4 december 2017 av Lovely havamalt Re: Svår att få rumsren, desperat efter hjälp!

Min 8 månaders hund klarade sig två veckor utan olyckor inne när han var runt 4-5 mån. Efter det hände det olyckor flera gånger i veckan runt två timmar efter promenad. Backade tillbaka några steg och gick under några dagar ut tätare (ca 1-1,5 timma efter promenad) för att sedan sakta öka tiden igen med 5-10 min åt gången. Det fungerade jättebra, han kom ur den dåliga perioden. Nu har han varit helt rumsren lite över en månad. Innan dess hände det olyckor inne varannan vecka. Alltid mellan 2 veckor och två veckor och tre dagar. Så var det under några månader innan det upphörde.


Min andra hund hade fått lära sig att kissa inne hos uppfödaren. Han kunde komma in nykissad för att sedan kissa ett par minuter efter att vi kommit in. Han blev rumsren vid ett års ålder. 


Det gäller att ha tålamod för helt plötsligt vänder det och hunden är rumsren.Som någon annan skrev är kompostgaller superbra för att hålla koll. Om du ska "ta hunden på bar gärning" måste du spärra av så att du ser det (och förhoppningsvis kan förhindra det också). Hunden har kanske inte lärt sig att visa tecken men se om du hittar något litet tecken. Om hunden lekt, ätit eller sovit är det också dags att gå ut.
Försök att se om du kan hitta ett mönster. Vad gör hunden innan den kissar?
Under en period valde jag att enbart fylla i lite vatten i skålen och i stället hålla koll på när vattnet försvunnit - då är det dags att gå ut och även fylla på nytt vatten i skålen. 

Men som sagt; tålamod! Det kommer vända

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#6 5 december 2017 av Ayrin Re: Svår att få rumsren, desperat efter hjälp!

Håller med de ovan, tätare rastningar för att se till att det inte händer, spärra av rummet med kompostgaller och ordentlig avtorkning med ättickssprit så doften är riktigt borta.


Hjälper inte det skulle jag testa skvättskydd. Han börjar komma i "tonåren", så det är inte alls säkert att det handlar om att han är kissnödig, så mycket som att han vill markera.

Svara på detta inlägg

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#7 22 december 2017 av Voff 92 Re: Svår att få rumsren, desperat efter hjälp!

Låter absolut som revir kissande.


Har du tränat hunden att få berömm ute att kissa och när den står vid dörren innan ni går ut så skulle den i den åldern stå vid dörren för att ut och kissa eller iaf kissa en pöl vid dörren.


Har själv en liten blandras som utvecklades tidigt, kissade nästan aldrig inne utan när vi missat ta ut i tid få gånger. Men redan runt 1år lite innan började han kissa på gardinen i ett rum. Vaktade så han inte gjorde markering på nya dofter tex gästskor, matkassar m.m.


Hade vattenflaska att spraya vid fy och berömde massor när han gjorde på rätt ställe, även om han kom och signalerade "måste ut" i att stirra på mig och sen gå till dörren om man sa "ut". 😄 


Nu ger han tecken även om han mår dåligt och ska spy, då vill han ut.


Är viktigt att de förstår hur jobbigt man tycker inne är men ute är ju bara så super bra.

Svara på detta inlägg

ImFabulous
Medlem 2019-12-04
#8 10 februari 2020 av ImFabulous Re: Svår att få rumsren, desperat efter hjälp!

Någon kanske redan har sagt detta men kompostgaller. Billigt och enkelt att flytta runt. Bra, tillfällig lösning tills han blir rumsren :)

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
HJÄLP, staffevalp   [3] 8 maj: Staf 19 maj: Halvtand Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Köpa omplaceringshund yorkshireterrier hjälp   [9] 17 apr: tittioo 22 apr: Lona Hjälp parning !?   [1] 14 apr: Humlan12 14 apr: Gurkans Efter operation av Urinsten (Hjälp/Råd)   [1] 21 mar: Silver08 23 mar: Puddingpastejn DESPERAT snälla hjälp   [4] 2 mar: mathildas 9 mar: Ayrin Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin tips och hjälp snälla   [1] 8 jan: Jeppeh1984 9 jan: aenima Hjälp med hundfoder   [3] 5 jan: Fjärilsligan 10 jan: Puddingpastejn När märker man resultat av rumsren-träningen?   [8] 1 jan: ImFabulous 10 feb: ImFabulous
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Golden Retriever | Tax | Dvärgpinscher | Vit Herdehund | Jack Russell Terrier | Bichon Havanais
© 1998-2020 Enfinia AB