Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 december 2017 av Emmksthlm i övriga hundfrågor (2 svar)
Varför är min hane besatt av kastrerade hanhundar?

Har en okastrerad hane på snart 2 år som verkar vara helt besatt av kastrerade hanhundar.


Detta har börjat på senare tid, när vi går till hundrastgården och det är en kastrerad hane där slutar det oftast med att han går limmad med nosen i den hundens arsle. 


Igår t.ex var där en tik i hans storlek som gärna ville busa och leka, normala fall hade han älskat det med det enda han gjorde var att gå och slicka/nosa en stackars kastrerad labbe i rumpan, han försökte rida på honom också vilket han ALDRIG gör annars mot varken tikar eller andra hanar (jag låter honom aldrig rida på en annan hund utan säger åt direkt när han försöker)


Jag försökte ta bort honom från hundens rumpa flera gånger och när han inte lägger av så kopplar jag honom och tar bort honom från den hunden han är på så att den ska få vara ifred. 


Min fråga är varför han gör så? Han älskar att busa och leka men blir helt blockad, aldrig av tikar utan bara kasterade hanhundar.


Och som sagt, jag tar alltid bort honom och går iväg när det blir för mycket men jag undrar verkligen varför.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Emmksthlm och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 18 december 2017 av Lona Re: Varför är min hane besatt av kastrerade h...

Kastrerade hanar luktar annorlunda, inte som en hane utan delvis som en tik. Jag kan tänka mig att din hund blir både konfunderad och kanske lite VÄL intresserad - kan det tänkas vara en löptik, tro?


Att han börjat med det nu beror förmodligen på åldern, hormonerna sprutar fortfarande omkring och där någonstans brukar de riktigt fatta vad det handlar om med snygga "tjejer".


(De kan absolut para långt innan dess, så att ingen läser detta och får för sig att det är säkert att ha löptik och en ung hane tillsammans!)

Svara på detta inlägg

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#2 21 december 2017 av Voff 92 Re: Varför är min hane besatt av kastrerade h...

Tror samma som tidigare skrivit.


Din hund är just nu i sin tonårsfas och utforskar tikar extra mycket, hanhundar har både en speciell energi, lukt och hormon de utsöndrar, tikar har ett annat.


Kastrerade hundar är igentligen inte naturligt utan de får en annorlunda doft och blir svårtydda ibland.


Pratade med en vän som har en okastrerad Cairn terrier hane. Denne sa liknande fast tikar var väldigt jobbigt runt löp sen var kastrerade hanhundar jobbigt i vissa fall, troligen när de är kastrerade tidigt och aldrig får hanhormonet så starkt. Hanhundar okastrerade var tufft på annat sätt att hävda istället.


Jag har en liten hanhund jag kastrerade sent runt 7års ålder, han var väldigt typiskt hanhund i sättet. Men många tog honom som tik vid första mötet när han är liten och nätt i kroppen plus är långhårig. Efter kastrationen har han mer och mer blivit mer lik en tik i sättet med, mjuk, kontaktsökande och mindre doft fixerad. 


Jag förstår att hanhundar kan ta miste faktiskt. Min väns Cairn har inte problem med min hund, de är riktiga vänner. Men tror det är mycket för att min har tydliga hanhunds hormoner och doft kvar när kastrerad sent. 


Sen eftersom det är rumpan din hund är fixerad på så kan det vara analsäckens lukt han söker som är väldigt individuellt för varje hund. Han vill kanske verkligen lära känna de kastrerade hundarna väl. Han är ung och har inte listat ut hur man uppför sig helt enkelt, en mer bestämd kompis som visade vad som gällde men inte mer vore nog bra.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Foder för kastrerade   [6] 29 aug: Superhoven 31 aug: Gurkans Varför inte skriva nytt inlägg??   [0] 22 jun: pipilotta Bajsar inne då och då - varför?   [7] 7 mar: Ellan 17 mar: Mira och Esther Schäfer håller på o stryka sig o jucka..varför?   [2] 22 jun: Lina13 23 jun: Mira och Esther Foder för kastrerade kontra lightfoder   [2] 15 maj: Superhoven 16 maj: Gurkans Varför juckar min hund på mig hela tiden?   [2] 12 maj: EmelieD 13 maj: Gurkans Varför juckar en hundvalp?   [1] 14 apr: Marre993 14 apr: Torparinnan Varför har det blivit så här på forumet??   [14] 2 okt: pipilotta 13 dec: Dorra Två hanhundar??   [4] 24 aug: Ziggy 25 aug: Gurkans Varför fortsätter min hane markera?   [1] 3 maj: lottafloffen 4 maj: Draghund
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Dogo Argentino | Dobermann | Rottweiler | Dogue de Bordeaux | Jack Russell Terrier | Engelsk Springer Spaniel
© 1998-2024 Enfinia AB