Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 december 2017 av langer123 i skaffa hund (14 svar)
Importera hund från Ryssland/Listade tredje länder

Hej!


Jag skulle vilja komma i kontakt med någon som har erfarenhet om import av hund från Ryssland eller annat  listat tredje parts land till exempel USA.


Jag vill veta vad som gäller kring pappersarbete/vaccinering och själva resandet. Jag har inte tänkt att flyga hem med valpen utan ta färjan då den kommer att väga över 8kg och inte får åka med i kabinen. Jag har läst vad som gäller på jordbruksverkets hemsida men vill prata med någon som gjort detta i praktiken.


Tack för hjälpen!


Mvh David


Som medlem kan du här läsa lite kort info om langer123 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

nitte
Medlem 2005-11-05
#1 25 december 2017 av nitte Re: Importera hund från Ryssland/Listade tred...

Hej!


Jag hämtade en för snart två år sen. Behövde inte göra nåt för uppfödaren hade koll på allt. Jag skickade mail efter mail till henne om alla papper och vaccinering men hon hade resan koll på allt.  Jag flög dit och var där en vecka och vi fixade med allt innan så när vi kom till flygplatsen när vi skulle hem var allt klart. Svårast att ta sej genom tullen på Arlanda för deg var en kvinna där som verkligen ville hitta nåt fel. Tom hennes kollega sa 'allt är i sin ordning, jag har kollat och du har kollat'. Han åkte i lastutrymmet och Det var inga problem.


Lycka till med din al! 

Svara på detta inlägg

nitte
Medlem 2005-11-05
#2 25 december 2017 av nitte Re: Importera hund från Ryssland/Listade tred...

Förlåt för en del stavfel...... 

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#3 27 december 2017 av Hortensia Varför importera hund från Ryssland?

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#4 27 december 2017 av Lona Re: Varför importera hund från Ryssland?

För att Ryssland har riktigt bra hundar när det gäller en del raser, inte minst några små inhemska sällskapsraser?

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#5 27 december 2017 av Hortensia Re: Varför importera hund från Ryssland?

Visst är det så, Lona, men den här rasen förväntas väga 8 kg som valp, så jag befarar att det inte alls rör sig om någon liten trevlig rysk sällskapshund... men hoppas förstås ha fel... ;)


Svara på detta inlägg

nitte
Medlem 2005-11-05
#6 27 december 2017 av nitte Re: Varför importera hund från Ryssland?
          Varför importera hund från Ryssland?
          

Varför inte? Finns  ju  importer  från Norge, Polen och USA och en massa andra läbder. Vi importerade från Ryssland för det fanns ingen svensk uppfödare som vi ville köpa av då avelsrådet avrådde oss från den kullen som fanns. Det var även han som gav oss namnet på den uppfödare vi köpte av. Det gick hur smidigt som helst och jag har fått en ny vän genom hundarna, återigen. 

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#7 27 december 2017 av Hortensia Re: Varför importera hund från Ryssland?

Ja, jag undrar naturligtvis ännu mer vad det är för särskilt speciell ras, om t o m "avelsrådet avrådde... från den kullen som fanns"?


Ovtjarka? Svart terrier? 


 

Svara på detta inlägg

nitte
Medlem 2005-11-05
#8 27 december 2017 av nitte Re: Varför importera hund från Ryssland?

Avelsrådet avrådde från den kullen pga att tiken redan fått många kullar och det är en numerärt liten ras,en laika. Väldigt många är släkt med varann av de som är födda i Sverige. Så vi valde att ta hem en och vi har inte ångrat oss en sekund. 


Du skulle inte kunna tänka dej en import alls eller? Eller är det just Ryssland du har nåt emot? 

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#9 27 december 2017 av Hortensia Re: Varför importera hund från Ryssland?

Jag har absolut inget emot Ryssland, men skulle aldrig kunna tänka mig att importera någon hund därifrån, eftersom jag aldrig skulle vilja utsätta min blivande familjemedlem för så enorma påfrestningar alldeles i onödan.


Utan karantänskrav finns en icke försumbar risk för allvarlig smittspridning när djur fraktas långa sträckor och de välanpassade sällskapsraser jag föredrar finns redan lättillgängliga och fullt kontrollerade i Sverige...


... där vi, enligt min mening, inte behöver fler exemplar alls av bitska jakt-, vakt-, herde- och kamphundar av utländska raser, som skapats för totalt osvenska arbetsuppgifter, förhållanden och hundhållning.


Svara på detta inlägg

nitte
Medlem 2005-11-05
#10 27 december 2017 av nitte Re: Varför importera hund från Ryssland?

Ja det är ju din åsikt. Min hund har precis samma vaccinationer och avmaskningar som en svensk hund eller annan importerad hund. Och den är verkligen inte bitsk eller mer tuff än de som är födda i Sverige. Vet många som flyger sina hundar runt i världen på utställning eller för avel och det har alltid funkat bra så det var lugnt. Det är ju tur man får tycka olika.


Men till TS :har du en bra uppfödare så ordnar den alla papper som behövs. Och jag skulle lätt kunna importera hund igen. Från Ryssland eller annat land. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
4 månaders valp från Ryssland beter sig konstigt   [2] 13 mar: Emmapaw 14 mar: Puddingpastejn Importera hund från Spanien   [1] 1 apr: Kazzie20 2 apr: Ayrin Importera från Norge   [0] 9 okt: tezzy Köpa hund från Ryssland.   [12] 15 mar: Josie 24 jan: DiegoR Importera valp från EU   [4] 22 feb: Sezziyanen 23 feb: Sezziyanen Importera från Finland   [2] 9 maj: Annzo 9 maj: Annzo importera hund, hjälp!   [18] 25 apr: amannda 30 apr: Gurkans har en tik och en hane nu skaffa en tredje, kön?   [18] 29 jan: samira89 8 feb: Warrior Princess Allt var inte bättre förr... att importera hundar.   [2] 20 feb: Gurkans 20 feb: sendit En tredje hund trots två sjuka? Egoistiskt?   [13] 25 nov: Maria,Båtsman & Ozzy 26 nov: Brazlover
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Fransk Bulldogg | Tax
© 1998-2023 Enfinia AB