Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 januari 2018 av Frallis i övriga hundfrågor (6 svar)
Hund som vägrar promenera

Hej alla kloka hundvänner! Jag har en fransk bulldogg på 2,5 år som för det mesta vägrar att gå när vi ska ut på promenad. Oftast vill han bara kissa ett par gånger för att sedan gå direkt mot dörren igen. Om vi försöker gå sätter han sig bara ner och totalvägrar. Vi har försökt att hålla uppe tempot och gå vidare men han ger sig inte ändå. Detta är väldigt frustrerande då han självklart behöver sin motion och tid att uträtta alla behov. Vi misstänker inte att han är skadad eller har ont då han springer och går obehindrat när vi åker till andra platser, t.ex. skogen, för miljöombyte. Det vi istället misstänker är att det är vi som är för tråkiga helt enkelt. 


Är det någon som har tips på hur vi ska göra promenaderna roligare och få vår lata (?) hund att vilja gå? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Frallis och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 8 januari 2018 av Torparinnan Re: Hund som vägrar promenera

Hur rolig är du på promenaderna och vad aktiverar du hunden med under promenaderna mer än "bara" promenera? 

Svara på detta inlägg

Frallis
Medlem 2018-01-08
#2 8 januari 2018 av Frallis Re: Hund som vägrar promenera

Det är det jag behöver hjälp med här, har du tips på vad vi kan göra under promenaderna för att vara roligare?


Det vi har testat hittills är att göra exempelvis kommunikationsövningar (sitt, titta i ögonen - belöning), avbryta för lite sök etc. Jag vet dock inte hur roligt och kreativt det är i hundens ögon så därför tar jag gärna emot tips!

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#3 8 januari 2018 av hundöga återkomst Re: Hund som vägrar promenera

Först gå igenom rasdefekter m.m. Att hunden inte visar problem, är inte ett bevis på att hunden lider av något. Kan vara ett hormon fas som hunden reagerar på. Många han hundar har kanske kissat in sitt revir vid promenad stråket och gör din han hund osäker. Gör som många hanhundsägare undviker t.ex. löptikar  rastar sina hundar utanför raststråket. Är det hormon påverkan, då hjälper inte godis m.m.

Svara på detta inlägg

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#4 15 januari 2018 av Voff 92 Re: Hund som vägrar promenera

Hört att bulldog släktet kan vara envis, lite lata och verkligen lära sig att utnyttja ägaren = mycket smarta.


Tänker här på Fransk och engelsk bulldog men även på bullterrier och Bostonterrier. Terrier är mer ettrig/energisk oftast.


Min lille blandras var väldigt pigg att gå ut i ungåren, verkade vilja lukta över vad som hänt sen igår och visa att han varit där med kiss.


Men när han blev 4-5 år skulle han bara hem, gammla promenader var tråkiga och nya hundar lite läskiga.


En period fick vi gå bortåt men cykla hem i korgen, sen fick jag cykla bort och han sprang glatt hemåt. Vet inte varför men de får sina idéer och perioder vad som är kul antar jag. 


Nu när han är över 10år är han helst bara i trädgården på reviret eller åker bil/cykel till ny mark, gå hemomkring är jätte tråkigt.


Tips är att ha en påse godis eller foder med. Ha lite foderdäck på nåt ställe på promenaden eller börja träna ligg, vacker tass etc på en gräsplätt. Säga till hunden att hoppa upp och gå på högre höjd tex stenar eller fallet träd är popis. 


Inte kolla mobilen på promenaden, inte prata och tänka på annat, utan det är hundens tid att ha kul.


Som en hundtränare en gång sa: Många tror promenaden är hundens fria tid att lukta och gå som den vill, men man kan ha kul men ändå begära saker av hunden. Att spåra och lukta är ändå väldigt uppjagande för hunden och den tappar kontakten förutom doften. Att vandra med flocken däremot och göra saker ihop är stärkande för vänskapsbandet hund och ägare.


Att vara rolig är viktigt och bara gå promenad utan att hunden är med på det hela med ägaren är väldigt skadligt på bandet mellan er.


Jag var själv väldigt inne på mitt en tid och promenaderna blev tråkiga och något som skulle göras bara, min hund var väldigt anti.


Men med mer fokus på hunden, lite komandon som stanna, kom, tass, sitt, hopp upp och söka godis har gett mycket gladare hund. Men åka ut till nytt är bäst. 

Svara på detta inlägg

username
Medlem 2017-11-04
#5 16 januari 2018 av username Re: Hund som vägrar promenera

Jag har haft några lathundar under min uppväxt, fast tyvärr inte uppfostrat någon.


Men har lärt mig så här av min nuvarande hund - kissar hunden varje gång så går du in med den. Då har detta blivit en vana han är inlärd att efter han kissat så är det dax att gå in.Stämmer detta inte så gäller det att inte ge in för hunden. Han kanske vet att du ger dig och går in med honom när han står och protesterar vid dörren. Om han varken lyssnar på dina kommandon om du kallar på honom så testa att leda han fysiskt och beröm sedan efteråt (så han uppfattar det som något positivt). 


Ha tålamod och ge dig aldrig för hunden, det är snarare tvärtom - han som ska ge sig för dig (du bestämmer).


Lycka till!

Svara på detta inlägg

Silverholm
Medlem 2018-01-23
#6 23 januari 2018 av Silverholm Re: Hund som vägrar promenera
          Re: Hund som vägrar promenera
          

Det är det jag behöver hjälp med här, har du tips på vad vi kan göra under promenaderna för att vara roligare?


Det vi har testat hittills är att göra exempelvis kommunikationsövningar (sitt, titta i ögonen - belöning), avbryta för lite sök etc. Jag vet dock inte hur roligt och kreativt det är i hundens ögon så därför tar jag gärna emot tips!

träna på ordet " Hit " , jag har en corgi på 3 år som efter kastrering vägrade gå på längre promenader med mig och sambon trots att kompisen var med, så vi började träna mer på promenaderna, balans övningar på stockar och stenar, hoppa upp på saker och inkallning! Inkallningen blev en lätt grej för honom att göra då han bara behövde springa till mig och få godis :) 


Träna även in fot och target om det intresserar dig

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp - vår hund vägrar gå åt vissa håll   [1] 19 sep: Unobunoheterjag 19 sep: Puddingpastejn Vägrar torkning och skakiga händer.   [8] 10 mar: Sussane 14 mar: siggepojken Vart promenera med hunden i huddinge?   [1] 15 okt: hund9292 16 okt: Anneli Vägrar släppa saker!   [12] 11 jun: difaren 16 jun: username Hunden vägrar sova i sin säng   [17] 23 feb: Recard 3 mar: Pärlemo Orädd 8½ veckors valp vägrar komma vid inkallning   [8] 9 dec: dahlius 9 dec: -Aslan pwd- Vägrar gå när det är kallt   [11] 11 nov: vvanessa 13 nov: vvanessa Tråkigt att promenera   [5] 3 mar: Evravon 4 mar: Kalla 6 mån valp vägrar att äta   [17] 19 feb: nika70 25 feb: Floyd 16 v valp vägrar äta torrfoder som åt förut   [3] 14 dec: nika70 24 dec: Vikto
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Dvärgpinscher | Pudel | Labrador Retriever | Dansk/Svensk Gårdshund
© 1998-2021 Enfinia AB