Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 januari 2018 av lovelabbe i sjukdom & hälsa (4 svar)
Orolig över min gamla hund med artros

Min labrador är snart 12 år gammal och blev diagnosticerad med artros för ca 2 år sedan. För ett år sedan fick han börja med Metacam och har gått på det fram tills ett par veckor sedan. Då fick han börja gå på Onsior, som ska vara mer effektivt. Vid besöket för ca 3 veckor sedan fick han också en spruta med Carprofen, och det ska han få igen när vi ska tillbaka om 2 dagar. Men jag är orolig, för jag tycker att han verkar ha ont. Jag fick förklarat för mig att det kan ta upp till 3 veckor innan behandlingen verkligen ger resultat, men jag börjar fundera på om min hund kommer kunna klara av vardagen ens med smärtstillande. Det var för ett år sedan som jag började märka att han verkligen hade ont av artrosen, och då har det särskilt märkts på vänster framben. Veterinär tror att det kan vara en gammal skada som börjat märkas av igen. Nu på sistone har han ofta varit halt just på vänster fram. Det är väldigt olika från dag till dag, ibland märks det ingenting och han känns väldigt pigg men så kommer det sämre dagar och då är det jättejobbigt för honom, han har svårt att resa sig och är väldigt stel. Jag är så fruktansvärt ledsen över detta, jag är så rädd att det närmar sig slutet. Självklart tänker jag låta min hund få somna in när det inte går mer, men jag hoppas så att det fortfarande finns hopp. Han får glukosamin, men är det någon som har haft hund med liknande problem som kan rekommendera andra tillskott/behandlingar? Alla tips är välkomna. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om lovelabbe och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#1 9 januari 2018 av hundöga återkomst Re: Orolig över min gamla hund med artros

Är hunden rutin röntgad vid ca 1-2 ålders för ad-ed ? Eller nyröntgad? Både samtidigt ha Ad och atros kan ge svår smärta. Tror inte att det går  medicineras bort smärtan. Prata med vet.

Svara på detta inlägg

lovelabbe
Medlem 2009-08-15
#2 9 januari 2018 av lovelabbe Re: Orolig över min gamla hund med artros

Ja, han röntgades vid 1 års ålder och var helt felfri. Sedan röntgades han för två år sedan och hade då måttlig artros. Den har blivit värre, man kan känna pålagringarna om man känner över knälederna. Han har fått det på många ställen, både armbågsleder, knäleder, tåleder osv. I och med att vet kunde känna pålagringarna när vi var där för ett år sedan så var det inte nödvändigt med ny röntgen. Men trots den kraftiga artrosen har han ju klarat sig bra fram tills nu, varit pigg och skuttat fram i skogen. Nu är det frambenet som inte vill hänga med. Jag ska ta reda på allt imorgon när vi ska på återbesök. Jag hoppas innerligt att min grabb får hänga med ett tag till. 

Svara på detta inlägg

usd
Medlem 2017-12-19
#3 14 januari 2018 av usd Re: Orolig över min gamla hund med artros

Hej, har också artros fast hos min hund, han är smärtfri med laser ca var tredje vecka,, se bara till att det är en effektiv laser det finns flera olika. Min väns hund som är lite tyngre och ha artros behöver gå på vattentrask varannan vecka dessutom för att vara smärtfri. Båda hundarna äter bra foder, lypromax samt fiskolja. Min hunds mage klarar inte smärtstillande tyvärr. Lycka till med din gamling!

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#4 14 januari 2018 av Ayrin Re: Orolig över min gamla hund med artros

Min gamla hund (borzoi, 10 i maj) har artros och är rätt halt, men det värmer ur rätt bra, och jag märker tydligt att hon bra mycket gladare och piggare, även dagen efter, då man tycker det ska kännas mest i kroppen, om vi tränar rätt ordentligt, dvs jogging i ett antal km.


Jag lät henne vila och ta det lugnt mer för nåt år sedan, av hänsyn till hennes artros  och ålder (borzoier är stora, och det är tydligen inte alltför vanligt att de blir äldre än 10), men jag tror uppriktigt talat det var en björntjänst, med tanke på hur mycket bättre hon verkar må då vi tränar mer.


Så, jogging är kanske väl hårt, särskilt för en mindre hund, men jag tror inte man ska låta dem vila *för* mycket, de behöver fortfarande komma ut och röra på sig, och, iaf min dam, mår *mycket* bättre då.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Kastrerad tik, orolig   [1] 3 feb: Bichontant 4 feb: Gurkans Orolig ägare nack/muskel/ryggskada?   [2] 9 jan: Daniel_S 9 jan: Daniel_S Kommer jag älska valpen som min gamla hund?   [9] 28 dec: Freddiesmatte 3 jan: Freddiesmatte Sår? Böld? Behöver jag vara orolig   [4] 5 okt: Solrosen0922 6 okt: pipilotta Hur tänka om artros börjat dyka upp?   [2] 27 jul: pipilotta 27 jul: pipilotta Artros och framtiden   [9] 18 nov: Geka 21 nov: Ayrin Vad göra med gamla pälsar?   [3] 11 okt: Svea58 13 okt: Ayrin Är jag orolig i onödan?   [10] 6 okt: Busterbuster 2 feb: Krokodilen Orolig över sned tå hos unghund   [8] 20 jan: LilleAlvin 1 feb: Lona Artros hos 11-årig jack russel   [11] 10 jan: karlsten 12 jan: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Pudel | Grand Danois | Golden Retriever | Labrador Retriever | Chihuahua
© 1998-2024 Enfinia AB