Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 januari 2018 av username i valpforum (11 svar)
skogstokig valp utomhus

Jag har en schäferhane på 14v, tänkte lite miljöträning och socialisering börjar bli aktuellt för hunden. Enda problemet är att väl ute så skäller/gnäller han på allt och drar vilt i kopplet. Folk som går förbi står och stirrar på hunden vilket inte gör det enklare. Har även varit barn och några vuxna som blivit en aning rädd för att gå i närheten tack vare detta.
Redan vid 9-10 veckor så fick han träffa på grannar och deras hundar samt nära vänner. Bara positiv erfarenhet.Han har tydligen inte lärt sig att inte hoppa, förstår inte riktigt varför. Han hoppar inte på mig eller på någon annan i familjen, men väl ute så är det alla han ska hoppa på.

Jag har hittills försökt: ignorera skällandet, belöna när han slutar, försöka få hans uppmärksamhet på något annat, ge en lätt korrigering med kopplet.

Inget av dessa fungerar, väldigt skämmigt att ta ut honom även fast man i nuläget är van vid att se folk stirra på en och dra en massa slutsatser. Har fått höra att han behöver mer stimulans/ aktivetet, vilket får mig att undra hur mycket behöver egenligen en valp?


Han får springa fritt ute på tomten och leka, nosework, lydnad. Detta sker då i en begränsad mängd, alltså kring 10-15 min korta pass varje gren. Inne försöker jag träna passivitetsträna honom, sedan kanske det blir "vardagslydnad" som att tex. sitta innan maten serveras.

Någon som har några förslag?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om username och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

username
Medlem 2017-11-04
#11 11 januari 2018 av username Re: skogstokig valp utomhus
          Re: skogstokig valp utomhus
          

Klart man ska tänka på regler och att vara konsekvent, men det jag menar är att inget kommer funka direkt, och det kan ta många månader eller mer innan du ser verkliga resultat av allt du gör. Vissa saker kommer att bli lättare, sen kommer det plötsligt komma och gå perioder när nya jobbiga beteenden kommer fram:)


 


Hur länge har du ignorerat valpen om den skäller? Jag menar nu om den skäller på dig för att få igång dig, få uppmärksamhet tex. Skäller den mot en annan människa som tex går förbi så tycker jag du ska göra nått för att avleda hans uppmärksamhet. Godis, leksak, whatever. En sak vet jag, allt som gör att valpen får fokus på dig är bra, även om det kan slå över och han hänger i din jacka.. även då är du ju rejält intressant för honom. Och en av de svårare sakerna som händer sen är att valpen/unghunden fokuserar på allt UTOM dig. Överslaget med att den bara ska bita hela tiden kommer dels lugna sig genom din träning och konsekvens, och även av åldern och mognad..


Lek med valpen, och nog sjutton kan den leka mer än 15 min också.. men en väldig bra sak att göra är att ta små pauser i den intensiva leken, när ditt krav blir att man lugnar ner sig innan leken kan ta fart igen. Start-stopp-Start så att säga, det gjorde jag helatiden med min och det har jag faktiskt igen mycket av nu. Testa kampa, sen sätter du dig ner med kopplet och fokuserar på att slappna av. Ge inte uppmärksamhet till valpen då, men när han förhoppningsvis stannat av och lagt sig efter en stund och är passiv kan du lugnt klappa honom en stund, sen kan ni leka igen! Detta kräver också många repetitioner! 


 


 

Ignorerar den tills den slutar, i vissa fall när den skäller för uppmärksamhet på mig så försöker jag stå stilla och inte bry mig om han. Fast det hjälper inte speciellt mycket han fortsätter ett bra tag, vill inte att han ska tugga sönder skorna heller.


Jovisst, ibland blir leken mer än 15 min och det är när jag inte kollar på klockan och är inne i leken :)


Ska försöka ta åt mig av råden, tusen tack!

Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Min hund blir skogstokig!   [12] 16 mar: Goldenflat 19 mar: Ayrin Hund på landet - utomhus i bur   [9] 23 dec: torphunden 28 dec: pipilotta Memoryfoam utomhus?   [3] 14 jun: Akitamatte 14 jun: Anneli Tuggar på allt utomhus   [7] 4 maj: mep 16 maj: Sezziyanen Valp utomhus nu i vinter   [7] 17 jan: HannaEvelina 18 jan: STB Nosework inom- och utomhus   [6] 18 apr: Tabula rasa 19 apr: Tabula rasa Skogstokig terriervalp, morrar, vaktar, biter   [12] 29 mar: Eddie2015 5 apr: BjörnA Träna att vara ensam utomhus   [6] 22 jun: Chiliheart 22 jun: Chiliheart Plötsligt rädd för att vara utomhus!   [21] 2 apr: Satmara 5 apr: MissNöjd Osäker/rädd utomhus pga fyrverkerier   [25] 13 feb: Angelica&Hugo 15 feb: z_STB
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Siberian Husky | Coton de Tuléar | Rottweiler | Cocker Spaniel | Yorkshireterrier
© 1998-2021 Enfinia AB