Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 januari 2018 av RulleBulle i sjukdom & hälsa (1 svar)
Tre hundar med klåda

Det är så att för 3-4 månader sen fick vi våra nya valp från Spanien. Han har fått alla sina sprutor, vacciner och piller. 


I början på december märke vi att en utav våra gamla hundar börjat klia sig mycket men vi tänkte så mycket mer än att det kanske var något just då. Till julen märkte vi att vår älsta hund fått små utslag på pälsen (han har fått liknande förut fast då över hela kroppen nästan och det har varit pga foderallergi) då det var så lite denna gång tänkte jag att vi skulle ha koll på det. Strax efter julen märker jag att han har också klåda och är knäslig i ryggen, kliar man honom eller smeker hårt på ryggen så vill han klia sig samma gäller den andra med klåda. Då märker jag att valpen också har klåda. Så samtliga har klåda på ryggen, de beter sig om de hade löss men har inte löss. 


Valpen har sedan han kommit också luktat starkt, alltså luktar typ som en hund som aldrig tvättat sig.


Jag provade att duscha dem 2-3 ggr med pyoderm schampoo samt tvättat bäddarna. Inget utav det har hjälp så jag tog ena till veterinären och de gjorde skraptest för att se om det är skabb eller nåt men de kunde inte se något, vi ska iaf köra en kur mot paraister (droppar i nacken) i två omgångar och se om det blir bättre men är det någon som varit med om samma? Börjar funderar på om det är fodret ändå men det är konstigt att alla tre skulle få en "allergisk reaktion" vad är oddsen för det liksom. 


Förresten de får Barking Heads Quaker torrfoder.


Tacksam för tips!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om RulleBulle och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#1 21 januari 2018 av Voff 92 Re: Tre hundar med klåda

Jag skulle igen bada hundarna, tvätta bäddar, tvätta mattor och möbler så gott det gick plus leksaker. För att utesluta miljön.


Sen skulle jag checka så du inte bytt ut något de kan reagera på tex tyger, mattor, rengöringsmedel, täcke m.m.


Byta foder kan vara ett test med men tycker den hunden som haft allergi förut borde visa mest då och på hela hunden, inte bara ryggen.


I värsta fall har din nya hund fått med något från Spanien, jag skulle inte själv rädda en hund utifrån Sverige just för att de kan bära på konstiga saker. Men låter mer som att alla dina 3 hundar fått reaktion från något de haft på ryggen, nuddat eller ätit och fått allergi.


Lycka till.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Klåda. Ohyra från igelkottar?   [2] 21 okt: z_Welsh 22 okt: z_Welsh Klåda hos valp   [2] 23 jul: SelmaSuperstar 23 jul: Puddingpastejn Klåda hos hundvalp   [6] 8 jul: Frihannisaac 11 aug: Ginza Schäfertik klåda svans och tassar   [3] 8 jun: Mallans 20 jun: Voff 92 Klåda men hittar inget   [5] 14 maj: vicpalm 15 maj: vicpalm Allergi utan klåda?   [13] 30 nov: bullan 8 jan: bullan Suck..klåda klåda klåda   [9] 22 jun: sommarnatt 27 jun: sommarnatt Klåda och färskfoder/BARF?   [9] 1 jun: elinpelinb 2 jun: Kalla Vår hund har problem med klåda,blodprov togs igår   [28] 11 nov: abbe83 11 okt: abbe83 klåda i anal..   [8] 27 okt: gizzan 28 okt: SanCha
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Papillon | Långhårig Collie | Schäfer | Jack Russell Terrier | Dvärgschnauzer | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB