Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
10 april 2018 av Whippsen i vård & skötsel (8 svar)
Klor vinthundar

Skulle så gärna vilja se lite bilder på tassar/klor av kategorin vinthundar! Kämpar med kloklippning och det börjar gå framåt men till slut tappat man kollen på vad som är "normal" längd på klorna. OBS! Detta är ingen tråd för dig som vill klaga på hur andra sköter sina hundars klor. Vill ha en trevlig och öppen tråd.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Whippsen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

syteryster
Medlem 2017-06-30
#1 11 april 2018 av syteryster Re: Klor vinthundar

Jag har ingen vinthund, men på valpkursen fick jag lära mig att om hunden står med alla fyra tassarna på golvet, ska det vara mellanrum mellan klo och golv. 


Här är en lång men bra genomgång av "klor" http://www.piaskennel.com/klor.htm

Svara på detta inlägg

Whippsen
Medlem 2018-03-23
#2 11 april 2018 av Whippsen Re: Klor vinthundar

Upplever att just vinthundar är svårbedömda då de ser lite långa ut trots att de inte nödvändigtvis är det. Beror säkert mycket på den smala och långa tassen samt att det inte finns någon päls så man ser verkligen heela klon. 

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#3 11 april 2018 av hundöga återkomst Re: Klor vinthundar

Såg ett program om hundraser och fick veta om bl.a. salukin ska ha långa klor, för att få fäste i ökensanden. Råd angående långa klor, så ska det inte höras, när hunden går över golvet m.m. De som ställer vinthundar, klipper ofta ner klorna. Det gör att tassarna ser mer runda och fasta ut. Finns många rön angående klor och kloklippning. 

Svara på detta inlägg

Whippsen
Medlem 2018-03-23
#4 12 april 2018 av Whippsen Re: Klor vinthundar

Intressant! Jag har försökt klippa ner så mycket som möjligt men har aldrig lyckats få till klorna så de blir ljudlösa mot golvet. 

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#5 12 april 2018 av hundöga återkomst Re: Klor vinthundar

Själv går jag inte efter det rönet. Man lärs sig vart efter man klipper klor, vad som är bäst för hunden. Bara inte klorna växer runt och växer in i huden eller hunden har problem att hantera klorna. Om man klipper så pulpan drar sig tillbaka och det blir lättare att klippa utan att klon börjar blöda är ett sätt. Sen är hundar olika och sliter klorna på olika sätt. Ålder kan spela in. En gammal hund kanske inte kan slita på sina klor på samma sätt, som en yngre m.m

Svara på detta inlägg

Whippsen
Medlem 2018-03-23
#6 12 april 2018 av Whippsen Re: Klor vinthundar

Klokt! Här är en bild på den Whippet jag just nu håller på att vänja vid kloklippning. Det är en väldigt ung hund och det går bättre för varje gång. Men jag skulle gärna vilja att han accepterade en elektrisk klofil också så man får snygga till de lite!

Bilder:
Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#7 13 april 2018 av hundöga återkomst Re: Klor vinthundar

Ser väldigt fint ut. Sen angående elfil,så kan det låta mycket om. Ofta så reagerar hundar på ljudet och det kan gälla klosax(knäpper till) också . Fick ett förslag om att använda vanlig nagel (ej för grov) fil, samtidigt som man har hunden i knät. Kan t.ex. göras vid tv-stund, då man kopplar av, vid fin justering. 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#8 14 april 2018 av Ayrin Re: Klor vinthundar

Jag har en borzoi, och har kämpat för att få ner klolängden i åratal, men det gick aldrig... eller tja, visst blev klorna korta och "fina", men det peps och blöddes alldeles för ofta vid kloklippning.


Sen gav jag upp och klipper klorna på en längd min hund är komfortabel med. Inga effekter av det, annat än trevligare kloklippning.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hennes två vinthundar kostar 8000 kronor i månaden   [24] 12 feb: Vovven 13 feb: Hårboll Hundglädje-bilder (lera, spring och vinthundar)   [4] 15 maj: Lumis 15 maj: Lumis Vad är skillnaden? Vinthundar.   [10] 4 apr: Nigatsu 7 apr: Nigatsu Vårglada vinthundar vimsar runt   [16] 4 apr: Lumis 5 apr: Lumis Folks generaliseringar om vinthundar   [62] 23 feb: Lumis 25 feb: Lumis Ni med Vinthundar...   [12] 14 jan: Doedgreaver 14 jan: Moment22 Av, med, till och för VINTHUNDAR! Tipsa mig!   [3] 23 maj: A-KH 23 maj: Cahira italienska vinthundar i linköping?   [0] 27 apr: louwi Vinthundar och små hundar   [12] 24 feb: SeptemberBarn 24 feb: whibor Skillnad mellan urhundar och vinthundar?   [34] 15 nov: Brazlover 16 nov: hundliv
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Golden Retriever | Boxer | Chihuahua | Dvärgpinscher | Labrador Retriever | Finsk Lapphund
© 1998-2019 Enfinia AB