Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 april 2018 av blanca79 i valpforum (6 svar)
bichon frise 7 mån väcker mig tidigt

Hej!


Jag har en bichon frise på 7 månader och hon väcker mig vid 5 tiden varje dag oavsett när vi går lägger oss. Jag går ut med henne så att hon gör sina behov och lägger fram frukost och nytt vatten och sen går jag in för att lägga mig.


Då följer hon efter till dörren in till sovrummet och börjar gny och kraffsa på dörren. Det spelar ingen roll om någon annan vaknar av familjen fyra barn eller min man, hon blir inte nöjd förrän jag går upp.


Det känns som hon är besatt av mig det händer ibland till och med om jag går in och duschar eller om jag sitter i vardagsrummet där får hon inte gå in att hon sitter och väntar på mig. Så länge jag är hemma så är hon min svans även om jag har fyra barn som gärna vill vara med henne. Har ni någon tips som löser mitt problem?


Skulle vara väldigt tacksam för jag får inte tillräckligt sömn som det är nu.


 


Mvh


Stella

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om blanca79 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 13 april 2018 av Torparinnan Re: bichon frise 7 mån väcker mig tidigt

Varför tar du inte med valpen in i sovrummet istället för att stänga ut den när den tydligt visar att den inte är nöjd med att stängas ute?

Svara på detta inlägg

blanca79
Medlem 2018-04-12
#2 13 april 2018 av blanca79 Re: bichon frise 7 mån väcker mig tidigt

I början sov hon i vårt rum det har gått nu en vecka som hon sover ute. Vi har provat också att hon sover i ungarnas rum och det har inte ändrat. 

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#3 13 april 2018 av Torparinnan Re: bichon frise 7 mån väcker mig tidigt

Men vilken dörr är det då hon krafsar på och piper utanför om hon har tillgång till ditt sovrum?

Svara på detta inlägg

blanca79
Medlem 2018-04-12
#4 13 april 2018 av blanca79 Re: bichon frise 7 mån väcker mig tidigt

då står hon på bakbenen och hänger över sängkanten och gnyr. det är en gräge om det är kl 9 på en lördag men det är inte lika kul kl 5 på en lördag. 

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#5 13 april 2018 av Torparinnan Re: bichon frise 7 mån väcker mig tidigt

Om hon gjort så hela tiden tror jag det handlar om att hon inte är trygg att sova själv helt enkelt. Ta upp henne i sängen alt sov på golvet med henne tills hon är trygg nog.

Svara på detta inlägg

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#6 27 april 2018 av Voff 92 Re: bichon frise 7 mån väcker mig tidigt

Låter som att du vant valpen vid fel rutiner.


Går du upp klockan 5 på vardagar, äter frukost och till jobbet?


På helger hade jag nog gått ut snabbt med valpen klockan 5 men hade väntat med frukosten, upplever med min hund att efter frukosten så börjar liksom dagen och då ska man inte sova längre. Utan klockan 8-9 kan de ju få frukost då, annars lär hunden väcka dig för att gå ut och få äta klockan 5.


 


Sen till detta med sängen, var valpen i sängen i början så lär den ha svårt att inte vara där sen, skulle varit i egen bädd från första dagen hos er.


Att den söker dig är troligt att du är mest med den, ger den mat och är mest bestämd tex går ut på morgonen och säger nej till sängen. Hundar gillar en ledare och trygghet. Bichon frise är desutom extremt sällskapliga hundar som ska vara vid fötterna dag som natt 24tim dygn om de får välja, är även mer fästa vid en person oftast.


Så vill du inte ha en följeslagare eller hunden i sängen så får jag säga att du valt helt fel ras isf.


Sen vill den inte vara lika mycket med barnen så kan du och barnen vara med hunden ihop lite mer i gos, lek och promenad. Då blir man mer en flock och du visar att andra är lika ok att vara med när valpen tydligen ser dig som ledaren nu.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Söker extrafamilj till 4 åriga Bichon Havainais   [0] 28 apr: SaraT Cavalier, Coton de Tulear eller Bichon Havanais?   [2] 15 jan: Veruska 16 jan: Veruska Är det för tidigt att ta med valp på middag?   [4] 28 jul: Emmastog 30 jul: Draghund Glespälsad Bichon Frise   [0] 19 aug: Bichongrabben 6-månaders valp väcker mig   [18] 2 jun: alva 4 jun: hundöga återkomst Lhasa apso vs Bichon havanais.   [1] 6 mar: Fluffiga_öron 6 mar: pipilotta Min Bichon Fnyser länge.   [5] 5 maj: Bichon.H 5 maj: Satmara Bichon Havanais hane sökes   [5] 3 dec: Baron77 4 dec: Torparinnan Black and tan bichon havanais?   [3] 1 okt: Tequilalina 2 okt: Satmara Shih-tzu, bichon havanais eller löwchen?   [6] 30 sep: Tequilalina 30 sep: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Pudel | American Staffordshire Terrier | Shetland Sheepdog
© 1998-2022 Enfinia AB