Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 april 2018 av CoralinesGhost i sjukdom & hälsa (7 svar)
Tillskott till gammal hund

Jag undrar vilket tillskott som funkar som mest effektivt till gamla hundar med artros. Det finns ju en del p[ marknaden som glukosamin, msm mm och det 'r lite djungelaktigt. Har testat glukosamin men aldrig upplevt den d'r WOW/effekten som andra talar om. 


Tangentbordet 'r inte sig sj'lv sedan katten promenerade p[ det, om ni undrar varf;r det ser ut som det ser ut. Jag vet inte riktigt hur jag 'ndrar tillbaka, om n[gon vet f[r ni g'rna tipsa om det med. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om CoralinesGhost och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 23 april 2018 av Torparinnan Re: Tillskott till gammal hund

Glycoflex har jag bra erfarenhet av .

Svara på detta inlägg

TindraFreya
Medlem 2008-03-25
#2 24 april 2018 av TindraFreya Re: Tillskott till gammal hund

hej tycker du ska testa Djurapotekets Grönläppad mussla eller ev senior till din hund,Finns i djuraffärer fö ca340 för 120 tabl.! tablper dag till hund upp till ca 20 kg.Har du närhet till Ullared(Gekå) kostar samma burk 199 och det finns även en med jag tror 240st.Har använt det i flera år och det funkar bra.Har en kompis vars hund fick testa och den blev piggare och rörligare efter ca 2v.Lycka Till

Svara på detta inlägg

CoralinesGhost
Medlem 2013-01-09
#3 25 april 2018 av CoralinesGhost Re: Tillskott till gammal hund

Tack f;r era svar!

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#4 25 april 2018 av Lona Re: Tillskott till gammal hund
          Re: Tillskott till gammal hund
          

hej tycker du ska testa Djurapotekets Grönläppad mussla eller ev senior till din hund,Finns i djuraffärer fö ca340 för 120 tabl.! tablper dag till hund upp till ca 20 kg.Har du närhet till Ullared(Gekå) kostar samma burk 199 och det finns även en med jag tror 240st.Har använt det i flera år och det funkar bra.Har en kompis vars hund fick testa och den blev piggare och rörligare efter ca 2v.Lycka Till

Ja, Svenska Djurapotekets produkter är väldigt bra, jag skulle satsa på Senior.


Sen är det förstås så att olika hundar svarar olika beroende på preparat, numera kör jag en egen hemmamix till labben. Hon har egentligen inga besvär men eftersom hon tidigare har haft en ganska allvarlig skada så är matte lite pjoskig, dessutom tycker jag att hon har aningens mer turbo med tillskott än utan.


Hon får en mix av nyponpulver, glucosamin + kondroitin, gurkmeja och MSM. Ska dock testa att ta bort MSM när jag gör nästa "batch".
Jag kan rekommendera Emins produkter, de är väldigt prisvärda. Köp i Ullared eller i hästaffär, det är oftast samma produkter men betydligt lägre jämförpris.

Svara på detta inlägg

CoralinesGhost
Medlem 2013-01-09
#5 7 maj 2018 av CoralinesGhost Re: Tillskott till gammal hund

Så, nu har jag fått ordning på tangentbordet också. En katt hade promenerat över det och ändrat språk till engelska. :)


Tack för era svar. Min hund är en blandras mellan cocker och flat coated och blir 15 år i augusti. Gammal och stel givetvis och artros i frambenet, men mentalt pigg och har mycket kvar att ge. Vissa promender stapplar han fram och vissa dagar rusar han fram så det är svårt att säga exakt hur dåliga benen är. Det varierar helt enkelt. Som tillskott får han nu glykoflex och nyponpulver, och eftersom jag har en stor påse gurkmeja hemma så ska han börja få det med nu. Jag visste inte att det var bra för hundben och dumt nog har jag haft en större mängd gurkmeja hemma ganska länge.


Rent medicinska saker han har fått sedan ett par år är Norocarp (Har gett halv dos då jag har sett att det har räckt) och Cartrophensprutor. Jag tror att jag gör mitt bästa för att han ska hålla så länge det går och ha fin livskvalitet. 

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#6 7 maj 2018 av Lona Re: Tillskott till gammal hund

Åh, det är något speciellt med gamlingarna! 


Inga pekpinnar men lite tips om att leva med artroshund (som du kanske redan har koll på);


Nu är det ju sommar, men tänk på att hålla honom varm/torr om det är pissväder ute, beror ju lite på var i landet man bor.
Om han har rört sig extra mycket så släng gärna på ett tunt täcke efteråt, Back on Track's nättäcken är suveräna! Tunna sommartid, på vintern kan man sätta på ett annat täcke utanpå.
(Jag märker skillnad på min nacke när jag haft BoT eller bara en vanlig scarf.)


Håll honom så smal som möjligt. Det krockar väl lite med att man gärna vill skämma bort dem på ålderns höst, man att man i alla fall inte låter dem bli överviktiga - det belastar både rygg och leder rejält.


Värm upp ordentligt och se även till att varva ner efteråt så att musklerna kommer igång och lederna mjukas upp innan han sätter mer fart.


Undvik gärna alltför mycket upp- och nerhopp i bilen, soffor etc. Just in i bilen kan man lära hunden att först hoppa upp med framtassarna (eventuellt med lite hjälp), sen hjälper man den med bakdelen. 
Tvärtom när den ska ur; stadga upp framdelen lite så att han inte slänger sig ut, ta mjukt emot bakdelen.
Jag har inte artros själv men enligt min mamma så kan just stötar göra helvetiskt ont så man kan ju försöka bromsa/underlätta för dem.
Upp i möblerna kan man ställa en låg pall eller liknande, jag har en Molger från Ikea (tror dock inte att de görs längre?).
Det började med min första artroshund, men efterföljande hundar har också uppskattat den så den blev kvar. 


Gå till en hundfysioterapeut! De kanske inte kan göra så mycket mot själva artrosen, men de kan lindra och förebygga sekundära problem och även ge dig ett personligt träningsschema för just din hund.
Jag gick med min första hund när hon blev 13 år och skadade knät, tänkte att man åtminstone kunde minska utförsbacken lite så att säga. Hon blev kalasfin! Satte muskler och var jättefräsch i kroppen ytterligare några år.
Att besöka en hundfysio är för övrigt något jag tycker att man kan kosta på sin hund någon gång om året oavsett ålder, så att man kan hitta snedbelastningar och småskador i tid när de är lätta att fixa.


Lycka till med din vovve!

Bilder:
Svara på detta inlägg

CoralinesGhost
Medlem 2013-01-09
#7 9 maj 2018 av CoralinesGhost Re: Tillskott till gammal hund

Tack så jättemycket för ett fint och bra inlägg. :) Jo, jag försöker skydda honom så mycket jag kan från hopp, trappor och backar och bär så ofta det går i sådana situationer. Från sängen... ja därifrån hoppar han tyvärr ibland och ett tag hade jag en pall till honom men han fattade aldrig poängen utan undvek den och hoppade över pallen . Jag har en kudde på golvet som dämpar i alla fall. 


Hans vikt är fin och tämligen oförändrad så ingen övervikt. Jag märker inga spår av demens eller liknande heller, så han hänger nog med ett tag till. Cartophensprutorna är nog det som har hjälpt oss allra mest, men jag gör så klart allt jag kan göra för att han ska få vara med så länge det går. Han har alltid varit en sjuhelvetes vild och fartig hund så jag har alltid räknat med att han skulle bli gammal. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [6] 6 aug: bamse100 16 sep: Jerrie´s Black Pack Gammal kastrerad hanhund, kåt yngre hund   [1] 26 jun: Bellanboll 26 jun: aenima Testikel tumör/12 år gammal hund   [4] 12 jul: doglight 12 jul: Anneli Vitamin E tillskott   [2] 26 mar: lailu 26 mar: lailu Klicka in gammal hund   [3] 12 jan: Folkilsken 13 jan: Draghund Att köpa 14 veckor gammal hund. Hjälp!   [5] 29 aug: Rux 30 aug: Gurkans Epilepsi gammal hund   [1] 14 dec: buviti 15 dec: bes Gammal hund rädd vid kloklipning   [2] 22 sep: söderkatten 22 sep: Lona Avliva gammal hund man haft sedan 8 veckor gammal   [6] 18 sep: Jag-67 22 okt: Tida Gammal hanhund löp problem   [2] 21 feb: söderkatten 4 mar: Voff 92
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Boxer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Pointer | Fransk Bulldogg | Pudel
© 1998-2022 Enfinia AB