Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 maj 2018 av jooli i vård & skötsel (3 svar)
frisering av cocker spaniel

Hej, jag funderar på att skaffa en engelsk cocker spaniel. Funderar på deras öron bara, hur mycket går det och klippa ner dom så det inte fastnar en massa skräp i naturen?


Skiljer det något på show hundar och brukshundar?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om jooli och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 3 maj 2018 av Lona Re: frisering av cocker spaniel

Det skiljer en hel del mellan show/sällskapscocker och jaktcocker, både utseendemässigt och mentalt.Jaktcockern är mindre och smidigare, har nättare öron, är betydligt mindre pälsad och är en liten arbetsmaskin avsedd för just jakt.
Att skaffa en jaktcocker i annat syfte är att både göra sig själv, hunden och rastypen en otjänst.
En showcocker är således lite grövre och har betydligt mer päls både avseende mängden och längden. Tyngre och mer pälsade öron.
Om man inte ska ställa ut så kan man klippa ner sin cocker i en mer "sportbetonad" frisyr som blir mycket mer lättskött. Om man ser till att plocka ner pälsen betydligt vid öronen så minskas dessutom risken för öroninflammationer eftersom mer luft kommer åt att cirkulera i örat och det inte blir lika tätt och instängt.


Alla "vanliga" cockrar är inte lika hårt avlade mot utställning, det finns en del som är lite nättare och mindre pälsade utan att för den sakens skull vara jaktcockrar (eller se ut som dem).

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#2 3 maj 2018 av hundöga återkomst Re: frisering av cocker spaniel

Uppfattar som det gäller, oavsett utst.och jakt. Pälsen ska både klippas och trimmas. Skall klippas vid örongången m.m. Pälsen ska vårdas varje vecka, så det inte blir tovor.

Svara på detta inlägg

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#3 7 maj 2018 av Voff 92 Re: frisering av cocker spaniel

Jag har också fastnat en del för just cockerspaniel och kollat en hel del på vuxna individer som söker hem.


MEN just pälsen och trimmningen har fått mig att backa en hel del, ärligt så tror jag öronen är det minsta problemet på utsidan som bara kan klippas med sax eller maskin, huvudet och kroppen som ska ryckas, tassarna som ska hållas ner päls på och örongångarna som inte får växa igen verkar vara ett mycket större jobb.


Sparar man lång päls under magen och på benen så är det mycket jobb att borsta och plocka ur skräp, klipper man så är det rätt pilligt men man får en mer lättskött hund när det är klart.


Jag har idag en liten blandras som jag trimmar, den kan klippas med maskin eller sax på hela hunden utan att rycka annat än i örongångarna men just rumpan och under magen med alla vrår och att han är liten och låg gör det ändå till ett stort jobb.


Så jag har kollat mer på en fällande hund nästa gång och ta det jobbet istället men erkänner att en välskött cockerspaniel är ett av det vackraste som finns med rätt frisyr. Men de som klipps på hela kroppen som jag sett vissa vuxna individer tappar sin färg och blir ulliga likt små får även på det annars så blanka huvudet.


 


Så tipset är att kolla uppfödare och få hjälp med trimmningen att lära sig klippa på rätt sätt, sen sa faktiskt min veterinär att just cockerspaniel har en hel del lynnesproblem med räddsla och att inte vara stabila. Den hade inga bra erfarenheter av rasen tyvärr.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Cocker spaniel till äldre par?   [2] 31 dec: fridajohanna97 31 dec: aenima Bästa täcket för spaniel som lätt får vattensvans?   [2] 12 sep: C-HD 12 sep: Ayrin Welsh springer spaniel under träning   [0] 11 mar: Lindamarita Welsh springer spaniel som aktiv sällskapshund?   [1] 11 mar: Lindamarita 13 mar: Anneli Köpa cavalier king Charles spaniel trots riskerna?   [3] 22 feb: HappyoMois 26 feb: pipilotta Lha-Cocker, Cocker Spaniel-Lhasa apso blandning   [4] 29 jan: virre68 29 jan: Lona Lha-Cocker, Cocker Spaniel-Lhasa apso blandning   [0] 29 jan: virre68 Pälsvård Amerikansk cocker   [1] 28 aug: Aprilbarn 30 aug: Torparinnan Saglande cocker vid bilåkning   [4] 13 aug: Mannhem 20 aug: syteryster Hur mycket fäller en cocker?   [2] 29 jun: Nadja&Fluffhundarna 30 jun: Torparinnan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Shetland Sheepdog | Pudel | Labrador Retriever | Dvärgschnauzer | Schäfer | Dobermann
© 1998-2020 Enfinia AB