Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 maj 2018 av poppsi i sjukdom & hälsa (5 svar)
Svart bajs, flåsar

Hej!


Jag har en pomeranian tik på 8 månader som jag är orolig över. Hon har sen 2 dagar tillbaka bajsat svart men beter sig annars precis som vanligt. Skillnaden är att jag börjat ge henne blodpulver då hon dricker dåligt annars, kan det göra bajset svart? Sen så flåsar hon ovanligt mycket, det är varmare än vanligt så det kan ju vara anledningen men hon andas snabbare när hon vilar också. Jag är jätte orolig men har varit hos veterinären 3 gånger denna månaden så tycker de borde hittat något på blodprov eller höra på hjärtat om något varit fel. Någon som varit med om samma?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om poppsi och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#1 7 maj 2018 av Voff 92 Re: Svart bajs, flåsar

Ja du, det är bra att du har koll på hundens avföring, den säger mycket om hundens kropp och mående. Är något många tycker är ofrächt och struntar i.


Vad jag lärt mig så gäller ljust att hunden ätit en sädbaserad kost eller är dålig i magen, mörkt tyder ofta att den ätit mycket kött som är mer rätt i naturlig mening.


Svart kan tyda två saker antingen att du börjat med blodpulver (vad är detta för något? aldrig hört talas om) då blod ger svart färg precis som tex blåbär också kan göra. Andra alternativet är att det är ett sår i mage eller tarm som ger blod i maten och gör avföringen svart. men det beror helt på färg och hur det ser ut att avgöra.


Men har du varit hos veterinären flera gånger och gjort undersökning så tror jag inte det är några problem alls utan är just det nya pulvret som orsakar det hela.


Snabb andning är ofta sommarvärmen som är påväg men i vila kan det vara nåt annat fast tycker veterinären borde märkt det isf.


En liten hund och en äldre hund över 8år kan faktiskt andas lite fortare även i vila, sen kan de drömma så de andas superfort eller riktigt pustar, min har skrämt mig några gånger där hur stor han kan låta i sömnen med djupa andetag. haha.

Svara på detta inlägg

Krokodilen
Medlem 2003-02-04
#2 7 maj 2018 av Krokodilen Re: Svart bajs, flåsar

Ja blod ger svart bajs

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 8 maj 2018 av Anneli Re: Svart bajs, flåsar

Varför ger du blodpulver??? Jag använder det när jag viltspårtränar med mina hundar och inte kan få tag på renat blod.  Om hunden dricker dåligt kan du blanda i en matsked grädde i vattnet eller ringla på lite flytande margarin eller, som jag gör ibland -  hälla vatten över maten precis innan jag serverar den. Detta till en av hundarna som jag tycker dricker för lite.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#4 8 maj 2018 av hundöga återkomst Re: Svart bajs, flåsar

Blodpulver är till hårt arbetande hund. Vet inte om det är samma reaktion som människan att  järnprodukter som överdoseras, kan övergå till förgiftning.  

Svara på detta inlägg

username
Medlem 2017-11-04
#5 29 maj 2018 av username Re: Svart bajs, flåsar

Tycker som de andra säger, sluta upp med blodpulvret. Väldigt onödigt och förmodligen anledningen till varför den skiter svart.


Du behöver annars inte oroa dig. Att din hund flåsar och andas fort är garanterat resultat av värmen. Min valp gör exakt likadant, tänk därför på att inte vara ute så länge. Hundarna blir trött fortare när det är varmt. 

Du kan testa att lägga i ordentligt med vatten i maten istället.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Min Hund Flåsar   [3] 2 maj: Scouten123 3 maj: Rezt Svårt komma till ro på natten , förstorad prostata   [4] 3 nov: melvin13 3 nov: melvin13 Svart parasit (?) i hundens päls?   [1] 1 sep: Siggelino 1 sep: Lena och vildingarna Söker uppfödare av svart schäfer   [0] 2 mar: Silver_ Staffar skadade spädbarn svårt!   [15] 21 nov: hundöga återkomst 21 dec: Lona Svart bajs till ytan- magsår?   [3] 24 jun: Ford 26 jun: VildaVittra Svårt att bestämma mig i den oändliga rasdjungeln   [1] 29 mar: entillhundtack 8 maj: Voff 92 Om foder, till känslig hund, svårt val.   [0] 1 feb: Voff 92 Svårt beslut HJÄLP!   [4] 16 nov: username 29 nov: Ginza Schäfertik Svårt komma till ro och beter sig konstigt.   [4] 17 sep: lisama 5 okt: lisama
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Golden Retriever | Boxer | Pudel
© 1998-2021 Enfinia AB