Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 juni 2018 av Ezther i övriga hundfrågor (2 svar)
Min hund äter almblad varför?

Hej jag har undrat länge varför min kära hund Seven äter almblad, jag har frågat många kunniga personer men ingen har något bra svar. Seven är en blandras herre på 10 år (bordercolli, labbe och rottveiler) hoppas nån där ute har svar. Glad Sommar Katarina Lundberg


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ezther och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#1 2 juni 2018 av Voff 92 Re: Min hund äter almblad varför?

Detta var intressant,


Aldrig hört om detta förut men nu när jag sökte runt om blad och hundar så är just almblad tydligen poppis hos vissa hundar.


Jag har försökt läsa på varför hundar äter gräs också men finns väldigt lite info om det med tanke på hur länge vi haft hundar runt oss människor. Precis som att de rullar i saker eller äter avföring.


Lite får man nog helt enkelt se som att det är en naturlig del av hunden sen den var vild och åt mycket den hittade i naturen.


 


Men just gräsätande och bladväxter handlar mycket om att hitta balans för hunden, söker den grönt väldigt desperat så är nog något fel med magen, men gör den det lite smått så kan den försöka fixa bättre PH värde i magen eller söka en viss mineral, lukt eller smak helt enkelt.


Jag hae exprementerat med min lilla hund som har känslig mage genom livet att prova olika torrfoder, färskfoder och blötmat. Konstigast var att desto mer kött det stod att fodret skulle innehålla så blev min tokig på att äta gräs ute. Ofta var det då innehåll av många grönsaker, mussla, växter etc i innehållet men min verkade inte må bra av det.


Så jag har sen varit mer noga på att det bara innehåller lågt med säd tex majs som hunden inte tar upp mycket ändå men sen att det var mer rätt vitaminer, mineraler, proteiner och energi värden m.m. Min har ätit minde gräs sen efter det.


Sen har jag ingen alm runt mitt område vi går och är i med hunden så jag vet inte hur min skulle göra med de bladen men låter spännande att just den lockar hunden. troligen innhåller den nåt speciellt som hunden vill ha om den nu inte bara är särskild god likt chips för oss kanske.

Svara på detta inlägg

Lahji Gazzi
Medlem 2001-06-29
#2 4 juni 2018 av Lahji Gazzi Re: Min hund äter almblad varför?

Det gör en av mina också. Han har god näsa och hittar alltid almen bland träden längs vägen! Han gillar även vallört, framförallt tidigt på våren. Varför? Jag vet inte. Han får äta så mycket han vill, för jag tycker det är bättre han äter blad än gräs. Gräs fastnar gärna i ändtarmen på honom, så det får jag hjälpa honom att dra ut....


Han är den tredje av mina hundar som gillar alm. Han kan stå länge och tugga i sig....*s*

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Våran hund har börjat göra ifrån sig inne. Varför?   [1] 25 jan: Finskspetsss 25 jan: aenima Varför är det alltid värst när hundar dödar vilt?   [9] 1 jul: EKMK 5 jul: Hortensia Varför skaffade du pitbull/amstaff?   [29] 13 jun: Lojsie85 3 jan: Hortensia 10 årig setter urinerar när hon är ensam, varför?   [2] 5 nov: Irländsksätter 7 nov: Lena och vildingarna Varför man som IDIOT EJ skall skaffa en hund   [16] 21 sep: bertil o dom andra 24 mar: Ayrin varför postas inlägg som jag raderat   [2] 30 aug: lillflingis 3 sep: lillflingis Varför blir hunden lugn av mitt adrenalinpåslag   [6] 14 maj: syteryster 4 aug: Bluebell varför är valpen så olydig nu - ger upp!   [11] 19 feb: username 3 mar: username Varför är min hane besatt av kastrerade hanhundar?   [2] 18 dec: Emmksthlm 21 dec: Voff 92 Varför gör hon såhär?   [5] 7 maj: Elisarottis 12 maj: Meerlo
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Finsk Lapphund | Labrador Retriever | Yorkshireterrier | Boxer | Chinese Crested Dog | Cocker Spaniel
© 1998-2020 Enfinia AB