Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 juni 2018 av MaryyyS i övriga hundfrågor (7 svar)
Unghund hoppar och biter mig promenad

Hej


Vill börja med att säga att hunden får både psykisk och fysisk aktivering nästan dagligen samt att vi jobbar mycket med att var apassiv och ta det lugnt då hans ras är väldigt ivriga. 


Till saken; nu är jag så himla less så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag har en hanhund på 1år och 2 månader och han kan bli helt omöjlig på promenad. När vi är i området där vi bor så får han sina små ryck och BITER oss i fotleden, skon eller byxorna. Jag har kunnat hantera det henom att avleda med "gå fot" och lite konster men idag blev jag bara så jäkla trött. Han började greppa mitt ben jättehårt och hoppa och bita min i handen och i ärmen på jackan. 


Som sagt så försöker jag och sambon att avleda eller bara stanna upp och ignorera så fort han blir stygg vilket är allt oftare. Vi har testat att bli arga på honom mendå blir han helt jävla galen och då får man hålla i kopplet för han tar sats och springer så fort han kan runt oss runt, runt, runt i cirklar. Kan inflika att han är en staffe så han är stark och snabb. 


När han fyllde 1 år så gjorde vi en kemisk kastrering (orkar inte höra på alla som är emot detta för nu är han kemiskt kastrerad) iaf och innan kastreringen så var han SÅ duktig i koppel. Sökte kontakt och gick så fint. Veterinären sa att han kunde få ett testestoronpåslag direkt efter och bli extra jobbig och kaxig vilket han blev. Hon sa att et skulle hålla i sig i ca 3 veckor men alltså han är som en helt ny hund.


Jag VET att han går igenom olika faser då han är så ung men jag har läst och hört att efter 1 år så kommerd de in i en "lugn" period.


Börjar bli så less nu och jag skäms när jag går med honom och tänker att ALLA dömer honom utifrån hans ras. 


Är det någon som har ett tips? Är det vanligt att de håller på såhär i den här åldern? Är det den kemiska kastreringen som vi gjorde för 2 månader sedan? Kan han ha ont någonstans? Hjääälp :( 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om MaryyyS och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 5 juni 2018 av Ayrin Re: Unghund hoppar och biter mig promenad

Det kan helt klart vara ren slyngelålder det handlar om, men om hans beteende nu ändrade sig så märkbart i samband med den kemiska kastreringen, och detta också var en vanlig biverkning, varför inte låta ta bort implantatet och se om det hjälper?


Sen är det ju bara att prova igen då han fysiskt och mentalt fått växa på sig lite om det är viktigt.

Svara på detta inlägg

username
Medlem 2017-11-04
#2 5 juni 2018 av username Re: Unghund hoppar och biter mig promenad

Jag tror att man ibland faktiskt måste visa hunden att det inte är ok att hålla på så. Det kan man enkelt göra genom att ta i hunden ordentligt och säga till han. Att avleda/ använda posivita metoder kanske inte alltid fungerar på alla hundar, tycker att man bör anpassa efter situationen.
Jag är själv väldigt ny med hund och har testat de flesta metoder, men märkt att beter han sig illa i vardagen så hjälper det faktiskt med att ta i honom och säga till på skarpen att det inte är ok. Han har förståt väldigt tydligt då, visar ju med kropsspråket också som hundarna läser av väldigt bra.

Testa dig fram helt enkelt, lycka till!


 

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 5 juni 2018 av Anneli Re: Unghund hoppar och biter mig promenad

Nu lär vi väl få verbalt pisk båda två, men till viss del är jag beredd att hålla med dig om "nackskinnsmetoden" på hundar som inte ger sig.. En av flattarna, liksom en tidigare flatte, var en riktig odåga under sina tonår. I sin vilda livsglädje försökte de fälla mig, lekte karusell i kopplet, hoppade Stefan Holmhögt mot mig osv osv. Ingen elakhet i det så vitt jag förstod, men det kunde ju sluta illa. Så till slut blev det ett fast grepp om nackskinnet, lite ruskande och ett mycket dovt och farligt "lägg av!!!" Det fattade de och blev snabbt lite spaka. Upprepades ett par tre gånger, sedan satt det inpräntat  hos dem att så fick man inte hålla på. Inget för normalt hörsamma, lättfostrade hundar, men för en och annan vilding...

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#4 6 juni 2018 av hundöga återkomst Re: Unghund hoppar och biter mig promenad

Har ni gått igenom hundars olika faser i livet? Har ni gått igenom att kastrera kan innebära både ont och gott. Om jag inte minns fel, så var det förbjudet längre tillbaka, på grund av olika biverkningar. Försäkringsbolagen har mycket svar att ge , när det gäller kastrering. Skk har sidor angående olika hormonfaser m.m.  Försök läsa och förstå hundens beteende, innan aktivt försöka slå ner på beteendet. Ofta kan det ta upp till tre år innan mognaden är på plats. Finns perioder då unghunden inte kan ta emot mer träning och lydnad då  blir helt blockerad. Man får göra en paus i fostran m.m. som ofta kan tid.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#5 6 juni 2018 av hundöga återkomst Re: Unghund hoppar och biter mig promenad

Glöm inte ett årskollen på rasdefekter. Genom att försöka bita och ta tag i kläder m.m. Kan bero på smärta och vill på detta sätt bli uppmärksammad att den inte vill mer.

Svara på detta inlägg

syteryster
Medlem 2017-06-30
#6 7 juni 2018 av syteryster Re: Unghund hoppar och biter mig promenad

Förstår din frustration, själv har jag en blandning golden/lab på 15 månader som nu börjar lugna ned sig. Han är "riktigt" kastrerad, har inte märkt någon förändring - vare sig tråkig, fet eller har dålig päls - dock försvann juckandet på allt och alla. Även denna hund hoppade och nafsade så fort han blev det minsta stressad - kunde räcka med att man bad hunden sitta ned under tiden man plockade fram bajspåsen - vi kunde ignorera ihjäl oss - hålla fast i kopplet - hålla i nackskinnet - inget hjälpte. Vi har förstått att denna vår hund kräver enorm mycket mer mentalstimulering än vår förra (samma blandning) ex får han nu sedan några veckor, frukost och kvällsmål utspridda på gräsmattan - ett slags fuskspår - sen går vi naturligtvis dagliga promenader av olika längd och tränar tre kortare pass med grundlydnad som avlutas med lite lek (varje dag) (min man är pensionär och jag nästan) samt börjat använda en nosgrimma (vid promenader med mycket stimuli (folk, bilar, bussar, hundar). Men hunden har blivit en helt annan hund - mycket lugnare och mer lyhörd och inget hoppande och nafsande - t.o.m hundmötena är fullt hanterbara. 

Svara på detta inlägg

ygdrsil
Medlem 2012-04-29
#7 12 augusti 2018 av ygdrsil Re: Unghund hoppar och biter mig promenad

Avleda! Vad leder avleda till?
Hunden biter dig i foten.
Du avleder genom att släppa lös en levande kanin som du har i fickan.
Vad händer sedan?
Vilken metod man använder är likgiltigt bara hunden förstår vad man menar.
Det är inte lättare att skapa en problemhund än att uppfosta en lydig hund som kan gå lös på tomten.
Man måste ha en målsättning och en ide´ om hur man tar sig dit.
Vid varje träning måste man ha en måsättning och en plan. när målsättningen är uppnåd avryter man och sätter upp nytt mål.
Först måste man, med till buds stående medel, förmå hunden att förstå vad der är man vill sedan befäster man denna kunskap med repetitioner.


Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Chihuahua som biter.   [3] 26 dec: Zingo2019 27 dec: Lona Promenad före eller efter kvällsmaten   [5] 22 sep: Tira Ros 24 sep: Lona 9,5v valp morrar och biter/attackerar   [5] 31 aug: slaskankan 1 sep: Sezziyanen Hopplös vid promenad   [3] 25 aug: Arnie 26 aug: Sezziyanen Biter när han är trängd   [2] 15 apr: Chihuahua123 15 apr: Anneli Uppjagad hund biter/hoppar mot koppel   [2] 23 mar: zerafina 24 mar: Ayrin Unghund, gråhund   [11] 3 mar: Lexie2013 27 aug: z_krokus Valp biter barnen HÅRT i benen   [7] 5 jan: ImFabulous 8 jan: aenima Valp som biter hejdlöst   [7] 29 dec: ImFabulous 30 dec: ImFabulous Hund som ej vill gå på promenad efter flytt   [5] 30 aug: Klix 5 sep: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dobermann | Papillon | Chinese Crested Dog | Leonberger | Schäfer | Australian Shepherd | Dansk/Svensk Gårdshund
© 1998-2021 Enfinia AB