Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 juni 2018 av Majala i övriga hundfrågor (3 svar)
Få honom att sluta jaga katter?

Min hund på 1.5 år, som inte har lämat tomten en enda gång fick idag för sig att jaga efter en katt UTANFÖR TOMTEN dessutom. Han var bara borta någon minut men jag fick ju panik! Tänk om han får tag i katten?! Jag vill aldrig att detta händer igen och inser att jag kommer behöva ha lina eller koppel på honom jämnt nu! Men har ni något annat tips för att få honom att sluta med detta?


När vi möter katter på våra promenader visar han intresse för dem men inte överdrivet mycket, om jag fick gissa skulle jag tro att han tyckte den inkrätade. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Majala och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#1 13 juni 2018 av pipilotta Re: Få honom att sluta jaga katter?

Min hund är uppväxt med två innekatter så man kan tro att hon är kattvan. Men när vi är ute och en katt kommer springandes så blir min hund mycket intresserad och vill fram till katten. Hon blir glad om hon får nosa på katten då är jakten över.  Även harar triggar min hund att vilja springa och "jaga". Vi har koppeltvång här så det är inte aktuellt att hon får någon längre jakt. Hon är väldigt ofarlig, fågelungar får också vara ifred. 


Tyvärr har jag inget svar på din fråga, dock. Kanske bäst med lina, koppel så ingenting händer. 

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#2 13 juni 2018 av hundöga återkomst Re: Få honom att sluta jaga katter?

Jaktinstinkt är  mycket svårt att träna bort.Stora som små hundar. Förr användes elstötar för att t.ex. få bort detta på fina lydnads hundar. Det är helt förbjudet att använda detta. Om inte hunden är under kontroll, så får man inte ha hunden lös och använda inhängnande som är säkra till hunden att rusa av sig.

Svara på detta inlägg

username
Medlem 2017-11-04
#3 21 juni 2018 av username Re: Få honom att sluta jaga katter?

Det bästa är ju om du ligger steget före, och korrigerar innan han hunnit sticka iväg. Väldigt svårt att kommunicera med en hund som är inne i jakten, om du inte har bra lydnad på honom.


Har du inte en inhägnad så tycker jag faktiskt att du ska ha träningslina på honom. Kanske till och med en spårlina, just för de inte brukar fastna i saker. 

Använd rösten om han lyssnar, annars måste du ta i honom fysiskt för att visa det inte är ok (framför allt bryta kontakten med katten). Sedan självklart beröm alla framsteg som han gör.


Lycka till!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp med valp som skäller på katter   [2] 19 nov: KristinaB 22 nov: Anneli Hur få hund att sluta morra och vakta?   [9] 27 mar: mojji 30 mar: mojji Funkar Golden retriever bra ihop med katter?   [22] 27 jan: Tempohästen 26 mar: Dimma Bitig valp, vad ska ja göra för få henne att sluta   [2] 3 okt: Chin86 3 okt: TindraFreya Kastrerade hundar resp katter. En jämförelse.   [4] 29 dec: Svea58 31 dec: pipilotta Bra metod få hund sluta skälla?   [2] 21 aug: Bluebell 21 aug: Bluebell 6mån valp nafs/stress hur hanterar jag honom?   [4] 5 jul: Aumandan 6 jul: hundöga återkomst Valp som sluta skälla   [0] 6 jan: username Hur får jag min hund att sluta dra i kopplet?   [7] 21 feb: Ester01 22 feb: Ayrin Vi har katter, ska vi vänta med hund??   [3] 9 jan: jessicamilla 4 feb: Hrímnir
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Dobermann | Tax | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier
© 1998-2023 Enfinia AB