Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 juni 2018 av Akitamatte i vård & skötsel (3 svar)
Memoryfoam utomhus?

Hej!


Jag undrar om någon har erfarenhet av att ha en memoryfoam hundbädd utomhus vid minusgrader? Funderar på att köpa en och ha i hundkojan, men kom på att den kanske blir obekväm när det är minusgrader.


/Helena


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Akitamatte och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 14 juni 2018 av Anneli Re: Memoryfoam utomhus?

Du, ta in hunden i ditt hus i stället! Jag avskyr tanken på din hund i hundkoja vintertid (sommartid också för den delen). Det är inte förbjudet att ha hund i koja, men den ska vara väl isolerad och väl ventilerad. Den ska ha vindfång eller vindsluss så att det inte blåser in; den ska skydda mot fukt, nederbörd, direkt solsken och kyla.


Jag hoppas innerligt att den bild jag får av din akita i kall koja med snö och blåst vinande är en fantasiskräckbild, eller...?


Jag har memoryfoam madrasser till mina tre hundar och det är utmärkta madrasser, men utomhus vintertid - NEVER!


http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/olikaslagsdjur/hundarochkatter/skotselavhundochkatt/saskoterdudinhund.4.207049b811dd8a513dc80001977.html


 

Svara på detta inlägg

Akitamatte
Medlem 2013-05-03
#2 14 juni 2018 av Akitamatte Re: Memoryfoam utomhus?

Tack för ditt väldigt utförliga svar som gav mig exakt vad jag ville ha svar på...


Om jag ska skippa ironin då så har mina hundar det alldeles utmärkt tack. Hundgårdarna och kojorna är byggda enligt jordbruksverkets regler. Har du träffat eller sett en akita nån gång? I så fall borde du veta att de trivs alldeles utmärkt i kyla.


Jag uppskattar att folk är djurvänner och inte vill att de far illa, men att som första tanke anta att mina hundar ligger ute i ur och skur med dåligt skydd gör mig lite irriterad. De är i hundgårdarna när jag jobbar om vädret tillåter och trivs bra mycket bättre där än att ligga inne och stirra in i en vägg som jag antar att dina får göra då?

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 14 juni 2018 av Anneli Re: Memoryfoam utomhus?

Tack, du har lugnat mig från mina inre katastrofbilder. De har en förhistoria förstår du. För några år sedan såg jag och min man till att två gråhundar som året runt vistades i en miserabel hundgård med en koja som hade stora glipor och gammal halm att ligga på (ja, det är faktiskt sant!) kom bort ifrån sin ägare och placerades i annan omgivning. Minnesbilderna ligger kvar.


Jag känner väl till amerikansk akita och vet att de är köld-och snötåliga, men de två jag är bekant med ligger lika gärna på mattan framför brasan hos sin matte. Stiliga vovvar, men inte riktigt kompatibla med min uppfattning om träning och hund. Lite makliga av sig, men de vaktar bra.


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund på landet - utomhus i bur   [9] 23 dec: torphunden 28 dec: pipilotta skogstokig valp utomhus   [11] 9 jan: username 11 jan: username Tuggar på allt utomhus   [7] 4 maj: mep 16 maj: Sezziyanen Valp utomhus nu i vinter   [7] 17 jan: HannaEvelina 18 jan: STB Nosework inom- och utomhus   [6] 18 apr: Tabula rasa 19 apr: Tabula rasa Träna att vara ensam utomhus   [6] 22 jun: Chiliheart 22 jun: Chiliheart Plötsligt rädd för att vara utomhus!   [21] 2 apr: Satmara 5 apr: MissNöjd Osäker/rädd utomhus pga fyrverkerier   [25] 13 feb: Angelica&Hugo 15 feb: z_STB Träningsplan på gården - mer träning utomhus!   [2] 20 jan: Emelia Granström 20 jan: Emelia Granström Ge tips på aktiviteter inomhus/utomhus.   [4] 26 sep: jivebe 27 sep: Jennie&Märta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Tax | Dobermann | Shetland Sheepdog | Rottweiler
© 1998-2022 Enfinia AB