Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 juli 2018 av Tjolstan i valpforum (6 svar)
hundbädd japansk spets

Hej vi ska hämta vår valp en japansk spets i början på augusti, rekommenderar ni hundbädd? Vilken isof?


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Tjolstan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 9 juli 2018 av Lona Re: hundbädd japansk spets

En billig och gärna lite ombonad. Valpar gnager så det är synd att lägga pengar på en dyr, lyxig variant.


Mest populärt hos valparna här hemma har faktiskt varit en pappkartong! Tänk dig en flyttkartong ungefär som du skär ut en bit från på långsidan så att det blir en ingång på framsidan. Om man vill kan man ha kvar "taket" vilket uppskattas av många hundar - men då kan man inte kika lika mycket på valpen och det är ju ett "måste".


Bädda med en kudde, hopvikt täcke, fleecefilt eller liknande, gärna något som går att gosa till lite mysigt med och upp mot kanterna. Det finns billiga kuddar och filtar på tex IKEA, välj något som är lätt att tvätta. Undvik dunkuddar om du inte vill ha hemmet fullt med fjädrar om valpen tuggar...


Undvik korgar i flätad pil eller dylikt tills valpen är vuxen. Tuggar den i sig bitar kan de i värsta fall perforera tarmen. Att sätta i sig en hel flyttkartong är väl heller inte att rekommendera förstås men där hinner man bryta. Lite lagom gnag är ingen större fara.

Svara på detta inlägg

Tjolstan
Medlem 2018-07-09
#2 9 juli 2018 av Tjolstan Re: hundbädd japansk spets

Perfekt tack, har du en japansk spets? 


Vad rekommenderar du för hundbur i bilen när man hämtar valpen eller sitter de i knät första tiden? 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 9 juli 2018 av Ayrin Re: hundbädd japansk spets

Hade en passagerare som kunde ha valpen i knät när jag hämtade henne. Lite hårt att ta en lillvalp från sin mamma o sätta själv i en bilbur det första man gör tycker jag, särskilt om det blir en längre resa.


Sen är det väl dock läge att vänja hunden att sitta i bilbur/sele/vad man nu föredrar rätt omgående, det är ju inte säkert att man har ne passagerare som kan ta hand om den alla dagar.

Svara på detta inlägg

Tjolstan
Medlem 2018-07-09
#4 9 juli 2018 av Tjolstan Re: hundbädd japansk spets

A jag kände också att man ville ha valpen nära men läser så olika på olika forum, 


vi har en katt hemma som är 12år men väldigt aktiv, har ni tips på hur man gör med med katten och valpen något man bör tänka på? 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#5 10 juli 2018 av Ayrin Re: hundbädd japansk spets

Jag hade katt när jag tog hem valpen min och det gick bra, det enda var väl att se till att katten hade möjlighet att hålla sig undan, samt se till att valpen inte kommer åt kattmat/-låda (inte för att det är direkt farligt, utan för att det är onödigt/äckligt) medan katten fortfarande kan ta sig.


Beroende på kattens/valpens temperamen får du väl se till att skydda den ena från den andra om det verkar behövas, men oftast är det väl inget större problem.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#6 10 juli 2018 av Anneli Stadig kartong

Typ banan- eller flyttkartong. Bara att slänga och skaffa ny när den är demolerad, vilket lär hända om det är normalt tuggintresserad valp.


Lägg ett par gamla hopvikta påslakan som bädd. Lätt att tvätta. En gång begick jag misstaget att lägga in en gammal uttjänt dunkudde med örngott över. Big mistake! Det som om räven varit inne i ett hönshus. Valpen hade förstås haft tjolivat!


När valparna vuxit till sig och blivit förståndigare, samt - inte minst viktigt - fått alla sina nya tänder ungefär i 4-5 -månaders åldern, får de gå över till Biabäddar som passar deras blivande vuxenstorlek.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Japansk spets vs Mittelspitz   [6] 14 apr: Mfall87 10 maj: Lona Canintand spets av   [2] 14 feb: Ford 14 feb: Ford Hjälp vid köp av hundbädd de Biltema   [3] 6 jan: Astrea 7 jan: Smarthund Päls på japansk spets, tovor   [8] 9 maj: stiff 14 maj: Hrímnir japansk spets täcke?   [6] 3 nov: stiff 5 nov: hundöga återkomst Japansk spets mer el mindre skällig än andra spets   [3] 14 nov: Wheatenlovern 6 dec: emellaya Japansk spets kennel Öst/nkpg?   [2] 18 aug: Wheatenlovern 18 aug: Tova och Smilla Sheltie / Japansk Spets   [0] 17 jul: busligan Hundbädd till valp (bichon havanais)   [3] 15 maj: gochalbus 15 maj: Lona Frågor om spets och urhundsgruppen   [5] 18 feb: Utepåvandring 24 feb: Jen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Shetland Sheepdog | Pudel | Labrador Retriever | Schäfer | Dvärgschnauzer | Pumi
© 1998-2020 Enfinia AB