Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 juli 2018 av LillaLoppan i valpforum (3 svar)
Min valp biter och morrar ibland när hon blir lyft

Hej!


Jag och min sambo har nyligen skaffat oss en golden retriever valp. Hon är snart 13 veckor gammal och är för det mesta hur go som helst. Hon lägger sig ofta i våra knän när hon ska sova, hon älskar att leka med oss och vi övar kontaktövningar med henne.


Dock är hon väldigt bestämd och ibland när någon ska lyfta upp henne så sprattlar hon, morrar och hugger mot personen som lyfters ansikte. Oftast lugnar hon sig efter bara några sekunder men ibland fortsätter hon. Det vi alltid gör vid dessa tillfällen är att hålla kvar henne för vi tänker att annars får hon som hon vill genom att vi släpper henne. Har ni någon erfarenhet av detta? Har ni något tips på vad man ska göra? Gör vi på något sätt fel? Hur ska man göra för att få detta beteende att försvinna?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om LillaLoppan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Bic
Medlem 2018-07-09
#1 9 juli 2018 av Bic Re: Min valp biter och morrar ibland när hon ...

Ni gör helt rätt valpen kommer att ge sig fortare för varje gång om det inte är så att valpen har ont någonstans och det är därför den reagerar som den gör. Lycka till med valpen ♥️ 

Svara på detta inlägg

username
Medlem 2017-11-04
#2 10 juli 2018 av username Re: Min valp biter och morrar ibland när hon ...

Det kan bero på att den antingen har ont någonstans eller att den är obekväm. Inget direkt konstigt beteende, gäller bara att vänja honom att bli hanterad/ lyft. Det du kan testa är att lyfta honom och direkten när han slutar morra och är lugn så lägger ni honom på marken igen. Ni får nog upprepa detta ett par gånger, så förstår han förmodligen att han ska hålla sig lugn när ni lyfter honom.

En till sak som kanske spelar roll, beröm inte honom för att han är lugn så han uppfattar det som en övning/ lek. Försök vara så tyst och lugn som möjligt.

Lycka till!


Svara på detta inlägg

SanCha
Medlem 2003-09-19
#3 11 juli 2018 av SanCha Hej!

Testa några ggr att sätta en godisbit i munnen som valpen får se och lyft den sedan när valpen visar intresse. Fortsätter den att gnälla - SÖK veterinär!


En del valpar morrar när de liksom blir hämtade från golvet och kanske lite skrämda också. Det är ju nyttigt att hantera valpen mycket och nu i början så den blir van vid beröringar.


 


MVH//Sanna

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
9,5v valp morrar och biter/attackerar   [5] 31 aug: slaskankan 1 sep: Sezziyanen Biter när han är trängd   [2] 15 apr: Chihuahua123 15 apr: Anneli Uppjagad hund biter/hoppar mot koppel   [2] 23 mar: zerafina 24 mar: Ayrin Valp biter barnen HÅRT i benen   [7] 5 jan: ImFabulous 8 jan: aenima Valp som biter hejdlöst   [7] 29 dec: ImFabulous 30 dec: ImFabulous Valp som morrar åt vissa personer och hundar   [3] 30 okt: Chin86 11 nov: cio Hunden går i cirklar och ibland darrar underkäken   [4] 21 jun: majsan16 22 jun: Starcastle Hounds 8 veckors valp biter sig själv?   [5] 7 aug: hejsansvejsan 8 aug: ygdrsil valp som biter i kläder   [2] 3 jul: vackertass82 3 jul: Sezziyanen Hoppar och biter hårt   [3] 24 jun: smulisa 27 jun: smulisa
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Chihuahua | Tibetansk Spaniel | Shetland Sheepdog | Cavalier King Charles Spaniel | Border Collie | Schäfer
© 1998-2020 Enfinia AB