Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 augusti 2018 av ygdrsil i klotterplank (1 svar)
Åska blixt och dunder. Åska blixt och dunder

Det åskar som f-n!


Då tar jag min unghund i koppel och min gamle hund på fritt följ och går i regnet bland blixt och dunder.
Syftet är att unghunden skall först att blir inte husse rädd och Mr. Ranghög blir inte rädd då finns det inget att vara rädd för.
Sistlidna nyår sköt grannen raketer så man kunde tro att himlen fattat eld. Då gick jag ut med barnbarn, gamle Mr.Ranghög och unghunden som var valp vid den tiden.


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om ygdrsil och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 29 augusti 2018 av Lona Re: Åska blixt och dunder. Åska blixt och dunder

Funkar alldeles utmärkt på en hund som är i grunden skottfast och inte ljudberörd för fem öre.
Du har jakthundar, som jag förstått det? Sannolikt avlade i många generationer på just ljudfasthet som i princip alla jakthundar (som fortfarande avlas för jakt).
Dessvärre gäller inte det för de flesta sällskapshundar och då är ovanstående "träning" alldeles utmärkt för att, tvärtom, få en skott- och fyrverkerirädd hund. Det i sin tur kan vara ett helvete både att träna bort och att leva med, för både hund och ägare.


Det kan tyckas vara skräpavel att hundar inte klarar ljud som åska och fyrverkerier och det är absolut något som uppfödarna borde ta hänsyn till i sin avel (liksom mentalitet överlag) men det hjälper ju inte de hundar som lever nu.


Med andra ord, vet man inte j*vligt väl vad man sysslar med så undvik fyrverkerier och även de värsta åskknallarna! Det räcker med att se alla desperata annonser på nyårsdagen om hundar som fått panik under tolvslaget, slitit sig och sprungit iväg.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
blixtar och dunder på väg   [17] 21 jul: edfadimo 22 jul: ***Tina*** Finland slog Sverige med Dunder och Brak!!   [11] 15 maj: Aakiraa 16 maj: Zakk Fota valp med blixt...?   [5] 1 jan: kendra 1 jan: SanCha "Anfäkta och anamma, blixt och dunder!"   [22] 29 dec: Bellen 30 dec: Mimmi0Ziva Vart har jag lagt min blixt?   [11] 8 jan: V 8 jan: Ciss the troll! Fisheyebild med blixt: Stubbe med Gips på.   [2] 10 aug: cattledog+pinscher 10 aug: cattledog+pinscher Åska dunder och brak, hagel och ösregn....   [28] 30 jun: Ladyland 1 jul: *Lokes matte* En blixt i och en utanpå annanasen!   [2] 13 maj: cattledog+pinscher 13 maj: cattledog+pinscher trix till hund när matte är dunder sjuk ..........   [5] 30 nov: mysssan 1 dec: Hannannas dunder över staden!?   [8] 31 aug: popp_corn 31 aug: Ja ja ja och??
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Golden Retriever | Labrador Retriever | Jack Russell Terrier | Boxer | Grand Danois | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2020 Enfinia AB