Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 augusti 2018 av Tigerlilja75 i vård & skötsel (2 svar)
Uppfostran av unghund

Jag har en bekant som har en unghund på lite över två år. Hen som äger hunden är och har varit sjuk och har därför inte orkat uppfostra riktigt vilket resulterat i en hund som är allmänt jobbig enligt mig. Tiken hoppar på mig/ gäster, biter tag i armen ( inte jättehårt), drar som en tok i kopplet, tigger vid matbordet , skäller (tom på natten ).


 


Min bekanta orkar ibland inte med hunden utan får ” utbrott” på den och lyfter den från sidan i nackskinn och skinnet över baken och kastar hunden lite framåt.


 


Jag är ovan hund men älskar dom och tycker det ser så fel ut! Är det rätt att göra så för att uppfostra ?


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Tigerlilja75 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#1 16 augusti 2018 av Torparinnan Re: Uppfostran av unghund

Naturligtvis är det inte rätt att fysiskt ta tag i en hund som förmodligen är understimulerad och full med överskottsenergi. Har man inte ork och kunskap att tillgodose hundens behov av motion och mental aktivering får man antingen se till att nån annan motionerar och aktiverar hunden eller omplacera den till någon som har ork och intresse.

Svara på detta inlägg

username
Medlem 2017-11-04
#2 16 augusti 2018 av username Re: Uppfostran av unghund

Tycker det inte är fel att fysiskt ta tag i hunden så länge det sker under rätta omständigheter. Gör man det av ilska så blir det knappast bra resultat och vissa hundar tål inte för hårda korrigeringar. Man får se hur sin hund reagerar på det och anpassa sig efter det. I intensiva situationer där rösten inte går fram så krävs det ibland fysisk kontakt för att bryta hundens beteende.


I detta fall så tycker jag inte det är rättvist för hunden när den inte aktiveras tillräckligt och lärt sig hur man ska uppföra sig. Börja med att aktivera hunden och ge honom rätt stimulans dagligen så kommer mycket av "problem beteendena" ge sig. Annars krävs det att man är tydlig med hunden och konsekvent, visar hur den ska uppföra sig.


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur blir man av med en valp/unghunds nafsande?   [4] 16 aug: z_baronen 17 aug: aenima Unghund 10 månader, plötsligt utfall mot hanar   [13] 24 feb: lingo 26 feb: Anneli Trotsig unghund, överstimulerad?   [13] 5 jan: nacho piccu 19 feb: Ayrin Promenadproblem med unghund   [2] 14 nov: Chemistryfreak 14 nov: Juno Stora problem med unghund   [6] 28 okt: petracecilia 31 okt: Lona Bitig unghund, amstaff   [14] 9 okt: S & Kira 15 okt: S & Kira Unghund som hugger emot valpar   [2] 24 sep: Elliotthemini 24 sep: Elliotthemini avliva unghund?   [4] 12 sep: username 20 sep: Voff 92 jobbig unghund stressar upp sig för mycket?   [5] 19 aug: username 21 aug: hundöga återkomst Behöver råd om unghund!   [3] 19 jul: Tivolitjejen 22 jul: Torparinnan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Golden Retriever | Boxer | Dvärgpinscher | Chihuahua | Labrador Retriever | Finsk Lapphund
© 1998-2019 Enfinia AB