Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 augusti 2018 av nallebjörn i sjukdom & hälsa (4 svar)
Livmoderinflammation erfarenheter

Jag skulle vilja höra lite av era erfarenheter av livmoderinflammation, behandling både kirurgisk och medicinsk. Jag har en landseer, snart 10 år gammal som ev har början til livmoderinflammation (ska till vet om några dagar igen för ett nytt ultraljud)


Om det är så, har man ju lite att fundera på ... hon är gammal, hur klarar hon operation och återhämtning? Medicinsk behandling, kommer det tillbaka? Vet verkade inte vara så intresserad av medicinsk behandling, men jag kan ju tycka att det är ett alternativ för en äldre hund, och slippa utsätta henne för jobbig operation. Hon är ju ändå ganska till åldern kommen för att vara en så stor hund ... man vill ju gärna ge henne en chans, men det ska ju inte vara för jobbigt för henne - det är det inte värt.


Berätta som sagt lite om era erfarenheter, det skulle kännas bra 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om nallebjörn och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 19 augusti 2018 av Anneli Re: Livmoderinflammation erfarenheter

En släkting till mig har finska stövare och hans nioåriga tik - som i och för sig pensionerats från aktiv jakttjänst - opererades för pyometra tidigt i våras, mars tror jag. Det var ingen tvekan hos husse,  men tiken var också i hyfsad kondition, förutom infektionen då, som hunden antagligen gått omkring med en tid efter sist senaste löp. Hon hade varit lite hängig, men inga flytningar eller något påtagligt. Enorm skillnad efter ingreppet som läkte mycket bättre än vad husse hade trott.  Mycket piggare vovve. Jaga ska hon väl inte göra, men jag tränar viltspår tillsammans med hund och husse, så någon uppgift i livet har hon kvar.


Vad säger veterinärerna? Kondition och allmän hälsostatus är ju inte oväsentligt för god läkning.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#2 20 augusti 2018 av hundöga återkomst Re: Livmoderinflammation erfarenheter

Det beror troligtvis på, vad som orsakat livmoderinflammationen. En av mina tikar fick livmoderinfl. vid 10 årsålder, på grund av tumör på livm. och den(livm,tumör) togs bort. Efter en kort tid så spreds( små korn i juvrarna) tumörer i juvrarna och de op. bort ena juverraden och det planerades att op.bort den andra raden. Men de hann inte op. den andra, för det spreds sig upp i ryggslutet och tiken fick somna in. Det skedde runt ett år.

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#3 21 augusti 2018 av Gurkans Re: Livmoderinflammation erfarenheter

Risken är att det kommer tillbaka om man inte opererar. Om din tik är pigg och frisk i övrigt så ser jag inte åldern som något problem. Vi hade en mastifftik som opererades för pyo vid drygt 10 års ålder. Hon blev snabbt frisk igen och levde tills hon var nästan 11 år och fick tas bort pga ålder.

Svara på detta inlägg

bes
Medlem 2013-02-02
#4 26 augusti 2018 av bes Re: Livmoderinflammation erfarenheter

Det känns ibland som om det råder någon slags allmän attityd att "gamla hundar opererar man inte". Det tankesättet kan jag förstå om konvalescensen efter operationen är väldigt lång och krävande, eller om hunden har såpass mycket hälsoproblem att man är inställd på att ta bort den ganska snart i vilket fall som helst. Annars känns det självklart för mig att operera även en äldre hund. 


Konvalescensen för kastration är väldigt kort och okomplicerad, så jag hade kört på.


I umgängeskretsen händer det då och då att en äldre tik får pyometra och opereras (tyvärr är det ju väldigt vanligt) och det har gått fint. Ett hundliv är så kort så att få ett, två, tre eller fyra extra år tillsammans genom en enkel operation är ju en underbar möjlighet 


Vad gäller medicinsk behandling så är det tyvärr ofta så att pyon (livmoderinflammationen) återkommer. Och nästa gång är din tik ännu äldre och kanske i sämre form för en operation.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Livmoderinflammation vad fick era hundar för synto   [3] 13 dec: Ford 15 dec: Gurkans Livmoderinflammation, symptom   [10] 1 maj: Draghund 11 maj: Leias husse Era erfarenheter av Aptus Glyco-Flex   [4] 21 mar: Draghund 26 mar: Puddingpastejn Borrelia som kommer tillbaka i skov, erfarenheter?   [2] 8 nov: Favvisvovvennr1 13 nov: Favvisvovvennr1 Rehab efter livmoderinflammation   [3] 28 okt: Lillapyret 29 okt: Lillapyret Erfarenheter av bronkit på hund .   [4] 7 sep: melvin13 7 sep: melvin13 Erfarenheter av döva hundar   [1] 20 okt: Nuttma 21 okt: Gurkans Isländsk fårhund - erfarenheter?   [18] 11 aug: Ayrin 14 sep: Ayrin Erfarenheter ang fallolycka samt vattenskalle.   [4] 4 aug: WellOk 6 aug: hundöga återkomst Hundskor -erfarenheter och tips?   [2] 7 apr: effinala 8 apr: effinala
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Schäfer | Rottweiler | Golden Retriever | American Akita | Alaskan Malamute | Airedaleterrier
© 1998-2022 Enfinia AB