Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 augusti 2018 av doggos i övriga hundfrågor (14 svar)
Hur mycket kostar det att ha en hund?

Hej allihopa!


Jag ock min käraste planerar att skaffa hund. Då vi båda är studenter tänker vi oss en liten till mellanhun för vi bor i en 2a. Frågan är bara hur mycket det kostar? Både priset för själva hunden, sedan vaccinationer, foder, extratillbehör? Hur mycket sätter ni av per månad på hunden? Vi är båda färdiga om ett år men just nu går vi på CSN så vi tänkte kanske att ta ett litet lån om det är alldeles för dyrt. All info och tips välkomnas med öppna armar! Bästa hälsningar 
V och L


Som medlem kan du här läsa lite kort info om doggos och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 24 augusti 2018 av Ayrin Re: Hur mycket kostar det att ha en hund?

Hundens kostnad kan vara allt från några tusenlappar för nån blocket-blandis i värsta slyngelåldern, till ungefär hur mycket som helst. En rashund brukar väl dock gå på runt en 15 - 20 000 i dagsläget? Men ring uppfödare av de/den raser ni är intresserade av o hör efter, det kan skilja en hel del.


Vaccinationer beror på vad ni vill göra. Bor ni så ni träffar många hundar och vill fara på utställning/kurs så måste ni vaccinera ~1 ggr/år (typ), annars kanske inte alls (utöver under första levnadsåret).


"Tillbehör"... tja, koppel o halsband för nån hundring, som bädd duger nån gammal madrass.. alternativt kan man betala typ hur mycket som helst om man vill det.


Foder... samma där, jag kör Royal canin till min dam eftersom det är det enda foder hon glatt fortsatt äta påse efter påse, men doggy är ett helt ok foder.


Försäkring... min hund är fyllda 10 nu och allmänt sliten så jag har slutat försäkra henne, men med en yngre hund kan det vara värt pengarna. Räkna med 2000-3000 och uppåt/år, men även här måste du själv kolla runt bland försäkringsbolagen, kostnaderna skiljer stort beroende på ras och vad som täcks.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#2 24 augusti 2018 av hundöga återkomst Re: Hur mycket kostar det att ha en hund?

Om hunden är frisk och behöver ingen speciell vård, kan man säga att det ligger runt 1500 och uppåt (bra att ha en buffert) för att gardera sig. Då har jag inte tagit med inköps kostnaden. Sen kan man ställa krav på uppfödaren att valpen kommer från friska linjer(förbjudet att avla på defekta hundar) och är också ett ansvar för valpköparen att kontrollera att det är så.Som kan ge höga kostnader vid behandling. Uppfödare som har tagit en doldafel försäkring, kan hjälpa valp köparen mycket om det uppstår något fel under de tre första åren. Sen beror det mycket på vilken ras det är, när det gäller mat m.m. Doldaf.hjälpte mig mycket när jag fick  op. en av mina hundar flera ggr. för 12 år sen. Istället för 30 000 fick jag lägga ut 15 000 kronor.  Att uppfödaren har tagit en doldafel försäkring, uppfattar jag att uppfödaren kan vara seriös och kan hjälpa hund ägare om vissa problem uppstår.   

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#3 24 augusti 2018 av pipilotta Re: Hur mycket kostar det att ha en hund?

Ja, det beror ju vad ni är ute efter. En renras kan ju kosta hur mycket som helst beroende på trender...Om ni är ute efter att leta gener och andra sjukdomar hos olika raser så bör ni börja nu. 


Om ni vill och vågar så kan ni satsa på en blandras av de raser ni gillar. De är väldigt ofta personliga och man har inte riktigt koll på hur de blir.....En labrador, golden retriver är ofta ingen hund man ser skillnad på individuellt  men en blandis är ofta personlig både till psyke och utseende. 


Jag har en bra försäkring som är en basförsäkring Moderna, billig. Har dock inte behövt utnyttja den, då jag har en frisk hund. Men har valt en billig försäkring då jag är tryggare med min blandis än när jag hade renras. 


Det  ska inte behöva kosta "skjortan" att ge en hund foder, bara att välja bort trend-foder. Det är även inte en självklarhet att hundägande är en rättighet för höginkomsttagare, kärleken till hunden är så mycket viktigare. 

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#4 26 augusti 2018 av pipilotta Re: Hur mycket kostar det att ha en hund?

Glömde det viktigaste som man behöver förutom kärlek är TID. Särskilt den första valpperioden. Se till att om möjligt ha en backup. Jag kan tycka att behöva lämna hund på dagis inte är det ultimata. Förstår inte riktigt vitsen med att skaffa hund då. Bara mer stress i en i övrigt stressig vardag för många. 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#5 26 augusti 2018 av Ayrin Re: Hur mycket kostar det att ha en hund?

Jag hade min hund på dagis några år, och visst, det var klart bättre när jag till slut hittade en person i närområdet som kunde vara hundvakt istället, men det fungerade ändå helt ok.

Med dagisplats kunde jag arbeta heltid utan att hunden for illa, och ändå ha glädjen av promenadsällskap på kvällarna och någon att fara på hundkurser med :).

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#6 26 augusti 2018 av pipilotta Re: Hur mycket kostar det att ha en hund?

Ja, ibland ändrar sig livet och man kanske inte har andra alternativ. Nu skrev jag mitt svar med tanke på att TS är student. Jag vet priser på hunddagis..inte helt gratis. Synd om man då tänker ta lån för att köpa hund, bättre då att spara till en buffert för ev utgifter. 


Ja, jag är gammal och tänker på ett otrendigt sätt...men det står jag för. Moderskänslorna svallar ibland. 

Svara på detta inlägg

ygdrsil
Medlem 2012-04-29
#7 26 augusti 2018 av ygdrsil Re: Hur mycket kostar det att ha en hund?

Att hålla hund första året kostar c:a 10000 kr.
Därefter c:a 6000 kr.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#8 27 augusti 2018 av pipilotta Re: Hur mycket kostar det att ha en hund?

Ja, det var ju ett kort och koncist svar. Vart ifrån kommer dina siffror, från dig, försäkr bolag eller? Kan nog vara lite svårt att säga så exakta siffror som du gör. Går det första årets 4000 kr till vaccination, koppel, foder och mer?


 

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#9 27 augusti 2018 av Lona Re: Hur mycket kostar det att ha en hund?

Jag tror att SKK har gjort någon "undersökning". Att första året är dyrast vill jag påminna mig beror på att man köper ny utrustning (senare kompletterar man väl snarast), det är vaccinationer, avmaskning och även andra hälsomässiga behandlingar/undersökningar som ledröntgen hos en del raser.


Vet inte om de räknar in tex MH/BPH också? Valpkurs? Söndertuggade skor...?  

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#10 27 augusti 2018 av pipilotta Re: Hur mycket kostar det att ha en hund?

Menar du att köparen betalar för sådana undersökningar?? Jag trodde det var en kostnad för uppfödare av vissa raser....Man lär så länge man lever sägs det...Vaccination och ev avmaskning förstår jag däremot bättre..Har inte för mig att vacc det första året  behöver kosta så mycket så att det upp till 10 000 hur man än räknar.  


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
min tik har mycket mjölk   [1] 11 okt: ingridpetersson 17 okt: Dimma Hur mycket ska man betala för en labrador valp?   [5] 26 sep: Camio 27 sep: my flatcoats Tibetansk Mastiff - kostar?   [6] 22 sep: samoa 23 sep: Gurkans Mycket fällande och ny soffa.   [4] 6 sep: angelica. 6 sep: Lona Valp gnäller mycket   [1] 15 aug: Lolli12 16 aug: aenima Hur mycket begränsar en hund livet?   [10] 18 mar: Emmela 19 mar: Bambikill Mindre ras med mycket GO!   [2] 11 nov: Elizo001 27 nov: -Aslan pwd- Hur mycket motion vågar jag ge min chihuahua?   [4] 7 okt: lillamini 8 okt: hundöga återkomst Hund som dricker för mycket   [4] 23 sep: Lolli12 24 sep: TindraFreya Valp som skäller mycket   [4] 28 aug: hejsansvejsan 28 aug: hejsansvejsan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Dvärgschnauzer | Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Labrador Retriever | Jack Russell Terrier | Boxer
© 1998-2019 Enfinia AB