Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 augusti 2018 av doggos i övriga hundfrågor (14 svar)
Hur mycket kostar det att ha en hund?

Hej allihopa!


Jag ock min käraste planerar att skaffa hund. Då vi båda är studenter tänker vi oss en liten till mellanhun för vi bor i en 2a. Frågan är bara hur mycket det kostar? Både priset för själva hunden, sedan vaccinationer, foder, extratillbehör? Hur mycket sätter ni av per månad på hunden? Vi är båda färdiga om ett år men just nu går vi på CSN så vi tänkte kanske att ta ett litet lån om det är alldeles för dyrt. All info och tips välkomnas med öppna armar! Bästa hälsningar 
V och L


Som medlem kan du här läsa lite kort info om doggos och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#11 28 augusti 2018 av Torparinnan Re: Hur mycket kostar det att ha en hund?

Inköpspris, försäkring och foderkostnad beror ju helt på vad ni väljer men personligen tycker jag inte man ska snåla på något av det. Bättre med en dyrare valp från en seriös uppfödare som har ett mål med sin avel, en heltäckande försäkring och ett kvalitetsfoder. Sen tillkommer ju kursavgifter vilket sällan är billigt. Runt 2 årsålder bör många raser ögonlysas och röntga armbågar/höfter /knän och många gör BPH. Dom största utgifterna är hunddagis/dagmatte och veterinärkostnader. Fast hunden är försäkrad kan det bli oerhört dyrt hos vet så en större buffert är ju att rekommendera.

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#12 28 augusti 2018 av Ayrin Re: Hur mycket kostar det att ha en hund?
          Re: Hur mycket kostar det att ha en hund?
          

Ja, ibland ändrar sig livet och man kanske inte har andra alternativ. Nu skrev jag mitt svar med tanke på att TS är student. Jag vet priser på hunddagis..inte helt gratis. Synd om man då tänker ta lån för att köpa hund, bättre då att spara till en buffert för ev utgifter. 


Ja, jag är gammal och tänker på ett otrendigt sätt...men det står jag för. Moderskänslorna svallar ibland. 

@pipilotta


Om man behöver ta lån för att köpa hund så bör man inte ha den på dagis, nej... sen kan jag för all del anse att om man inte kan köpa hund utan att låna så bör man vänta med hela hundköpet tills man *har* råd, men nåväl.


Sen "otrendig" och "modersinstinkter"... ja du, de värderingarna kan man väl lägga om man vill, men för många människor är det antingen att vänta till pensionen, stressa som en dåre på lunchen (och ändå lämna hunden själv långt många fler timmar än vad som är schysst), eller fixa dagis/hundvakt som gäller om hunddrömmen ska kunna slå in :).


Personligen tycker jag inte att dagis nödvändigtvis behöver vara ett dåligt val, inte för hunden iaf... För privatekonomin kan det vara ett rätt hårt slag dock :D.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#13 29 augusti 2018 av pipilotta Re: Hur mycket kostar det att ha en hund?

Ja, du verkar mest reta dig på mina ordval. Kanske jag bara vill poängtera att jag är lite gammaldags. För unga medlemmar att ta i beräkningen. 


Två föregående daghundar hade inte värst mycket tid tillsammans med sina ägare och det tärde på hela familjer. Så mycket med livspusslet som skulle hinnas med, hunden kom ikläm kan jag tycka.


Var en period på ett hunddagis och där kunde man konstatera att alla hundar inte passade där, vad gör man då som ägare? Det var inget fel med dagiset som sådant vad man kunde upptäcka...


Hunddrömmen kan bli en mardröm om man inte har lite backup. Det finns ofta många drömmar för en ung människa, hur hinner man?


Vill inte verkar för pessimistisk, bara realist. 


 


 

Svara på detta inlägg

EWN64
Medlem 2018-02-18
#14 29 augusti 2018 av EWN64 Re: Hur mycket kostar det att ha en hund?
          Re: Hur mycket kostar det att ha en hund?
          

Hundens kostnad kan vara allt från några tusenlappar för nån blocket-blandis i värsta slyngelåldern, till ungefär hur mycket som helst. En rashund brukar väl dock gå på runt en 15 - 20 000 i dagsläget? Men ring uppfödare av de/den raser ni är intresserade av o hör efter, det kan skilja en hel del.


Vaccinationer beror på vad ni vill göra. Bor ni så ni träffar många hundar och vill fara på utställning/kurs så måste ni vaccinera ~1 ggr/år (typ), annars kanske inte alls (utöver under första levnadsåret).


"Tillbehör"... tja, koppel o halsband för nån hundring, som bädd duger nån gammal madrass.. alternativt kan man betala typ hur mycket som helst om man vill det.


Foder... samma där, jag kör Royal canin till min dam eftersom det är det enda foder hon glatt fortsatt äta påse efter påse, men doggy är ett helt ok foder.


Försäkring... min hund är fyllda 10 nu och allmänt sliten så jag har slutat försäkra henne, men med en yngre hund kan det vara värt pengarna. Räkna med 2000-3000 och uppåt/år, men även här måste du själv kolla runt bland försäkringsbolagen, kostnaderna skiljer stort beroende på ras och vad som täcks.

Hej, Vad kostar vaccination i runda slängar?

Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur mycket begränsar en hund livet?   [10] 18 mar: Emmela 19 mar: Bambikill Mindre ras med mycket GO!   [2] 11 nov: Elizo001 27 nov: -Aslan pwd- Hur mycket motion vågar jag ge min chihuahua?   [4] 7 okt: lillamini 8 okt: hundöga återkomst Hund som dricker för mycket   [4] 23 sep: Lolli12 24 sep: TindraFreya Valp som skäller mycket   [4] 28 aug: hejsansvejsan 28 aug: hejsansvejsan jobbig unghund stressar upp sig för mycket?   [5] 19 aug: username 21 aug: hundöga återkomst Ger min hund för mycket mat..   [15] 1 aug: Charlietibbe15 24 aug: Charlietibbe15 Hur mycket formas hunden av oss?   [0] 28 maj: Voff 92 för mycket för en valp?   [11] 9 feb: username 17 feb: username Är det här för mycket krav för en 5 månaders valp?   [5] 31 jan: username 3 feb: username
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Labrador Retriever | Golden Retriever | Grand Danois | Boxer | Dvärgpinscher | Chihuahua
© 1998-2019 Enfinia AB