Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 augusti 2018 av Milou18 i valpforum (5 svar)
Pomeranian aggressiv vid kloklippning

Hej!


Jag har en valp som är ungefär fem månader. Vi hämtade honom när han var tolv veckor gammal. Han är jättegosig och social, men när det kommer till kloklippning blir han som en helt annan hund. 


Jag har tagit i hans tassar ofta och mycket men det blir liksom skillnad när det handlar om att fila klorna eller klippa dem.


Jag gjorde ett försök och klippte någon och ignorerade honom men han högg ju något så otroligt. 


Jag valde då att få hjälp hos veterinären och de visade mig hur jag skulle göra, dvs. ha en tratt på honom och att man alltid är två personer när man gör det. Den ena håller i och den andra klipper.


När vi var hemma försökte jag och sambon göra detta med tratt men han var alldeles skogstokig och sprattlade så att tratten flög av. Jag satte på mig handskar och försökte klippa men det kändes som rena rama brottningsmatchen. Vi gav oss inte och efter en lång stund lugnade han sig.


Jag har försökt nu igen och det går ibland med fil men annars är han likadan aggressiv till tusen.


Vad ska jag göra? Känns jobbigt!


Med vänlig hälsning, mattes Milou 

Raser: Pomeranian

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Milou18 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 25 augusti 2018 av Ayrin Re: Pomeranian aggressiv vid kloklippning

Sluta bruka våld mot hunden, hålla fast den och allmänt skrämma den, ni skapar bara mer problem i längden.


Min borzoi betedde sig på likartat sätt när hon var valp, även om det inte hann urarta lika långt som hos er, men det som fungerade var att ta det *väldigt* lugnt och successivt träna henne hur hon skulle agera (ligga stilla och låta mig hantera tassarna) och att lita på mig i den situationen.


Till att börja med nöjer du dig med att bara hantera klosaxen i närheten av valpen, kanske det räcker att den ligger framme på ett bord och han ska titta på den för att ni ska belöna om den är så negativt betingad vid det här laget att han stressar bara den kommer fram.
Smek o gosa, ge nån lagom god godis lite nu som då (iaf min hund tenderar att hetsa upp sig när det är "för goda" godisar inblandade, men det är ju individuellt ;)). Sen går du bara långsamt vidare. När han kan ligga stilla o gosa fast klosaxen är i närheten så börjar du ta i den, sedan rör du honom med den, osv.


Stressa inte, var inte rädd för att backa träningen, och belöna lugnt när han är stilla o lugn. Träna lagom länge så ni båda orkar.


När du väl kommer så långt så du får klippa en klo så klipper du så lite som möjligt, det är *inte* rätt läge att råka klippa i pulpan ;D.


Om han nu är nyklippt så har du några veckor på dig att lyckas få klippa klorna, men om det inte går att göra utan att bruka våld så rekommenderar jag starkt att ni går till nån annan veterinär som ger hunden lugnande och sedan klipper klorna. Att sätta på hunden en tratt och sedan hålla fast den är fan inte ok.

Svara på detta inlägg

Milou18
Medlem 2007-01-02
#2 26 augusti 2018 av Milou18 Re: Pomeranian aggressiv vid kloklippning

Hej!


Tack för dina tips!


Jag brukar inte våld mot hunden och skulle aldrig göra för så sjuk i huvudet är jag inte. Och det kanske lät värre än det var när jag skrev. Man kan inte bli irriterad på en person som du inte riktigt vet eller känner till hur det är i verkligheten, isåfall brukar man ställa frågor så att inte det blir missförstånd.


Det var hos veterinären de sa att jag skulle ha en tratt på honom hemma och ignorera när han morrar och är aggressiv för att han just nu är i tonåren. De sa att han morrar för då tror han att han kan komma undan och de ska ni inte låta honom göra. Jag har försökt detta hemma och det fungerar inte det är därför som jag vill ha lite tips och råd på hur man ska gå vidare. 


Jag har också känt på hans klor sedan vi fick honom och försökt försiktigt med fil och litegrann med klosax så det har gått ibland. 


 


 

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 26 augusti 2018 av Ayrin Re: Pomeranian aggressiv vid kloklippning

Jag tycker för all del att det är en våldshandling att hålla fast någon tills den ger sig, men det lät mer som att jag trodde ni slog hunden... Det var inte så jag menade iaf.


 

Svara på detta inlägg

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#4 21 september 2018 av Voff 92 Re: Pomeranian aggressiv vid kloklippning

Haft mycket problem med min lille hund också i kloklippning, slutat med att bra veterinär klipper snabbt och lätt än att det blir en ångest laddad grej hemma.


Är min första hund så lärt mig att mycket korta tränings stunder och ha det som mys är en bra väg att klippa klor, gjorde som ni i några år att jag höll fast, provade att ha på koppel och tog handskar mot nafsat, slutade i en skrämd hund.


Små hundar upplever snabbare hårda tag och "sitta fast" så de försvarar sig än en stor gör. Men en stor hund kan bita värre så är inte bra om nån av dem blir rädda vid kloklippning.


Tagit lång tid för mig att lära mig mer hundsignaler och alltid handskas mjukt och tydligt, trodde ett tag min testade och var dominant men visade sig vara ren räddsla att jag var för hård som jag trodde man skulle vara. Förstås skadade jag inte min hund men jag såg inte när jag skrämde honom i början.


Det viktigaste är att båda är avslappnande och litar på varann, märkt stor skillnad med åren när jag även klipper min hund att han nu litar fullt på mig men jag backar om han tycker jag blir för jobbig tex i borsta ut kladd m.m. Tar då nåt annat och går tillbaka till det jag gjorde en stund igen.


Att hålla fast hunden och "tvinga" till kloklipp om den är osäker och rädd lär inte göra att den nafsar mindre utan snarare mer, min har gått från nafs till i värsta fall idag gny till om jag drar i en kladd och titta på mig etc. 


Låter som ni skulle behöva mer hjälp runt kloklipp när er hund blivit sån så ung, tex annan veterinär eller trimmare som gör det åt er och ger tips hur ni kan tänka.


Tycker själv kloklippning är det svåraste hos en liten hund och inte provat större hund om det är lättare eller inte.


Lycka till!

Svara på detta inlägg

Milou18
Medlem 2007-01-02
#5 21 september 2018 av Milou18 Re: Pomeranian aggressiv vid kloklippning

Tack för ditt svar tips 🤗


Det har blivit lite bättre tycker jag, han är lite lugnare vid klippning, men jag får däremot klippa i omgångar och det blir ju inte hundra procent när jag klippet för man får liksom inte klippa färdigt. 


Jag köpte en hundfil till klorna så jag har fått filat några gånger iallafall, det accepterar han och så ger jag hundgodis några gånger.


Jag hoppas och tror att det kommer gå över, men däremot pratade jag med en hundägare vid valpkurs som hade en Pomeranian. Hon hade försökt med allting, men det gick inte, så numera lämnar hon hunden till veterinären för hon tycker att det inte är någon idé längre. 


Jag hade en blandras förut, en Flat coated retriever/Schäfer han var verkligen jättelugn när jag skulle klippa klorna. Han t.o.m. la sig ner när jag kom med klosaxen. Så jag upplever att större hundar är lugnare än en liten hund.


Jag får försöka prova mig fram så hoppas jag snart att det blir bra med min lilla vovve Milou. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Aggressiv hund efter möte med människa   [5] 6 jul: HappyoMois 6 jul: HappyoMois Lugn hund blivit aggressiv vid hundmöte   [7] 2 feb: Ossiander 3 sep: Mira och Esther Aggressiv/stressad hund   [5] 18 aug: mnda 22 aug: Atumn28 Letar hundvalp Chihuahua eller pomeranian   [8] 17 jul: Manniz 24 jul: Manniz Upphängningssele till trimbord (kloklippning)   [4] 11 feb: Lovely havamalt 12 feb: Lovely havamalt Hund aggressiv   [2] 25 nov: Humlan12 4 dec: ygdrsil Aggressiv 2-årig habe bits   [12] 10 sep: Lillamig 10 sep: aenima vår hund ær vældigt aggressiv mot hundar..   [6] 23 aug: Gimlet 25 aug: Gimlet Köpa en Pomeranian?   [7] 22 apr: Bosse The Boss 23 apr: Tova och Smilla Tips: Stor hund och kloklippning   [1] 13 dec: syteryster 13 dec: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Fransk Bulldogg | Dvärgpinscher | Schäfer | Rottweiler | Boxer | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB