Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 september 2018 av username i sjukdom & hälsa (4 svar)
avliva unghund?

Hej!
Väldigt tråkigt ämne att disskutera om, men har en unghund (schäfer) på runt ett år som har kraftig klåda. Detta har pågått i stort sätt hela uppväxten, och han har fått använda tratt större delen av sitt liv. Har varit hos väldigt många veterinären och även hudspecialister för att försöka lösa den här klådan, men inget verkar fungera. Senaste tiden så har han gått på sprutor (som är en tillfällig lösning).

Det ser inte ut som han mår speciellt bra under dagarna heller trots sprutan, för han är väldigt stressad. Har varit väldigt svårt att komma ner i varv och stressar upp sig väldigt lätt. Spelar ingen roll hur mycket träning man lägger ner han är aldrig lugn, eller förbättras beteende-mässigt. Jag mår själv inte bra av att se min hund lida samtidigt som min frustration vuxit en massor och även lusten att lära honom saker. Vanliga saker som promenad känns väldigt jobbigt att behöva göra eftersom de problemen han har. Har till och med svårt att klappa honom, som jag antar beror på klådan.


Personligen så tycker jag att avliva en så ung hund inte känns optimalt. Tror att han kan bli frisk bara man är villig att kosta på sig. Oturligt nog så har jag inte tillräckligt längre att spendera på honom för just detta, har redan slängt bort summor på mer än vad hunden kosta att köpa.


Vad bör göras tycker ni?

Raser: Schäfer

Som medlem kan du här läsa lite kort info om username och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lena och vildingarna
Medlem 2004-01-01
#1 13 september 2018 av Lena och vildingarna Re: avliva unghund?

Jag har haft en collie med samma problem.
Vi gick också till en veterinär som var hudspecialist och följde hennes råd. Inget hjälpte.


Vad som fungerade var färskfoder, tillskott av omega 3 och algpulver i maten. Min hund hade sedan inga problem med klåda eller allergi.


Testa, vad har du att förlora?


Lycka till.

Bilder:
Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 13 september 2018 av Anneli Re: avliva unghund?

Jag har liknande - men ej personlig - erfarenhet av att ett foderbyte kan ge resultat vid klåda. En flatte i vår lokala flatcoatgrupp had ordentlig klåda och genomgick utredning på utredning. Ohyra, rävskabb, hormonell påverkan, allergier, you name it. men när hundstackaren fick färskfoder baserat på kyckling, som anses vara mer lättsmält än nötdjursbaserat foder, och precis som du skriver, tillskott av laxolja med omega 3 lindrades klådan ordentligt. Husse badar dessutom hunden ofta  i Allergeniusschampo, som ju skapats för att lindra människors pälsdjursallergi, men som också tydligen tar bort ämnen i hudens ytskikt som kan irritera hunden själv. Det var en olycklig flatte tidigare, nu är det en mycket gladare hund. Jag tror inte att klådan helt försvunnit, men den verkar definitivt vara under kontroll.

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#3 13 september 2018 av hundöga återkomst Re: avliva unghund?

Schäfer har problem med hudåkommor Kontakta schäferklubben. Kan hjälpa med försäkringar och råd.

Svara på detta inlägg

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#4 20 september 2018 av Voff 92 Re: avliva unghund?

Skulle börja med att ge rena foderprodukter, kände en som gav sina hundar kokt ris och tillsatte grönsaker och kokt rent kött (tex kyckling, köttfärs, grytbitar) helt själv, ge det i nån månad ihop med omega 3 fett och olja så märks snart om klådan försvinner av foderallergier.


Byt till vårdande och milt schampo.


Sen ta kontakt med rasklubb och duktiga på just schäfer hundar.


 


Jag ser det som så att lider en hund i sin hälsa och viktigaste testen gjorts tex allergi test i huden, foderkontroll att utesluta saker, byte av produkter, ta bort tyger i miljön tex mattor inne, rådfrågat experter Etc. Utan resultat och hunden ändå lider.


Då kan avlivning vara en väg ur lidandet, ja.


Det finns dem som påstår att en hund inte ska tas bort som ung utan de kan få gå på sprutor, höga kostnader i foder och undvika saker hela livet bara de mår bra, jag själv är lite tveksam där sen jag mött en hund ha det livet, den tålde inte gräs en gång utan var väldigt uppassad och Isolerad med svårt för både människor och andra djur utanför hemmet.


Men väg 3 istället för vård eller avlivning är att hitta ett nytt hem som kan bekosta din schäfer och inte ser nackdelarna du gör. Utan älskar den som den är, men beror på hur illa hunden har med sin klåda.


Har den tydliga hudutslag eller tappar päls m.m.?


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Unghund, gråhund   [11] 3 mar: Lexie2013 27 aug: z_krokus Corp. al. - Avliva?   [5] 27 aug: Puddingpastejn 29 aug: Lona Hur blir man av med en valp/unghunds nafsande?   [5] 16 aug: z_baronen 29 aug: Halvtand Unghund 10 månader, plötsligt utfall mot hanar   [13] 24 feb: lingo 26 feb: Anneli Trotsig unghund, överstimulerad?   [13] 5 jan: nacho piccu 19 feb: Ayrin Promenadproblem med unghund   [2] 14 nov: Chemistryfreak 14 nov: Juno Delad vårdnad/omplacera/avliva?   [3] 9 nov: Maggan Puh 10 nov: pipilotta Stora problem med unghund   [6] 28 okt: petracecilia 31 okt: Lona Bitig unghund, amstaff   [14] 9 okt: S & Kira 15 okt: S & Kira Unghund som hugger emot valpar   [2] 24 sep: Elliotthemini 24 sep: Elliotthemini
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dvärgpinscher | Schäfer | Jack Russell Terrier | Kooikerhondje | Whippet | Chihuahua | Rottweiler
© 1998-2021 Enfinia AB