Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 september 2018 av kb88 i övriga hundfrågor (4 svar)
Hund börjat pinka inne

Hej! Har en kastrerad hane på 5 år som börjat pinka inne. Funderar på vad detta kan bero på.


Vår livssituation har förändrat en del sedan jag skaffade honom men inget som har blivit så direkt mycket sämre. Blev tillsamman med en man med två barn som bor med oss varannan vecka, vilket vår hund älskar. De blir inte lika många promenader, men en massa bus och gos.


Vi blev däremot en till i familjen i somras och sedan dess har han blivit lite nedstämd. Han behöver inte vara hemma själv och får en massa extra promenader på dagarna. Men han verkar inte bry sig om bäbisen nämnvärt.. Absolut inte aggressiv på något sätt men inte heller nyfiken.


Problemet är att han börjat pinka inne. Har hänt flera gånger nu och de gånger han gjort det så vet jag att han varit ordentligt rastad, så beror inte på det. Borde jag uppsöka veterinär? Min syster ska låna honom nu i två veckor, så ska hon verkligen spendera tid (kvalitetstid) med honom så han blir lite bortskämd. Någon som  varit med om liknande? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om kb88 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

tant gredelin
Medlem 2006-03-03
#1 16 september 2018 av tant gredelin Re: Hund börjat pinka inne

Vår hane hade problem med att hålla sig, blev orolig och förändrad rastlös och lite nedstämd. Det visade sig att han hade urinvägsinfektion och urinsten. Antiinflammatorisk medicin, antibiotika, dietfoder som tyvärr inte löste upp stenarna. nu blir det operation:(


Kan ju bero på så mycket när hunden börjar kissa inne. Det finns all anledning att göra en koll hos veterinär

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 16 september 2018 av Anneli Re: Hund börjat pinka inne

Kan vara urinvägsinfektion, men också en uppkommen biverkning av att hunden är kastrerad - det förekommer och kan dyka upp långt efter ingreppet. Det finns mediciner mot detta.


Du bör förstås beställa tid hos veterinär för att utröna orsaken.

Svara på detta inlägg

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#3 24 september 2018 av Voff 92 Re: Hund börjat pinka inne

Min hund var tvärtom.


Som valp gjorde han i stort inga olyckor inne men när könsmognaden kom började han kissa i ett visst rum på vissa ställen och var alltså revirkiss.


Försökte rasta mera, få bort fläckar och lukt så gott det gick och stimulera mera i träning och nya platser men problemet kvarstod i många år.


Kastrerade sent runt 6år när vi funderat på valpar en tid och inte ville göra ingrepp.


Problemet försvann i stort direkt, hade dock en lite nedstämd hund en tid efter men sen repade han sig och varit pigg och glad. Ångrar nu efteråt att vi inte kastrerade tidigare men är min första hund och trodde inte på så stor positiv förändring.


Livet för vår har ändå ändrats en del genom åren och idag som gammal vill han gärna slöa så blir inte massa aktivering. Ändå än inget inne vi hittat.


Säger annars med så enkel valptid och resterande att han lär kunna få problem att hållas m.m. Nu som äldre hund istället, men nej verkar fått en enkel hund där förutom ren revir markeringar.


 


Skulle kolla upp din hund hos veterinären när urinstenar är rätt vanligt på hanhundar, min är kollad på seniorkontroll och hälsosam kille än trotts sin ålder på 13år.


Lycka till.

Svara på detta inlägg

AndyPandy
Medlem 2015-07-26
#4 25 september 2018 av AndyPandy Re: Hund börjat pinka inne
          Re: Hund börjat pinka inne
          

Kan vara urinvägsinfektion, men också en uppkommen biverkning av att hunden är kastrerad - det förekommer och kan dyka upp långt efter ingreppet. Det finns mediciner mot detta.


Du bör förstås beställa tid hos veterinär för att utröna orsaken.

Precis. Har du sett att han kissar aktivt eller kan det vara så att han läcker? Hur länge sen är det du kastrerade honom?

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tik börjat lägga revir?!   [2] 26 nov: Humlan12 27 nov: Ayrin Hur tänka om artros börjat dyka upp?   [2] 27 jul: pipilotta 27 jul: pipilotta Min hund har börjat hugga efter pappas ben   [2] 8 jun: Lucky2018 9 jun: Mira och Esther Tik som ej börjat löpa   [4] 7 maj: Vargtassen 8 maj: Gurkans Valp som plötligt börjat gnälla   [2] 10 jan: idagibson 10 jan: Anneli Min hund har plötsligt börjat ”bitas”?   [2] 10 sep: Humlan12 10 sep: Anneli Börjat att tokskälla   [1] 1 okt: Tira Ros 1 okt: Ayrin Vår valp har börjat bajsa inne igen   [1] 24 sep: Nami 24 sep: Torparinnan Våran hund har börjat göra ifrån sig inne. Varför?   [1] 25 jan: Finskspetsss 25 jan: aenima Min bulle har börjat bete sig agressivt! Demens?   [5] 8 jan: Tobbe86 15 nov: Svea58
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Flatcoated Retriever | Grand Danois | Schäfer | Chihuahua | Boxer | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB