Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 september 2018 av angelica. i vallningsforum (1 svar)
Hund som drar i kopplet.

Hej. 


Jag har en 1.5 år hane blandras som jag skulle behöva ha lite råd & tips om. 


Han drar fruktansvärt mycket i kopplet när vi är ute & promenerar, för honom handlar allt om att lukta och markera. Idag är han stor & tung vilket gör det nästan omöjligt att orka gå ut med honom. Jag har testat lite olika knep tex ta med leksak/godis för att få hans uppmärksamt men han är helt maniskt inne i att spåra & lukta & markera att han ej finner det intressant.


Jag har även testa det är med att stanna varje gång han drar samt backa & gå tillbaka. Utan framgång. 


Jag har använt anti drag sele på honom nu då de är enklare än tex vanligt koppel. Men det går inte få någon kontakt med honom alls. 


Han är en helt underbar hund annars & jättesnäll mot alla men det är ohållbart för oss alla om man inte kan gå ut med honom & han måste få sina promenader. 


Någon som vet något som kan funka? Mvh - A 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om angelica. och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

alva
Medlem 2017-06-02
#1 19 september 2018 av alva Re: Hund som drar i kopplet.

Jag har en hund i samma ålder och är i en liknande situation. Det som har funkat någorlunda för mig när det kommer till dragandet är att ta med något RIKTIGT gott (typ leverpastej) som hon inte kan låta bli, och kalla på henne lite då och då. Så fort hon tittar upp på mig, och det kan ta ett tag, så belönar jag henne. Om du behöver så kan du ju t.o.m stanna och sätta dig på huk för att göra det ännu tydligare vad du vill. Detta har gjort min hund aningen lugnare i koppel då hon också drar extremt mycket. Men då behöver jag göra samma sak varje gång vi går ut. Annars är jag fortfarande totalt ointressant.


Jag tänker att en hund som är totalt blockerad när man går ut tycker att allt runtom är så mycket mer spännande än vad man själv är. Därför försöker jag vara så rolig som möjligt under promenaderna. Men det är förstås lättare sagt än gjort :)


Lycka till! 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ni som har hundar som inte drar i kopplet, hur....   [14] 13 nov: BushundenL 15 nov: Ayrin Kampar med kopplet.   [2] 30 maj: Geka 30 maj: Kalla Hur får jag min hund att sluta dra i kopplet?   [7] 21 feb: Ester01 22 feb: Ayrin Kamp om kopplet   [7] 12 nov: Geka 16 nov: Geka Gömmer sig för kopplet   [4] 8 nov: jalm 11 nov: pipilotta Valp 11 v biter i kopplet   [3] 30 nov: Wiggan 30 nov: Wiggan Försökte hänga sin hund i kopplet   [1] 5 jun: Hortensia 5 jun: Hortensia Biter i kopplet och slänger från sida till sida   [24] 3 apr: pinsan 28 apr: pinsan labrador drar i kopplet   [4] 5 mar: jeennnyyyy 7 mar: En Flattes matte Kopplet aktive walk som sätts runt midjan.   [2] 27 aug: Jolina 28 aug: Jolina
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Golden Retriever | Grand Danois
© 1998-2023 Enfinia AB