Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 september 2018 av bertil o dom andra i övriga hundfrågor (16 svar)
Varför man som IDIOT EJ skall skaffa en hund

Varför är det så jävla svårt att läsa ,studera o fråga om en hundras man vill införskaffa.Allt för många människor TROR att alla hundraser är ungefär likadana.Har träffat på alldeles för många Tomtar som inte fattar hur deras hund fungerar.Har själv en hund som har krävt av mig offantligt mycket tid + tålamod,undersökningar ,ja allt.Men han fungerar som han skall göra(har en Sarplaninac) .Är såååå jävla trött på alla dessa människor man träffar som tror,NI SKALL EJ TRO ,NI SKALL VETA om eran hund.Nästa gång NI Puckon skaffar er en hund,det finns kramdjur som NI inte behöver veta något om. Köp dessa så slipper VI andra seriösa hundägare försvara o förklara varför era jävla hundar är så förbannat ouppfostrade. Lite förbannad men det räcker nu med attityden" Min hund gör ej sådant" 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om bertil o dom andra och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#1 21 september 2018 av Voff 92 Re: Varför man som IDIOT EJ skall skaffa en hund

Håller med dig, mött många som inte borde haft hund...


Jag som förstagångs ägare till hund har säkert gjort mycket tabbar med min också men jag läste på massor innan köp av hund. Dock lyssnat lite mycket på en som nog inte var så kunnig som jag först trodde har jag insett efteråt i hantering med kloklippning etc tyvärr. Men saker har löst sig och min hund har aldrig farit illa eller blivit aggressiv etc.


Största felet många gör är nog att antingen läsa på för dåligt, träffa för få hundar och faktiskt "prova" ett hundliv i vardagen innan man köper en egen tex åka till nån med hund ofta m.m. Eller välja helt fel ras efter hur man lever.

Svara på detta inlägg

Skällberg
Medlem 2018-08-06
#2 27 september 2018 av Skällberg Re: Varför man som IDIOT EJ skall skaffa en hund

Ja, det är ganska sjukt hur många det är som skaffar en eller FLERA hundar och inte har en aning om hur man tränar dem, eller ens försöker! 

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#3 27 september 2018 av Hortensia Re: Varför man som IDIOT EJ skall skaffa en hund

Utan ett ordentligt genomtänkt rasförbud, likt det föredömliga danska, kan ju vem som helst i Sverige skaffa sig precis vilken hund som helst - exempelvis en fullkomligt osvenskt förväntat farlig Sarplaninac. 


Synnerligen upprörande idioti, som självklart måste stävjas.


 

Svara på detta inlägg

bertil o dom andra
Medlem 2014-12-22
#4 27 september 2018 av bertil o dom andra Re: Varför man som IDIOT EJ skall skaffa en hund

Moget svar när du aldrig har träffat mig eller min Sarpa.Det finns inga farliga hundar,det finns bara IDIOTER på andra sidan kopplet. Ps Du tillhör alltså den kategorin som är ::::::::::::     .

Svara på detta inlägg

AndyPandy
Medlem 2015-07-26
#5 28 september 2018 av AndyPandy Re: Varför man som IDIOT EJ skall skaffa en hund

Mår du bättre nu?

Svara på detta inlägg

bertil o dom andra
Medlem 2014-12-22
#6 28 september 2018 av bertil o dom andra Re: Varför man som IDIOT EJ skall skaffa en hund

O så har vi en Läkare på plats.Ja mår alldeles utmärkt men personligen så brukar ja EJ konsultera Läkare via nätet. Så lycka till o Ragga upp kunder,ja går till min Husläkare ifall ja mår dåligt. Tack för omtanken   lol


 

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#7 28 september 2018 av Lona Re: Varför man som IDIOT EJ skall skaffa en hund

Men lägg ner nu! Ska du sitta och spy galla och vara allmänt otrevlig så kan du göra det någon annanstans!

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#8 23 oktober 2018 av Ayrin Re: Varför man som IDIOT EJ skall skaffa en hund

Borde väl inte väcka upp den här tråden igen, den var ju inte särskilt givande, men vad gör man inte för att slippa göra nytta några minuter till... ;)


Hur som, jag finner det beklagligt hur många männiksor som skaffar (stora, potentiellt farliga) hundar vars användningsområde inte längre är applicerbart i vårt samhälle och verkar tro att hundratals, ibland tusentals, år av selektiv avel för att få fram individer med egenskaper och drifter som passar för att utföra ett visst jobb, inte har någon som helst betydelse!


"Det handlar inte om rasen, utan hur den tränas", "Det finns inga problemhundar, bara dåliga ägare" osv... Likväl ser man inte dessa människor försöka sig på trädskällarjakt med en vinthund, eller fårvallning med en retriever... Mycket märkligt detta.

Sen kan jag väl tycka att man för all del är en dålig ägare då man skaffar en hund av en ras som inte har rimliga förutsättnignar att fungera i det liv man lever, men uttalandet brukar mer tas till att betyda att alla hundraser kan formas till att fungera problemfritt i samhället.


Naturligtvis är risken att en skarp boskapsväktare, dvs en hund av en ras som avlats till att självständigt vakta sin flock, tar beslutet att med våld vakta sin flock, om den nu hamnar i en situation den finner hotfull! Likaså får jag som vinthundsägare räkna med att min dam kommer dra efter en hare om hon får syn på en sådan, och om hon nu mot förmodan får tag i den (borzoierna är avlade för jakt på större vilt, och är sällan snabba nog i vändningarna för en hare) så kommer hon antagligen bita ihjäl den.


Sen finns det naturlgitvis utrymme för individen och träning... min vinthund jagar exempelvis inte katt, eftersom hom vuxit upp med en sådan och konstaterat att de är potentiella lekkamrater, inte potentiella byten. Hon är också rätt feg, samt har aldrig fått chansen att prova att jaga större vilt, så hon ger sig inte efter nåt större än en hare, men likväl finns jakten där i botten, och det är något jag som ägare får räkna med.

Svara på detta inlägg

Voff 92
Medlem 2016-08-04
#9 23 oktober 2018 av Voff 92 Re: Varför man som IDIOT EJ skall skaffa en hund

Jag tror också största problemet idag är fel val av ras, fel individ eller fel personlighet hos individen tex rädsla och dålig kunskap.

Som jag nog skrev i tidigare inlägg också.

Det jag ser är tyvärr att raser som anses farliga, ofta kamp eller vaktande hundar inte längre är de enda.

Idag har räddsla och ostabila hundar ökat, även våra stressade liv smittas av på hundarna, likaså att vi människor bor trängre i lägenheter etc.

Jag ser faktiskt en hel del agressiva små hundar nu när jag bor i samhälle, de drar före ägaren, skäller och morrar men anses ändå ofta söta...

En granne i närliggande hus av lägenheter verkar ha skaffat sig en schäfer och jag säger inte annat än detta är vackra hundar med stor potensial men de kräver också en bra ägare som ger mer än tex en sällskapshund ägare behöver göra.

Denna schäfer skäller väldigt mycket, morrar mot andra hundar och leds ofta i kopplet av en liten tös som knappt kan nått tonåren när hunden är något år gammal bara.
Jag hoppas ingen olycka ska ske ska jag bara säga...

För mig som är uppväxt på landet känns faktiskt en schäfer väldigt fel i lägenhet, funkar säkert men känns fel bara.
Sen ska man inte heller skaffa en hund så på landet eller i staden och tro på hundarna i film som jag tror är fallet för väldigt många att skaffa hund, få en perfekt "Lassie".

En bekant var helt betagen i just Långhårig Collie och var helt fast i att skulle den ha hund så var det rasen, men sen att de bor nära väg utan staket, är väldigt stillasittande och verkar ha väldigt dålig kunskap om hund eller vara hemma dåligt verkade inte som något den tänkte på. Rasvalet kändes liksom helt fel enligt mig och än har de inte köpt hund.

Hundar idag godkänner otroligt mycket av våra mänskliga liv får jag säga men iom att jag lärt mig så mycket av min första hund ser jag också att vi människor behöver ändra en del igentligen för att ge en hund ett värdigt liv, vissa borde nog inte ens skaffa hund när de inte alls har livet för det tex heltidsarbetande, småbarn och stressigt liv med aktiviteter, socialt eller annat...

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#10 24 oktober 2018 av Hortensia Re: Varför man som IDIOT EJ skall skaffa en hund

TS har ju uppenbarligen misslyckats med att hålla sig och sitt förväntat opålitliga djur borta från allmänheten. Därav den fullkomligt orimligt felriktade frustrationen, enligt min tolkning, naturligtvis. ;)


Utan diktatur är det stört omöjligt att förbjuda idioti, men att förbjuda olämpliga hundtyper är både genomförbart och önskvärt, eftersom det begränsar tillgången på förväntat farliga/sjuka hundar...


... som i ett någorlunda civiliserat samhälle - som det svenska ska vara - enbart efterfrågas av urbota idioter; inbilska, indifferenta, ignoranta och/eller rent illvilliga individer.


Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Schäfer håller på o stryka sig o jucka..varför?   [2] 22 jun: Lina13 23 jun: Mira och Esther Varför juckar min hund på mig hela tiden?   [2] 12 maj: EmelieD 13 maj: Gurkans Varför juckar en hundvalp?   [1] 14 apr: Marre993 14 apr: Torparinnan skaffa en schäfer   [6] 3 apr: Dimma 2 maj: AliceSven skaffa hund men kan ej enas om ras!   [5] 24 mar: Citronskalet 30 mar: Ayrin Varför har det blivit så här på forumet??   [14] 2 okt: pipilotta 13 dec: Dorra Varför fortsätter min hane markera?   [1] 3 maj: lottafloffen 4 maj: Draghund Varför väljer vissa att köpa smugglade hundar?   [9] 22 feb: Deli 23 feb: Deli Vill skaffa mer hunderfarenhet, tips?   [8] 30 dec: birrebarre 16 jan: Draghund Våga skaffa en ny hund   [9] 2 nov: Hundar03 8 nov: Leias husse
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Dvärgpinscher | Jack Russell Terrier | Dobermann | Shetland Sheepdog | American Staffordshire Terrier
© 1998-2022 Enfinia AB