Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 oktober 2018 av Fannyli i skaffa hund (4 svar)
Ny hundras, vilken?

Hejsan.


Denna typ av inlägg är säkert ständigt återkommande här, men jag vill ändå ta chansen att få höra om råd från olika hundrasmänniskor :)


Det är så att jag tyvärr tvingades ta bort min bästa vän och följeslagare innan sommaren. Vi fick 12 år tillsammans innan hon fick en aggressiv form av cancer i buken. Jag gråter fortfarande av den sorg och saknad jag känner och jag lovade mig själv att aldrig mer skaffa en hund, smärtan var och är förtärande.


Nu har tid passerat och jag känner att ett liv utan hund känns fattigt. Jag är sugen på att lära känns en ny ras. Daisy var liten och lurvig, denna gång skulle jag helst vilja ha en större hund med kort päls (lurv är underbart men tydligen är jag ingen pälsvårdsmänniska), men utan höga krav på mer aktivering än promenader och vardagslydnad. Finns det? Jag läser på skk, många raser går såklart att utesluta direkt. 


Vilken ras har du, vad kräver den och vad har den för egenskaper? Och vill du komma med tips till mig?


Tack på förhand.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Fannyli och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 8 oktober 2018 av Ayrin Re: Ny hundras, vilken?

Jag har en borzoi som elt klart är en "större hund" (80 cm i manken) utan "lurv", men med lite längre päls. Kräver ingen direkt pälsvård, utom att jag brukar klippa hennes "fanor", dvs den längre pälsen på benen och den på buken och mellan benen eftersom den lätt blir tovig. Brukar också klippa pälsen mellan henens tår under vintern så det inte ska fastna så mycket snö där, samt kamma när hon fäller (det minskar mängden dammsugning lite iaf... ;)).


Hur som, inget som behöver göras särskilt ofta, jag lägger inte många timmar på pälsvård varje år.


Hon är i allmänhet nöjd med promenader, men vill ibland (särskilt då hon var yngre) göra lite träning, typ sitt, ligg på kommando o dyl, annars är godissök på gräsmattan helt ok. Vi kampade en del när hon var yngre också, men lite oklart vem av oss som tyckte det var roligast, kan ha varit jag ;).


I övrigt praktisk ras i det att de jagar med synen. Min dam jagar *bara* hare, och *bara* så länge denna syns. Krävs att den studsar upp under näsan på henne kort sagt, och så snart den farit in i ett snår är den ointressant... Kan vara att andra individer i samma ras har ett lite bredare spektrum, men nåväl.


Så vitt jag kan avgöra är hennes idealliv ca 1-2 timmar promenad/dag med lite hopp o lek o spring, resten av tiden spenderas helst på en mjuk madrass. Skäller i princip aldrig.

Svara på detta inlägg

Fannyli
Medlem 2018-10-06
#2 8 oktober 2018 av Fannyli Re: Ny hundras, vilken?

Vad roligt att du skriver om just Borzoi, en ras jag varit nyfiken på sedan jag skaffade min första hund. Tack för att du delar med dig! Jag ska läsa på mer på egen hand, det låter jätteintressant!

Svara på detta inlägg

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#3 9 oktober 2018 av Ayrin Re: Ny hundras, vilken?

De är fina, men lite egna och lite känsliga hundar... Funkar förvånansvärt bra i lägenhet och är rätt lätta att ha att göra med dock :).

Svara på detta inlägg

Isx
Medlem 2018-10-10
#4 10 oktober 2018 av Isx Re: Ny hundras, vilken? Ang borzoi

Min kompis har haft flera borzoier. Detta är vad jag sett över åren:


Fördelar: lugna inne och kutar järnet ute. Fick de kuta loss en stund på en stor yta var de nöjda sen. Mysiga och enkla och vackra.


Nackdelar: Inte så gosiga, lite vinthundsmentalitet vilket innebär att de inte är jättetydliga med vem de gillar och inte De fjäskar inte. Jaktintresse. De jagar med synen och för att släppa sina behövde hon en stor rastgård. Annars var risken att hunden drog iväg efter en hare eller en människa med hund långt bort. De springer fort! Hände också att de knep en harpalt eller två i ett dike fast de var på koppel.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken ras letar jag efter?   [1] 9 jul: emla 9 jul: Lona Vilken ras ska väljas   [3] 19 maj: Sporthund 22 maj: Dimma Vilken laxolja är bäst?   [2] 6 maj: duende 6 maj: Michaelhh375 Vad för hundras?   [1] 28 apr: Emmagz 29 apr: Gurkans Någon som vet vilken ras det här är?   [3] 28 feb: Joderjuarez 1 mar: hundöga återkomst Vilken ras associerar ni med följande?   [2] 19 feb: Padfoot 19 feb: Padfoot Att välja hundras   [7] 21 jan: Aliiz 22 jan: Aliiz Tre hundra, olika flockledare?   [0] 30 dec: Humlan12 Hundras? ”Vakthund”, icke dreggel, låg energinivå   [4] 25 dec: samoa 30 dec: Wotan **Vilken tandkräm fungerar bäst mot tandsten?**&#   [5] 15 nov: anonym1 19 nov: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Golden Retriever | Boxer | Pudel | Labrador Retriever | Tax | Chihuahua
© 1998-2019 Enfinia AB