Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 oktober 2018 av Lisa_ i skaffa hund (6 svar)
oro inför att skaffa hund

Hej! 


 


Vi är ett par på 30 respektive 26 år som går i tankarna att skaffa hund men det är en tanke som skrämmer mig mer än alla andra. 


Jag är så rädd för att JAG ska få separationsångest. Jag är rädd för att jag inte kommer kunna åka till matbutiken och handla utan att få dåligt samvete och separationsångest över att "hunden sitter hemma och väntar på mig", även om så säkert inte kommer vara fallet.. Jag tror att detta bottnar sig i att jag själv är väldigt dålig på att vara ensam och att jag själv tänker så när sambon är borta ;)


Hur tänker ni kring detta? Är det någonting man "vänjer" sig vid eller får man leva med den känslan? 


Jag har även en fundering kring vad era erfarenheter av hunddagis är, är det någonting som rekommenderas som ett alternativ vissa veckodagar och vad ska man i så fall tänka på om man hade behövt ha hunden på ett hunddagis någon dag i veckan?


 


Tack på förhand! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lisa_ och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 10 oktober 2018 av Ayrin Re: oro inför att skaffa hund

Hur du känner kan bara du veta, men de allra flesta hundar far inte illa av att behöva vara ensamma några timmar nu som då (då de blivit vuxna och fått en bra ensamhetsträning, få valpar klarar att lämnas mer än minuter).


Jag hade min hund på hunddagis de första åren. Tyckte det funkade jättebra, enda att klaga på var väl att det var rätt dyrt, samt i andra änden stan, så logistiken var ju inte lysande. Viktigast är väl att personalen verkar vettig och att lokalerna är väl anpassade till verksamheten :).

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#2 10 oktober 2018 av pipilotta Re: oro inför att skaffa hund

Kanske blir du hjälpt av att få en valp som tar upp din tid, så du inte behöver sitta och vänta på sambo. Men det kan ju bli tvärt om också. Hur stora problem du har nu vet ju bara du. 


Bra med tillgång till hunddagis. Tyvärr är det inte alla individer som passar/trivs där trots bra personal. Har ni någon backup då?


Jag tycker det ska vara roligt att skaffa hund men med ett stort ansvar. Bra att ni tänker lite i förväg på det som kan komma.


Lycka till!

Svara på detta inlägg

Isx
Medlem 2018-10-10
#3 10 oktober 2018 av Isx Re: oro inför att skaffa hund

Hej, du kommer säkert att tycka att det är jobbigt att börja ensamträna din valp. Man drar sig lätt för det. Men tänk så här att du och valpen växer med uppgiften. Den ska bara lämnas en kort stund i taget första gångerna, och då går du bara till ett annat rum. Sen ökar man sakta på tiden. När du går utanför dörren i början är det också en kort stund först. Man övar ofta och kort.


Så på så vis kan du och valpen båda vänja er sakta men säkert! Har du svårt för att sätta igång så skriv upp ett schema, du kryssar i en daglig liten stund av ensamhetsträning.  Du fixar det här!

Svara på detta inlägg

Svea58
Medlem 2017-02-09
#4 11 oktober 2018 av Svea58 Re: oro inför att skaffa hund

Jag hade liknande problem och fick ett jättebra förslag av Lona. Här är en länk till min fråga https://vovve.net/Rastplatsen/display_message.asp?mid=7207067


Hoppas jag gjorde rätt med länken nu :)


PS/ Jag hann aldrig prova Lonas förslag pga att jag tyvärr blev försämrad i min kroniska sjukdom så jag har fått lov att skjuta upp ev hundinköp till framtiden :(


 

Svara på detta inlägg

hundöga återkomst
Medlem 2016-09-11
#5 15 november 2018 av hundöga återkomst Re: oro inför att skaffa hund

Att kunna lämna en hund ensam utan separionångest för hund eller (husse) matte, är ett stort problem när det gäller att äga en hund. Nu finns det tider som gäller att lämna hundar i olika faser i hundlivet. Valpar får man bara lämna korta tider. Sen finns det hund individer som inte går att träna till att lämnas ensamma. Efter som jag haft flera hundar i flock så har jag bara haft par hundar som stressar(skulle inte gå att lämna helt) vid seperation. Den bästa lösningen(som jag har upplevt) att ha två eller flera som finns hemma tillsammans.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#6 16 november 2018 av pipilotta Re: oro inför att skaffa hund

Du menar väl inte på allvar att människan ska skaffa en hel flock för att ev kunna känna sig trygg att lämna hund ensam??  Kan väl sluta i en katastrof om det är ägaren som har ångest, då hjälper det kanske inte med flera nervösa hundar också.....

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Våga skaffa en ny hund   [9] 2 nov: Hundar03 8 nov: Leias husse Skaffa valp om man har frigående innekanin   [1] 9 jul: Camillla 13 jul: Ayrin Vad krävs för att skaffa en hund?   [2] 14 jan: Dogdreams 22 jan: traktorn Skaffa Golden retriver som äldre par?   [7] 28 dec: fridajohanna97 5 feb: Dimma Boktips inför valpköp (eurasier)   [3] 14 dec: almida 25 dec: Pommes Mandolin Skaffa Hund - Pudel   [8] 7 sep: Hugo. 7 sep: Hugo. Funderar på att skaffa hundlucka, tips?   [4] 3 sep: Havsfruen 6 sep: Lona Skaffa finsk lapphund?   [10] 1 jul: tant gredelin 26 aug: tant gredelin Förberedelser kleinspitz inför utställning   [2] 28 jun: Poppy 1 jul: Gurkans Måste hon väga rätt inför kastrering?   [3] 11 mar: Symbios 14 mar: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Labrador Retriever | Chihuahua | Pudel | Rottweiler | Golden Retriever | Jack Russell Terrier | Schäfer
© 1998-2020 Enfinia AB