Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 oktober 2018 av Nivalis i dragforum (2 svar)
Fråga ang. grönt kort för drag

Jag har en huskyhane på snart 5 månader som jag ska börja träna och förhoppningsvis tävla drag med när han har åldern inne. Vet att för detta krävs det att man tar Grönt Kort, och har sett att min lokala brukshundklubb har denna kurs i december och jag är sååå sugen på att anmäla mig för jag vill verkligen lära mig allt jag kan om den här sporten och inför det då vi ska börja träna!


Min fråga är då om det är krav på att man har ställt upp och genomfört ett lopp i motionsklass för att man ska få Grönt Kort? Eftersom jag ska börja dragträna hunden i början på nästa år känns det ju toppen att ha gått den här kursen inför träningsstarten, men om vi måste ställa upp i motionsklass så funkar det ju inte eftersom han fortfarande kommer vara för ung då och vi inte har börjat träna än?


Kan jag ändå gå kusen nu i december trots att vi inte har börjat träna än och jag inte har någon hund att ställa upp med i ett lopp? Vet inte om jag helt har missuppfattat men har fått för mig att man måste starta en motionsklass för att få ta grönt kort?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Nivalis och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

-Aslan pwd-
Medlem 2012-02-11
#1 12 oktober 2018 av -Aslan pwd- Re: Fråga ang. grönt kort för drag

Nej, du behöver inte ha tävlat motionsklass innan du tar grönt kort. Jag tog grönt kort först och började sedan tävla officiellt direkt, ingen motionsklass mellan. Så det du behöver göra:
- Gå grönt kort-kurs (superroligt!)
- När hunden har åldern inne att få börja tävla - skaffa en licens (giltig 1 år i taget från juli-juni). Licensen behövs för att få tävla officiellt. Avgiften används till saker som berör tävlingarna (t.ex. domarutbildning) samt fungerar som försäkring när du tävlar/deltar i organiserad träning och prova-på-verksamhet.
- Träna upp din hund på ett bra och hållbart sätt (man lär sig mycket om detta på grönt-kort-kursen, det gjorde åtminstone jag!).


För motionsklass behövs inget grönt kort, inte heller en licens. Då behövs bara att hunden har åldern inne och 1-årsvaccination gjord efter 1-årsdagen.


Läs gärna mer på SDSF:s /Svenska draghundsportförbundets) hemsida (www.draghundsport.se)

Svara på detta inlägg

*Fröken*
Medlem 2002-03-25
#2 4 december 2018 av *Fröken* Motionsklass för grönt kort

Om du går en kurs för godkända instruktörer så behöver du inte starta i motionsklass innan du fått ditt kort, ofta brukar kursen då innehålla en liten "prova på tävling".


Tar du däremot ditt gröna kort över internet så krävs att du startat i motionsklass innan du har ditt kort godkänt. Om du vill ha kortet innan din hund är gammal nog för att springa denna sträcka så kanske du kan få låna en hund av någon i din närhet och köra med. Kanske uppfödaren har en hund att låna ut? Eller någon annan i din närhet? Motionsklassen brukar vara kort och det ska ju mer vara på skoj så där brukar man ibland även få starta med en hund som inte har åldern inne för tävling än. Prata med arrangör om vad de säger isf.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Bukfylla för hund som vägrar "grönt"?   [16] 23 nov: Satmara 9 dec: Hrímnir Grönt jox kring förhuden...   [5] 15 maj: hobogolen 17 maj: hobogolen rc sensible ger grönt bajs?   [7] 6 jan: mattemonica 8 jan: alfrida Frukt och grönt, favoriter respektive äckligast?   [22] 28 sep: Hårboll 29 sep: livetmedlea Äter ni mycket frukt och grönt?   [57] 18 feb: SchäferLyan 19 feb: Shure grönt snor, förklyd hund ? Hjälp!!   [3] 5 dec: Bipen&Huppi 5 dec: hundögon Vad händer om man inte äter frukt o grönt?   [41] 20 okt: z_Vicksis 23 okt: Evasvovve Grönt slem. vad kan det vara?   [7] 28 aug: Mollefluff 28 aug: Mollefluff Grönt bajs, ont i magen, kräks! Gallan?   [5] 10 jul: z_z_Ruffis 10 jul: glimma Söker er med grönt nätstaket!   [3] 20 maj: Sibiriska råttan 20 maj: Karro08
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Labrador Retriever | Chihuahua | Pudel | Rottweiler | Golden Retriever | Jack Russell Terrier | Schäfer
© 1998-2020 Enfinia AB