Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 oktober 2018 av Jag-67 i sjukdom & hälsa (4 svar)
Oense om avlivning

Vår hund som är 15 år är bokad för avlivning nu på fredag


Min sambo som inte är hundvan tycker att han är pigg för att han är matglad och sprang lite i helgen ( pga att det kom in en hund på vår tomt )


Han har dessa krämpor


- Döv helt


-blind halvt


-använder inte bakkroppen, han ramlar ibland


-flämtar mkt


-hostar på morgonen


sen har han det här konstiga att när solen träffar hans ögon så beteer han sig som att han fått en blixt genom kroppen, så hela han skakar.


För mig är det självklart....


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Jag-67 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ayrin
Medlem 2016-02-20
#1 15 oktober 2018 av Ayrin Re: Oense om avlivning

Om din sambo inte är med på avlivningståget och hunden inte har några till syndes akuta plågor tror jag det är bättre att vänta än att tvinga fram ett beslut som i värsta fall kommer skada er relation för åratal framöver...


Det där med solen och bakkroppen lät ju inte helt lysande, men om hunden nu kan springa lite nu som då kan han ju inte helt tappat kontrollen...


Hur som, avlivning kan mycket väl vara rätt, men utifrån din text bedömer iaf inte jag att hunden lider nog för att det ska vara rimligt att skita i din sambos åsikt.


En väg framåt kan kanske vara att fara till en veterinär ni båda litar på och göra en seniorkontroll, samt resonera om saken tillsammans med denne?

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#2 15 oktober 2018 av pipilotta Re: Oense om avlivning

Jag personligen skulle inte vänta ut att hunden blir sjukare. Aldrig velat ha en halvdöende hund på näthinnan heller som minne. Vet inte hur lång tid ni kommer att köpa, hunden är dock mycket gammal. Hur den verkar må psykiskt och fysiskt är bara ni som kan avgöra. 


Lycka till hur ni än gör. Uppdatera gärna. 

Svara på detta inlägg

TindraFreya
Medlem 2008-03-25
#3 16 oktober 2018 av TindraFreya Re: Oense om avlivning

Förstår att det är svårt men hunden är ju 15 år och har en del svåra krämpor.Men de lever ju inte för vår skull man måste tyvärr inse att nu är det dags och jag tror du har rätt.Men det är svårt men nödvändigt.Vår nästan 15 år gamla hund dog för 2 år sen.

Svara på detta inlägg

bes
Medlem 2013-02-02
#4 16 oktober 2018 av bes Re: Oense om avlivning

Jag uttalar mig inte för eller emot avlivning i detta fallet, men här kommer några tankar kring hur ni kan göra för att komma fram till ett beslut som känns gemensamt och ni båda kan acceptera. Kanske är det han som ändrar sig eller så är det du, det viktigaste är att ni båda känner att det ni till slut kommer fram till är "rätt" för just er hund.


Jag tänker också, som någon redan föreslagit, att det är bra att prata med en veterinär. Boka en tid enbart för detta! Berätta för veterinären när ni bokar tiden vad det gäller, att ni vill ha ett samtal kring det här svåra beslutet.


Besöket kan ju börja med att veterinären undersöker er hund och gör en bedömning utifrån dagsformen och det ni själva berättar. VIKTIGT här att både du och sambon verkligen får prata och berätta hur ni tänker! Ge honom utrymme och uppmuntran att själv berätta om situationen ur sin synvinkel, så att han verkligen är inkluderad i samtalet och den förhoppningsvis gemensamma bedömningen som ni sedan gör tillsammans med er veterinär. 


Veterinärer är i allmänhet JÄTTEDUKTIGA på att bolla den här sortens tankar med folk, och ibland är det just deras mångåriga erfarenhet och professionella bedömning som behövs. 


Eftersom vi människor är så olika så behöver man också bemötas olika i såna här frågor - en del är mer praktiskt lagda och då kan det vara viktigt att t ex prata om hur en avlivning går till eller vad som kan hända med hunden rent fysiskt om man väntar för länge med att ge den dödshjälp. Medan andra överhuvudtaget inte vill prata om sådana saker överhuvudtaget. Vårdpersonal både inom human- och djurvården är oftast väldigt, väldigt duktiga på att se vad människan framför dem behöver och anpassar sig till det.


Kram på er båda, jag känner verkligen med er 


 


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Råd kring avlivning   [10] 14 apr: Olivia Lagotto 21 apr: Olivia Lagotto Avlivning eller inte?   [2] 16 dec: stinaahedstrom 20 dec: Torparinnan Hjälp!Avlivning pga stress?   [9] 14 dec: missies 7 mar: Voff 92 Avlivning cancer   [0] 27 mar: mariaambrosia Oense om hundköp, raskompromiss?   [16] 19 nov: Puddingpastejn 26 nov: Hrímnir Hör allt för ofta om avlivning   [16] 15 jan: pinsan 19 jan: hundöga återkomst Hur ta beslutet? (avlivning)   [8] 15 nov: Sofie & Zsandor 14 jan: Lézi Fel vid avlivning? 😢   [6] 3 nov: Hanna1000 4 nov: kacher efter avlivning   [5] 4 aug: psykologi51 14 jan: Lézi Behöver verkligen råd ang. ev. avlivning el, ej...   [15] 25 aug: BushundenL 28 aug: BushundenL
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Golden Retriever | Staffordshire Bullterrier | Labrador Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB