Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 oktober 2018 av almida i skaffa hund (2 svar)
Eurasier - en ras för mig?

Hej människor!


Jag har varit inte & kollat lite på dom olika inläggen här & sett många frågor kring olika hundraser. Nu är det så att jag snöat in mig på rasen eurasier. Men känns som att man hittar lite blandad information på internet och jag vet inte vilken sida jag ska lita på. Tänkte därför höra med er om ni tycker att eurasier skulle passa mig, eller om jag ska kolla vidare.


 


Först och främst, jag har inte tidigare ägt en egen hund. Utan jag har bara haft en hund med min familj. Jag var alltså inte den som hade huvudansvaret för hunden, men med åren (desto äldre jag blev) växte mitt intresse och jag höll på med lite lydnad på hobbynivå. Men på vissa sidor har jag läst att eurasier kan ägas av nybörjare och på vissa sidor läser jag att man bör ha god hunderfarenhet för att kunna köpa en eurasier. Så vad tycker ni?


 


Jag intresserade mig framför allt för denna ras då den låter som en stabil och trygg hund som jag kan ta med på mina skogspromenader. Jag är också förtjust i hundar som kanske inte springer fram till alla människor de träffar för att hälsa, utan föredrar nog en lite mer reserverad hund (mot främlingar). Jag har två katter sen innan, & vad jag har läst mig till så brukar inte det vara ett problem för rasen??


 


Jag har ju även såklart läst om att de inte vill vara ensamma. Vilket jag redan har plan på. Visst, jag bor själv just nu men jag har familj ett stenkast bort som kommer träffa min eventuella hund nästan dagligen, iaf flera gånger i veckan. De kommer även ha hunden när jag jobbar & de har en hund som kommer hålla hunden sällskap på många promenader. Om det skulle va så att familjen inte skulle kunna ha hunden så har jag nära vänner som också kommer ställa upp. Men hur ser det ut för er som har den här rasen? Hur länge kan er hund vara själv? 


 


Däremot så bor jag i lägenhet så hunden kommer inte ha tillgång till en trädgård. Men jag bor nära skog & fina områden. Jag har även som plan att ta med hunden till hundrastgårdar runtom stan. (Eftersom att jag bor i lägenhet önskar jag en hund som inte skäller ”onödigt” mycket. Är jag inne på rätt spår?)


 


Vad gör ni mer era eurasier? Jag är mest intresserad av lydnad. Men bara för att ha kul, på hobbynivå alltså, jag är inte intresserad av att tävla. Är det rimligt för rasen? Jag skulle också kunna tänka mig agility, men har inte bestämt mig helt. Tillsist, om det låter som om jag skulle passa en eurasier -> har ni några tips på uppfödare? Mina planer att skaffa hund ligger ungefär ett år i framtiden men skulle vilja besöka en uppfödare för att få bekanta mig med rasen.


 


jag ska även på en hundutställning inom snar framtid och tänker att jag ska prata lite med hundägarna där och tröffa raserna jag är intresserade av. Men tänkte att jag kunde försöka få lite information här också

Raser: Eurasier

Som medlem kan du här läsa lite kort info om almida och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

-Aslan pwd-
Medlem 2012-02-11
#1 27 oktober 2018 av -Aslan pwd- Re: Eurasier - en ras för mig?

Kan inte säga att jag varit särskilt imponerad av någon av de eurasier jag träffat genom åren. Extremt reserverade och envisa hundar som kör sitt eget race. Bor ett par stycken i mitt bostadsområde just nu som jag följt ett par år (två av dem från valp till vuxna). Dessa individer avskyr alla andra hundar, och andra hundar ogillar dem tillbaka, fråga mig inte varför. Upplever dem även som osäkra (upplevs nog så för att de är så avståndstagande mot alla utom ägaren).


För att kunna hantera en sådan hund skulle jag säga att man behöver hundvana. Om golden är ytterkanten av social, så är eurasiern i mina ögon VÄLDIGT långt åt andra hållet. Vissa uppskattar denna egenskap och då är det ju en toppenras, men jag hör inte till den skaran. Jag kan ha haft otur med de eurasier jag träffat (uppemot tio stycken), men har fått samma bild av varenda en av dem. Tyvärr. Det krävs enormt mycket jobb och kunskap att kunna uppfostra hunden till en någorlunda socialt fungerande hund. Har man en stor vänkrets och vill kunna ha med hunden överallt (bland folk/hem till bekanta ofta osv), då ska man i mina ögon inte skaffa en eurasier.


MEN detta är bara min bild av rasen, någon annan har säkert andra erfarenheter. Att möta hunden ute till vardags och att leva med den på heltid är ju helt olika saker. Bara för att hundarna beter sig på ett (för mig) trist sätt de gånger jag möter dem (med eller utan hund) innebär ju inte det att de är sådana hela tiden. Det bästa du kan göra är att höra av dig till rasklubben eller någon/några uppfödare med erfarenhet av rasen. De är experter på sin ras och kan svara på dina frågor! Det kan ju vara så att jag haft otur och bara träffat rasrepresentanter med kass mentalitet och att de är helt underbara egentligen. Lycka till!

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#2 27 oktober 2018 av Anneli Re: Eurasier - en ras för mig?

Tills för ett år sedan bodde det en stilig eurasierhane i huset tvärs över gatan där jag bor. Den flyttade med dottern i huset när hennes utbildning var klar och jag kan sakna denna trevliga gosiga hund. Det gör även föräldrarna, för det var en trevlig familjehund. Men den hälsar på ibland och då kramas och pussas vi, för jag gillar skarpt denna vovve.


Jo, den kan visa viss högdragenhet mot personer den inte känner, framför allt om de ska klappa och "umgås". Det tillåts inte och hunden backar. Men mot alla dem hunden känner är den trevlig, mysig och visar på allt sätt att den uppskattar uppmärksamhet och att få vara med. Den kommer mycket bra överens med mina hundar som än i dag, varje dag, kikar in över staketet för att se om Loffe är där. Det är han ibland.


Välj noga när du väljer valp och välj en ytterst välrenommerad uppfödare. Be att få se mentalbeskrivningar, MEH. Varje klok uppfödare låter mentalbeskriva sina avelsdjur.Vänd dig till rasklubben, Svenska Eurasierklubben, för råd.  Be att få träffa även fadern till kullen om det är möjligt.


Och du som skrev att rasen rent mentalt inte tilltalade dig: du har kanske haft oturen att träffa hundar som fötts upp bara med ögonen på pälsfärg, utseende etc utan större tanke på den mentala biten. Men ett tiotal är ju oroande..


Jag har ju bara träffat EN, men det är en prins!


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Boktips inför valpköp (eurasier)   [3] 14 dec: almida 25 dec: Pommes Mandolin Hur är rasen EURASIER?   [5] 27 jan: Sussane 30 jan: Sussane Eurasier vs Finsk lapphund   [4] 5 apr: sandra_77 1 maj: vargenvilja Eurasier, Kromfohrländer,???   [14] 15 mar: Skogsmys 24 mar: Skogsmys Keeshond eller Eurasier.   [1] 20 nov: MFG 22 nov: Ruccola Akita eller Eurasier   [8] 26 jun: malsaa 16 jul: Sezziyanen Eurasier, finsk lapphund eller Sheltie..?!   [6] 29 sep: _Smulan_ 30 sep: _Smulan_ Välja hundras (vit herde, eurasier, finsk lappe?)   [0] 1 jul: leali tips på eurasier uppfödare   [1] 25 mar: Ceciliah_98 27 mar: Gurkans Hur gör ni med eurasier i värme?   [4] 4 jan: Vevven 5 jan: Vevven
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Samojedhund | Saluki | Volpino Italiano | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Chihuahua | Flatcoated Retriever
© 1998-2020 Enfinia AB