Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 oktober 2018 av Tarek i valpforum (2 svar)
Ny valp hemma snart!

Jag kommer att hämta min nya valp nästa lördag (03/11). Jag har läst en hel massa och undrar när borde jag bada honom för första gången?


Jag undrar också vad för slags socialisering han får ha, han kommer att vara 8 veckor och har fått sin första spruta.


Tack för alla svar 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Tarek och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

almaolandius
Medlem 2018-10-28
#1 28 oktober 2018 av almaolandius Re: Ny valp hemma snart!

Nu på hösten så blir alltid hundarna skitiga på magen och tassarna, jag skulle börja med småsteg och duscha av de smutsiga områderna. Ge mycket godis och beröm och var lugn. Sen kan man sakta gå över till att bada/duscha flera delar av kroppen. Vissa hatar och bada och vissa har inget emot det, så om du märker att din valp inte bryr sig någonting så kan du ju bara köra på men det kan lika gärna vara tvärtemot. Ta det därför lugnt och känn av just hur din valp är skulle jag säga. :) 


Med socialiseringen så är det väl viktigaste att man tränar passivitet med många olika människor och hundar. Och göra om mötena minst 2 ggr. Träffar du en peron med t.ex en cykel och valpen är rädd för cykeln så kan man prata med personen som har cykeln och bara vänta ut att valpen är lugn runt omkring cykeln. Då kan man gå därifrån, och dett kan man göra med allt möjligt. (Samma visa gäller vid miljöträning, gå inte från miljön föräns valpen är lugn, och förstärk inga beteenden. T.ex ifall den visar rädsla och skäller eller gnällen så ska man bara ignorera det istället för att sätta sig ner och klappa den och säga nåt i stil med "Vad är det lille vännen?" för det gör bara att hunden får en bekräftelse att den ska bete sig som den gjorde, vara rädd)


Exempel med socialisering kan vara att träffa: En stor hund, en svart hund, en liten hund, en skällig hund, en person med cykel, en person med resväska, en person med hatt, en person med rullator, en person med kryckor osv... Socialiseringen är så viktig för hunden och din framtid, så lägg ner mycket värdefull tid på den :)


Lycka till!


 

Svara på detta inlägg

Tarek
Medlem 2018-10-21
#2 28 oktober 2018 av Tarek Re: Ny valp hemma snart!

Tack för dina råd, uppskattas enormt!

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Foder till vovva som snart ska somna in   [4] 6 nov: Danihjelm 6 nov: Gurkans Underlag för hundträning inomhus? (hemma)   [9] 30 okt: Ayrin 11 nov: Ayrin Duscha med en 8 veckors valp hemma   [3] 20 maj: BorderSvante 31 maj: Sussane Snart ryker hon!!!!   [4] 9 apr: LindasHundrast 10 apr: Svea58 Blir så less på detta snart   [4] 2 apr: Cocoon 2 apr: Cocoon Snart hämta valp, vad ska vi tänka på? Nervös!!   [4] 4 dec: ImFabulous 5 dec: Gurkans Hund sover ej när ensam hemma.   [12] 11 aug: mathildas 12 aug: aenima Bryter snart ihop...   [11] 11 apr: Ssofie 4 dec: ygdrsil Ska snart få hem min valp???   [2] 24 okt: aggelitoo 24 okt: aggelitoo snart ny hund hemma.   [0] 23 okt: Bästa schäfern
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Chihuahua | Schäfer | Grand Danois | Pudel | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier
© 1998-2021 Enfinia AB