Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 oktober 2018 av Tarek i foderforum (4 svar)
Fråga och valpfoder/godis.

Hej!


Jag kommer att få hem min valp nästa lördag och har ett par frågor om vad ni matade era valpar. Uppfödaren matar honom Royale Canine Junior men jag har inte hört så mycket bra om det märket, vad brukar ni göra?


Sen är det också träningsgodis/belöning, gör ni hemmagjorda eller köper ni? Och isåfall vilket märke? (:


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Tarek och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Anneli
Medlem 2013-11-04
#1 27 oktober 2018 av Anneli Re: Fråga och valpfoder/godis.

Altså, det där om tyckandet av olika fodermärken, det går i vågor. Ett tag var Orijen hyperhajpat, nu är det ute, ett tag skulle det bara vara färskfoder, det har lagt sig, "grainfree" har varit strisropet ett tag nu osv osv. Det är en veritabel attackdjungel därute...


Har din uppfödare RC junior till valparna - fortsätt med det. Ingen anledning att byta. Det är ett välbalanserat foder för växande hundar och det är viktigt att fodret är just det, för att unvika för snabb tillväxt och därmed eliminera risken för ledskador.


Flera av mina inköpta valpar har fötts upp på RC och en del ahr fått fortsätta med RC vuxenfoder efter det. RC´s vetrinärfoder vid olika konstaterade sjukdomar hos hund är väldigt bra. En av mina hundar med leverproblem åt ett specialfoder från RC som utan tvekan påskyndade hans läkning.

Svara på detta inlägg

Tarek
Medlem 2018-10-21
#2 27 oktober 2018 av Tarek Re: Fråga och valpfoder/godis.

Tack, Uppskattar svaret!

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#3 28 oktober 2018 av Gurkans Re: Fråga och valpfoder/godis.

Om du har förtroende nog för uppfödaren för att köpa en valp från denne så tycker jag att du ska ha förtroende nog för denne att du även kan lita på de matråd du får. Att frågan random folk på ett forum och hellre lita på de olika svaren än uppfödarens omdöme gällande mat känns lite märkligt.


Mitt råd är att följa uppfödarens råd och sedan kan du ju läsa på själv och skaffa dig lite egen kunskap kring kost för hundar som du kan applicera senare. Jag är själv uppfödare och ger mina valpköpare tydlig information om utfodring under uppväxten. Denna information baseras på det kan kan om mina linjer, min ras, hur de växer och vad som enligt min erfarenhet ger bäst resultat för att valpen ska växa upp till en frisk vuxen hund utan att i onödan riskera att råka ut för de tillväxtproblem som är vanliga i min ras. Jag skulle bli jättebesviken om mina valpköpare valde att inte lita på mitt omdöme i denna fråga, utan att ha egen kunskap i ämnet och därför går ut och frågar helt okända människor... Hundfoder är lite som religion – alla har en egen tro om vad som är rätt och anser att de som tror annorlunda har fel. Hur kan man veta vem som har rätt om man själv inte vet så mycket? I så fall måste man ju välja att tro på någon och uppfödaren är väl en utmärkt person att lita på. Varför skulle man köpa en valp från en uppfödare som man inte litar på?

Svara på detta inlägg

Tarek
Medlem 2018-10-21
#4 28 oktober 2018 av Tarek Re: Fråga och valpfoder/godis.

Kvinnan jag köpte hunden av är ignen legitimerad uppfödare. Hon gav inga instruktioner utan sade bara vad hennes valpar äter för foder. Det gäller väll ändå att vara lite källkritisk och fråga andra för att få en bredare bild och se hur olika sorters foder har funkat  för olika hundar.


Och vad jag vet så finns ett forum till så att människor kan fråga och diskutera, och det är precis det jag gör. Som du föreslår så försöker jag att se vilket foder som är mest lämpligt för en valp för att jag bryr mig om vad min valp kommer att få i sig.


Jag uppskattar ditt råd men du kanske borde tänka lite på hur och vad du skriver till "random" människor på ett forum.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Byta bort valpfoder i halvtid   [7] 1 nov: Bobbo D 2 nov: Bobbo D Purina eller Nutrima valpfoder?   [2] 29 dec: Fjärilsligan 30 dec: Fjärilsligan Valpfoder utan kyckling   [7] 24 sep: Elmo 27 jan: Totte, Inez & jag Förslag på bra valpfoder   [3] 22 sep: Fjärilsligan 23 sep: Fjärilsligan Inlärning av hund som inte gillar godis?   [8] 19 aug: biro 2 sep: Halvtand Julkalender med godis och leksaker   [2] 25 sep: Ford 1 okt: Puddingpastejn Godis eller munhygien?   [1] 20 sep: Nettanea 20 sep: Voff 92 Valpfoder till storvuxen ras   [21] 20 aug: Ssofie 25 aug: pipilotta Foder/godis till Treat & train?   [0] 9 apr: syteryster Bra Valpfoder? Vilket väljer man?   [1] 14 nov: Sandra99 19 nov: Sezziyanen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Pudel | Chihuahua | Rottweiler | Border Collie | Tax | Jack Russell Terrier | Italiensk Vinthund
© 1998-2023 Enfinia AB