Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 oktober 2018 av petracecilia i övriga hundfrågor (6 svar)
Stora problem med unghund

Har fått problem med min unghund(?) på 8 månader, en amstaff bör tilläggas. Han har börjat bitas något extremt och det kan kvitta när detta sker. På promenaderna drar han i jackan, hemma biter han i händerna, han biter i filten, mattan och våra kläder och allt detta sker oprovocerat. Vi aktiverar honom varje dag med sök, aktiveringsleksaker, promenader, apport och kontaktövningar men inget verkar fungera. Vi har provat att ta tag i honom ordentligt och ryta ifrån och då blir han ibland lugn, när vi tar honom i ryggsäcken eller liknande blir han helt galen och försöker bita i våra händer och ansikten tills vi släpper (oftast ålar han sig ur), tar vi ut honom ur rummet står han och skriker och ignorerar vi blir han värre. Då nabbar han med framtänderna så man får stora blåmärke och fortsätter bita och skälla tills vi inte står ut längre då det gör extremt ont när han biter så.


På promenader sköter han sig bra 9 av 10 ggr, går fint i sitt koppel, hälsar fint på andra och är lugn. I vissa fall använder vi hans vgw sele som han hatar och då försöker han bita i oss eller kopplat.. men hemma kan han verkligen inte bete sig. När jag är själv hemma med honom beter han sig aldrig såhär, men så fort min sambo kommer hem blir det som att han vill hävda sig. Det blir värre när vi åker till folk då han är likadan mot familjemedlemmar. Har ni några tips, då det känns som att vi provat på allt?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om petracecilia och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

gnilrub
Medlem 2018-09-16
#1 28 oktober 2018 av gnilrub Re: Stora problem med unghund

Hur är han om han är själv med din sambo? 

Svara på detta inlägg

petracecilia
Medlem 2018-04-25
#2 28 oktober 2018 av petracecilia Re: Stora problem med unghund

Han brukar inte vara själv med honom, de få gånger han varit det har han sovit eller varit relativt lugn.

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 28 oktober 2018 av Anneli Re: Stora problem med unghund

Du har en hund som kommit i tonåren. Slyngelåldern som man kallar det och det är tålamodsprövande i kubik - men det går över. Det vill säga om man inte skriker, ryter, rycker, grabbar tag i, stänger in eller straffar på annat sätt. Då totalförstör ni den tillit som en hund har rätt att känna inför sin ägare och resultatet blir en osäker och lynnig hund som inte vågar lita på människor. Hundens ras är redan behäftad med många negativa uppfattningar så det är viktigt att du fostrar en trygg och tillitsfull hund. Just nu verkar du vara på väg åt ett annat håll...


Ilska funkar inte - det triggar snarare. Ett dovt och bestämt "nej" när hunden gör något otillåtet och sedan vänder man ryggen till och visar att man ogillar beteendet och ett glatt "bra" eller  "duktigt" när den gör rätt räcker långt. I övrigt får man ha is i magen och ignorera även om hunden protesterar. Precis som människotonåringar gör så testar en tonårshund dina och sina gränser och du bör sätta upp förslagsvis tre sådana gränser som du tränar hunden att inte överträda: dra i kläderna, bita i era händer och attackera ansiktet. Men kom ihåg -  dovt bestämt nej och ryggen till. det blir verkligen inget omedelbart resultat, det kan jag lova dig, men till slut faller poletten ner och hunden fattar.


Se över hur mycket aktiviteter ni utsätter hunden för. det verkar lite i överkant för en så ung hund. Skapa lugn och trygghet är mycket viktigare. Och varför har ni hunden i ryggsäck?? En tvåmånaders valp kanske , men åtta....?


 

Svara på detta inlägg

petracecilia
Medlem 2018-04-25
#4 28 oktober 2018 av petracecilia Re: Stora problem med unghund

Tack för ditt svar. Vi kör såklart med positiv förstärkning med. Men när man i månader försökt ignorera beteendet känns det omöjligt. Självklart vet vi att man inte ska ta till hårt och vara högljudd mot hunden, varav är anledningen vi vänder oss hit för att få råd och tips. Måste förtydliga om vår ryggsäcksteknik. Valptekniken när hunden ligger bak i knät, och en vi fick lära oss på vår valpkurs för äldre hundar var att hunden skulle sitta framför en och ta det lugnt medans man kliar den på bröstet.

Svara på detta inlägg

rumpkulla
Medlem 2012-12-18
#5 31 oktober 2018 av rumpkulla Re: Stora problem med unghund

Ryggsäcken fungerar på många hundar. Men här känner jag att vi får tänka ett extra varv. Vissa människor mår bra av en trygg famn. Fungerar det på alla? Nej, för somliga kan det faktiskt utlösa ett affekttillstånd. 


Fundera på om det verkligen är ett bra verktyg för DIN hund. 


Fundera på hur hunden beter sig innan den börjar ta till tänder. Ser du något mönster? Är det miljöer, personer, agerande som utlöser dessa tillstånd? 


 


 

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#6 31 oktober 2018 av Lona Re: Stora problem med unghund

Det var en liknande tråd (om just amstaff, dessutom) för några veckor sedan med vettiga svar;


https://vovve.net/Rastplatsen/display_message.asp?mid=7216822 Hoppas att länken funkar! 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Unghund med separationsångest???   [3] 28 apr: FruJansson 2 maj: Rezt Orolig över sned tå hos unghund   [8] 20 jan: LilleAlvin 1 feb: Lona Stora problem med liten hund, Hjälp   [5] 31 jul: Doge 8 aug: SpringerSpaniel Unghund, gråhund   [11] 3 mar: Lexie2013 27 aug: z_krokus Hur blir man av med en valp/unghunds nafsande?   [5] 16 aug: z_baronen 29 aug: Halvtand Unghund 10 månader, plötsligt utfall mot hanar   [13] 24 feb: lingo 26 feb: Anneli Trotsig unghund, överstimulerad?   [13] 5 jan: nacho piccu 19 feb: Ayrin Promenadproblem med unghund   [2] 14 nov: Chemistryfreak 14 nov: Juno Bitig unghund, amstaff   [14] 9 okt: S & Kira 15 okt: S & Kira Unghund som hugger emot valpar   [2] 24 sep: Elliotthemini 24 sep: Elliotthemini
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Finsk Lapphund | Labrador Retriever | Briard | Grand Danois | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Tax
© 1998-2021 Enfinia AB