Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 november 2018 av Susanne73 i valpforum (3 svar)
Valp som håller igång dag som natt

Hej alla fina! Jag behöver verkligen er hjälp nu. Jag har haft hundar och valpar i hela mitt liv av rasen dobermann och schäfer men aldrig varit med om något liknande. På grund av hälsoskäl så beslutade jag efter att ha varit hundlös under några år att köpa mig en liten hund då dessa inte skulle komma att kräva så mycket av mig (trodde jag) 


Jag har alltså nu en liten blandrastik på 10 veckor här hemma som är helt sjövild. Hon sover ALDRIG mer än max 20 min var femte timme eller så. Hon är uppe och vankar och går hela nätterna dessutom. När vi är ute springer hon fram och tillbaka fram och tillbaka som en liten dåre. Jag har försökt trötta ut henne mentalt genom nosarbete och jag vet inte allt men är nu helt slut. Har kanske varit bortskämd innan men detta var verkligen något nytt. Nu ber jag er om hjälp. Alla tips och råd mottages tacksamt. Kram från en slut matte.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Susanne73 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Tjorven
Medlem 2018-08-24
#1 2 november 2018 av Tjorven Re: Valp som håller igång dag som natt

Hej!


Jag hade liknande beteende på min tik som valp, i alla fall dagtid. Hon var rent generellt väldigt aktiv för att sedan bli övertrött och därmed överaktiv... 


Vi fick helt enkelt hjälpa henne när vi tyckte det var dags för vila (hon själv tyckte aldrig att det var dags för vila). Vi hade en valphage som vi lockade in henne i, sen var det bara att sitta bredvid den förbaskade hagen med en bok som sällskap och ignorera henne tills hon somnade. Vår hund är nu 20 månader och det händer fortfarande att jag får säga till henne att "nu får du faktiskt lägga dig och vila". Hon tycker helt enkelt att det är skittråkigt... 


Rekommenderar dig att begränsa hundens yta både under vila dagtid och under natten, med hage eller kompostgaller. Då har de inte så stor yta att vanka runt på och får förhoppningsvis lättare att komma till ro. 

Svara på detta inlägg

Susanne73
Medlem 2004-07-12
#2 2 november 2018 av Susanne73 Re: Valp som håller igång dag som natt

Hej! Dessvärre har jag en svår planlösning i huset att få till det med en valphage. Däremot så har jag begränsat huset men får kanske begränsa det ytterligare då. Har aldrig varit med om något liknande innan men någon gång ska ju vara den första 🤗

Svara på detta inlägg

Juno
Medlem 2016-03-16
#3 6 november 2018 av Juno Re: Valp som håller igång dag som natt

10 veckor är ju bara bebisen. Det låter väldigt extremt med så lite sömn. Är det även på natten? Om du håller fast henne i famnen skulle hon lugna ner sig och somna efter en liten stund? Har du testat med en tickande klocka och filt med din eller hennes mammas doft på? Känns det som om hon är stressad och orolig, eller bara busig och vild?


Jag brukar dras till hundar med extremt hög energi. Jag älskar känslan av all den livskraft och energi som bubblar under ytan. Själv är jag ganska lugn och tror att med lugnare hundar så hade vi nog bara hamnat på soffan. Med dessa hundar så går 90% av träningen ut på att lära dem slappna av och vänta, passivitet. Lugna beteenden måste belönas. Även om det verkar kontraproduktivt att föreslå en promenad eller bjuda in till lek när hunden ligger fint i korgen så är det just då du bör göra det. För en hund med massor av energi finns det ingen starkare belöning. 


Belöna passiva beteenden och beteenden som kräver självkontroll (typ sitt eller ögonkontakt) med lek. Strössla alla vildare lekar med stopp (lek, sitt, godis, lek, upprepa). På så sätt lär hon sig att pausa.


Använder du dig av lugnande signaler och svarar hon på dem? Om du gäspar, suckar, slickar dig om läpparna eller tittar bort, skulle hon reagera på det?


Mat kan vara lugnande. Om man måste nosa upp hela måltiden på gräsmattan, eller slicka i sig den från en frusen kong så tar det både tid och energi och är en utmärkt sysselsättning. 


Har du testat lugnande massage eller annan mer omhändertagande beröring? Alltså när du, på ett för hunden skönt sätt, hanterar hennes kropp samtidigt som du förväntar dig att hon slappnar av. Gör det och inför samtidigt ett ord (tex lugn, eller såja) som du sedan kan använda för att förmedla när det är lämpligt för henne att lugna ner sig.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Schäfer håller på o stryka sig o jucka..varför?   [2] 22 jun: Lina13 23 jun: Mira och Esther Tror att första stadiet av valpningen är igång!   [0] 19 jul: April25 Håller oss uppe på nätterna!!!   [2] 5 mar: Skruttan166 5 mar: Hrímnir Omöjligt att hitta en omplacering som håller måtte   [2] 19 apr: rumpkulla 20 apr: Emmksthlm Att ha hunden lös, hur håller jag honom nära mig?   [4] 23 mar: malin_b 5 apr: Ayrin Komma igång & tävla i agility   [5] 30 maj: Josu 1 jun: Lona Att komma igång med klicker + tricks tips?:)   [3] 14 okt: Kristin_Kezo2012 17 okt: Malin med Ella Nu är vi igång efter vintern!   [1] 15 mar: Beccy 15 mar: Visslan Finnmarksløpet är igång   [4] 8 mar: Iglon 9 mar: Iglon Hur vet man när valpningen sätts igång?   [5] 3 mar: 340 3 mar: SanCha
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Dobermann | Tax | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier
© 1998-2023 Enfinia AB