Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 november 2018 av hejsansvejsan i valpforum (4 svar)
Trött och hängig valp

Min valp på snart 5 månader har de senaste 3 dagarna varit väldigt trött och hängig. Han sover nästan hela tiden, men kan leka lite grann då och då, på promenader är han sitt vanliga jag och hälsar på andra hundar osv... Men han har inte alls samma energi som tidigare, är extremt lugn och lägger sig så fort han får chansen (även ute ibland). Han har tappat mycket tänder och det blöder ur munnen på honom nästan varje dag, kan det ha med saken att göra? Han ÄLSKAR tuggben men nu vill han inte tugga... Jag kollar i munnen minst 1 gång per dag för att se så att inget är löst, och igår kollade jag tempen som visade 38.7 så det är ju ingen feber i alla fall. Han äter och dricker som vanligt. Vad kan vara fel, någon som vet? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om hejsansvejsan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 5 november 2018 av Lona Re: Trött och hängig valp

Kontakta veterinären direkt i morgon bitti, om inte redan ikväll. Att en valp mår såpass dåligt att allmäntillståndet är påverkat ska definitivt kollas upp.
Vad som kan vara fel är omöjligt att veta för oss här på forumet, det kan vara allt från besvärlig tandömsning (men de brukar inte bli så påverkade) till en lindrig infektion - eller ett allvarligare fel.
Ge inte valpen någon mat i morgon bitti innan du ringer veterinären. Om de vill att ni kommer in för undersökning kan det behövas sedering eller narkos och det skall göras på fastande mage.
Vatten att dricka är helt ok och ska aldrig tas bort utan veterinärs rekommendation.


Lycka till och uppdatera gärna hur det går för er! 

Svara på detta inlägg

hejsansvejsan
Medlem 2018-07-25
#2 5 november 2018 av hejsansvejsan Re: Trött och hängig valp

Hej!


Nejnej jag skrev kanske lite otydligt, så illa är det verkligen inte! Vi var på valpkurs idag och han var helvild i 1.5 timme, så det är absolut inte sån fara. Det är mer mellan varven som han är extra hängig, förut kunde vi vara ute i 20 minuter och sen kom han in helvild. Nu kan vi vara ute samma tid och han somnar nästan i hallen... Lika när det kommer folk till mig, förut blev han helt upp i varv och sprang och hoppa, nu kan han nosa lite fort för att sen gå och lägga sig igen. Jag har aldrig haft valp förut, men jag kan aldrig tänka mig att en sån ung valp redan har blivit ''lugn'' så fort man kommer in... 

Svara på detta inlägg

Anneli
Medlem 2013-11-04
#3 5 november 2018 av Anneli Re: Trött och hängig valp

Men det ÄR något i det förändrade beteendet som inte stämmer vad gäller valpen din. Hundar är fenomenalt bra på att dölja sina sjukdomar. Det enda de inte klarar i den vägen är diarré och kräksjuka. Det kan vara att hunden går in i en lugnare, mognare fas, men det brukar komma långt senare, mot 18-månadersåldern. Inte vid fem. Jag skulle ta ett besök hos veterinär och kolla ev fästingsjukdom och få en allmän översyn av hälsotillståndet.Jag bor i ett hundtätt område och just nu har jag vetskap om tre hundar som behandlas för borrelia. Fästingarna vaknade till efter den kanonheta sommaren och mår gott i det milda höstvädret.  Alltid bättre att vid misstanke och oro boka ett besök, även om oron visar sig vara obefogad. Om det är något är det lättare att åtgärda innan det vuxit sig stort.


Att tandömsning har sådan effekt på beteendet har jag aldrig märkt och jag har haft många valpar.

Svara på detta inlägg

hejsansvejsan
Medlem 2018-07-25
#4 6 november 2018 av hejsansvejsan Re: Trött och hängig valp

Tack för svar! Han har varit mycket piggare idag, har härjat på som vanligt. Men om han blir lika igen så uppsöker jag absolut veterinär! 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund blivit trött   [3] 14 mar: melvin13 14 mar: Draghund Trött och flämtande hund   [0] 21 jun: Bosse12345 Hängig 5-mån valp   [7] 18 okt: Rottissalta 26 nov: Seofia Chihuahua i väska , trött på folk !   [4] 19 mar: mariaambrosia 6 sep: Bluebell Trött efter behandling med Fentanylplåster?   [4] 12 feb: Mirós matte 13 feb: Mirós matte Trött eller uttråkad?   [9] 4 dec: tallen 5 dec: Sezziyanen Biten på nos - nu snörvlar han och är trött   [12] 8 jun: vicpalm 14 jun: effinala Trött skadad blandras hane 7år   [5] 27 mar: lufsen 1 29 mar: -Aslan pwd- Morrar och är trött och hängig   [10] 24 okt: CharmaPeppi 29 mar: Voff 92 Hängig vid löp!   [3] 15 jul: längtan 18 aug: maja2015
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Yorkshireterrier | Jack Russell Terrier | Finsk Lapphund | Dalmatiner | Cavalier King Charles Spaniel | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB