Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 november 2018 av andreasonfire i sjukdom & hälsa (2 svar)
Parson Russell vaken och orolig på natten?

Hej!


Jag har en snart 10-årig Parson Russell som för ca en månad sedan började hålla oss vakna på natten. Han har svårt att komma till ro och när han väl lägger sig kan han ligga ner en stund innan han plötsligt flyger upp och börjar springa runt i lägenheten. Vi de här tillfällena gnyr han och det kan även stegra till ylande. Öronen är lite lätt lyfta och han skakar samt smaskar med munnen också.


Vi har varit hos veterinären två gånger för fysisk kontroll och där har också blodstatus/ultra ljud buk/kulor genomförts ua.


Ska sägas att vi under de två senaste veckorna har fått sova och han har blivit betydligt lugnare sen vi ökade på samtliga promenader sett till tid och både fysisk/mental stimulans. Tidigare kunde promenaden på morgonen bli mellan 15-20min och lunch något liknande innan kvällspromenaden som kanske landade på 35-45min. Alldeles för lite, det vet jag, men det var så verkligheten såg ut med heltidsjobb och andra aktiviteter. Nu landar vi på 30-40min morgon och 30min lunch samt 1h+ på kvällen. Där kör vi lite varierat med rena promenader till att han får löpa bredvid cykel eller söka godis osv. 


Det känns som vi är rätt ute i och med att vi fått till en positiv beteendeförändring men nu på morgonen märke jag av beteendet igen då han flög upp från sängen för att sen gömma sig i badrummet där han också gnydde. Ska dock sägas att gårdagens aktiviteter inte blev i lika stor utsträckning eftersom vi är sjuka här hemma.


Han har till stor del av sitt liv varit en ”hattig” hund och vill vara med hela tiden. Han kan också gå från ett rum till ett annat för att där börja yla från ingenstans. Vi har även haft lägen där han grävt sönder dynor i soffan när vi inte varit hemma. Han är dock aldrig ensam längre än max 3-4h.


Ska sägas att veterinären först trodde det lutade åt demens men ingenting tyder på att så är fallet eftersom han beter sig precis som vanligt annars. De uteslöt det vid andra besöket.


Jag vill bara kolla om det är någon annan som upplevt detta med sin hund och vad eventuell lösning blev? Vore toppen att få lite input.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om andreasonfire och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 8 november 2018 av Lona Re: Parson Russell vaken och orolig på natten?

Det KAN ha ett samband med sämre syn i mörker. Lätt att testa; ha svag belysning på nattetid och se om det blir någon ändring. Det verkar ju också som att han behöver den extra aktiveringen försök klämma in den så ofta det går. 

Svara på detta inlägg

andreasonfire
Medlem 2015-09-01
#2 8 november 2018 av andreasonfire Re: Parson Russell vaken och orolig på natten?

Hej!


Tack! Vi provade dock med att ha vissa lampor tända även nattetid när det var som värst och det hjälpte föga. Provade även att ha tv’n på. Veterinären noterade ingen försämring vid undersökning.


Just det här med att han flyger upp kan även hända under dagen, om än att det blev mer påtagligt nattetid. Vet inte om det är något han hör som vi inte hör t.ex.


Vi bor högst upp i en lägenhet där vi endast har en granne och de för inte mycket ovväsen. Inte vidare lyhört mellan resterande lägenheter heller men visst ljud från bilarna utanför hörs. Vi har dock ett brevinkast i dörren vilket inte uppskattas när brevbäraren kommer om jag säger så 🙂


Vi har inte provat DAP men vi fick Zylkene från veterinären vid första besöket, hjälpte inte mycket dock. Spontant känns det som aktiveringen är vad som gjort susen och kanske är lösningen men vill som sagt se om andra haft liknande upplevelser och vad som gjorts för att komma till rätta med det.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Kastrerad tik, orolig   [1] 3 feb: Bichontant 4 feb: Gurkans Orolig ägare nack/muskel/ryggskada?   [2] 9 jan: Daniel_S 9 jan: Daniel_S Sår? Böld? Behöver jag vara orolig   [4] 5 okt: Solrosen0922 6 okt: pipilotta Rädd för ljud på natten   [2] 13 aug: z_eggis 13 aug: z_eggis Är jag orolig i onödan?   [10] 6 okt: Busterbuster 2 feb: Krokodilen Orolig över sned tå hos unghund   [8] 20 jan: LilleAlvin 1 feb: Lona Ligger er hund stilla på natten ?   [7] 4 nov: melvin13 24 nov: Halvtand Svårt komma till ro på natten , förstorad prostata   [4] 3 nov: melvin13 3 nov: melvin13 Köpa Jack Russell eller inte?   [12] 29 aug: Gargravarr 10 maj: Ayrin Jack russell 9 veckor   [2] 18 aug: Kärra 18 aug: Kärra
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Yorkshireterrier | Bearded Collie | Gos d'atura Catala | Bullmastiff | Golden Retriever | Newfoundlandshund | Staffordshire Bullterrier
© 1998-2024 Enfinia AB